אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בש 2436/07

החלטה בתיק בש 2436/07

תאריך פרסום : 18/12/2007 | גרסת הדפסה

ב"ש
בית המשפט המחוזי נצרת
2436-07
13/08/2007
בפני השופט:
זיאד הווארי

- נגד -
התובע:
יאיר גנור
הנתבע:
מדינת ישראל
החלטה

1.         בפניי בקשה לחישוב תקופת הפסילה, אשר הוטלה על המבקש בע"פ 1341/06.

2.         ביום 06/09/06  נגזר דינו של המבקש ע"י ביהמ"ש קמא בת.פ. 1002/06 והוטל עליו, בין היתר, 8 חודשי פסילה בפועל  שמניינם יתחיל  מיום 23/3/06, כמו כן נקבע כי מתקופת הפסילה בפועל שהוטלה, תנוכה הפסילה המנהלית בת 30 יום.

3.         ביום 28/01/07 קיבל בית משפט זה את הערעור שהגישה המשיבה על גזר דינו של בית משפט קמא, על פיו רכיב הפסילה בפועל הועמד על 14 חודשים. יתר מרכיבי גזר הדין נשארו על כנם.

4.         המבקש טען כי, הובהר לו ע"י מזכירות ביהמ"ש כי חישוב תקופת הפסילה  שהוטלה  עליו  בערעור עומד על 14 חודשים, כאשר כביכול רשיון הנהיגה הופקד  אך ביום 11/2/07. המבקש טען כי, תקופת הפסילה לא חושבה כראוי, שכן, נוצר מצב לפיו כאילו לא הפקיד את רשיונו בפעם הראשונה ביום 23/03/06, לכן הוא עותר כי ביהמ"ש יורה על חישוב תקופת הפסילה של 14 חודשים, תוך ניכוי תקופת ימי הפסילה החל מיום 23/3/06 ובניכוי הפסילה המנהלית בת 30 יום.

מנגד, ביקשה המשיבה לדחות את הבקשה- כפי שהיא מוצגת-  ולקבוע  כי הזמן הנוסף של עונש הפסילה בפועל כפי שהוטל בפסק הדין מיום 28/1/07 יחול מיום הפקדת הרשיון, קרי מיום 11/02/07.

5.         תקנה 557 (א) לתקנות התעבורה, תשכ"א - 1961 קובעת:

"(א) הודע לבעל הרשיון על פסילת רשיונו או על התלייתו על ידי בית המשפט או לפי צו של קצין משטרה או לפי החלטה של רשות הרישוי, לפי הענין, ימציא את רשיונו כאמור בחלק זה אף אם רשיונו אינו בר תוקף אותה שעה".

            תקנה זו יש לקרוא יחד עם סע' 42 (ג) לפקודת התעבורה שקובע את חישוב תקופת הפסילה, וכן מתי תחל התקופה ואיזה תקופה לא תובא במניין:

"(א) התקופה שחלפה עד מסירת הרשיון לרשות שנקבעה לכך בתקנות ובדרך שנקבעה".

            לפיכך, ולאור סע' זה, מי שלא מסר את רשיונו לרשות שנקבעה לכך בתקנות, לא תובא במניין תקופת הפסילה, כל התקופה שקדמה ליום מסירת הרשיון.

            תקנה 556 (א) לתקנות התעבורה קובעת כי:

"נפסל בעל רשיון נהיגה על ידי בית משפט מהחזיק ברשיונו, ימציא בעל הרשיון את רשיון הנהיגה שלו לאותו בית המשפט שהורה על פסילתו מיד לאחר שהודע לו על הפסילה; אם שוכנע בית המשפט שהרשיון, אינו בידי בעלו אותה שעה ימציאו בעל הרשיון, תוך התקופה שקבע בית המשפט לאחר שניתנה ערבות להמצאת הרשיון ובתנאים שקבע בית המשפט".

לעניין זה קבעה כב' השופטת (כתוארה דאז)  שטרסברג- כהן ברע"פ 9237/99 רונן מאיר נ. מ"י, פ"ד נד (2) 481, בעמ' 485 - 489:

"חובת המצאת הרשיון חלה כאמור, בין שהרשיון בתוקף בעת שנגזר דינו של בעליו לפסילת רשיון ובין שרשיונו אינו בר תוקף אותה עת. מירוץ תקופת הפסילה בשני המקרים יחל עם מסירת הרשיון כפי שמורה הדין, ענייננו נכנס למסגרת זו בין שטענת המבקש שתוקף רשיונו פקע נכונה, ובין שלאו, בשני המקרים כל התקופה מאז גזר הדין ועד שיפקיד את הרשיון, לא באה במניין תקופת הפסילה, ואם הוא נוהג במהלך אותה תקופה, נוהג הוא ללא רשיון, ורק משהפקידנו יחל מירוץ שלושת חודשי הפסילה שנגזרו עליו".

            עולה מהאמור, כי על הנהג שרשיונו נפסל, מוטל לנקוט בצעדים אקטיביים בכדי שיחל מניין ימי הפסילה, כגון הפקדת הרשיון או מתן תצהיר בנסיבות מסויימות.

6.         בענייננו, המבקש הפקיד רשיונו בפעם הראשונה ביום 23/3/06 לפי החלטת ביהמ"ש קמא וכעולה מאישור ממשרד הרישוי אשר צורף לתגובת המשיבה. באותו יום התחיל מניין ימי הפסילה, ומאחר שבימ"ש קמא הטיל עליו 8 חודשי פסילה בפועל בניכוי הפסילה המנהלית בת 30 יום, כך שלפי גזר הדין של ביהמ"ש קמא, תקופת הפסילה בפועל מסתיימת ב- 23/10/06. אולם בעקבות הערעור אשר הגישה המשיבה  הוטל על המבקש 14 חודשי פסילה בפועל במקום 8 חודשים, כך שעל המבקש היה לרצות עונש פסילה בפועל לתקופה של 6 חודשים נוספים לאלה שכבר ריצה בעקבות גזר הדין של ביהמ"ש קמא.

כעולה מתעודת עובד ציבור של משרד הרישוי אשר צורפה לתגובת המשיבה, הרי ביום 30/10/06 הודפס למבקש רשיון זמני עד 30/4/07 כשהסיבה, חידוש עם תום שלילה, וביום  31/10/06  שילם המבקש את אגרת חידוש הרישיון. לכן, ומאחר והמבקש הפקיד את רשיונו בפעם השניה רק ביום 11/2/07, הרי תקופת הפסילה בפועל הנוספת של 6 חודשים,  מתחילה ביום הפקדת הרשיון, קרי ביום 11/02/07 ומסתיימת ביום 11/8/07.

7.         אשר על כן ולאור האמור לעיל, הנני קובע כי  מניין תקופת הפסילה בפועל הנוספת של 6 חודשים, אשר הוטלה על המבקש בערעור  מיום 28/01/07, תחול מיום 11/02/07, שהוא מועד הפקדת הרשיון בפעם השניה ומסתיימת ביום 11/8/07.

54678313

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ