אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בש"א 3133/08

החלטה בתיק בש"א 3133/08

תאריך פרסום : 23/12/2008 | גרסת הדפסה

בש"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
3133-08
05/08/2008
בפני השופט:
יוסף שפירא

- נגד -
התובע:
גד אנג'ל
עו"ד דורון שטרן
הנתבע:
1. שלמה א.אנג'ל בע"מ
2. ירון אנג'ל
3. יגאל חיאט
4. רות מירון
5. דניאל אנג'ל
6. יהושע אגסי
7. דויד שביט
8. יחזקאל דברת

עו"ד הרצוג פוקס נאמן ושות'
עו"ד נרדה בן -צבי
עו"ד כצמן
החלטה

לפני בקשה ליתן צו מניעה זמני האוסר על משיבים 8-2, שהם חברי דירקטוריון במשיבה 1, שהינה חברה ציבורית, מלהפסיק את חברותו של המבקש כדירקטור במשיבה 1 או לפגוע במעמדו בכל דרך אחרת. כן מבוקש ליתן צו עשה זמני המחייב את המשיבים להמשיך את כהונתו של המבקש כדירקטור במשיבה 1, וכן שלא להדיחו מתפקידו כדירקטור.

הרקע לבקשה מזוית ראייתו של המבקש

1.         המבקש הינו בעל מניות במשיבה 1 שהינה חברה ציבורית. 90% ממניותיה מוחזקות בידי בני משפחה אחת, משפחת אנג'ל, והמבקש מחזיק ב-23% ממניותיה. לטענתו, לפני כשנה סייע המבקש לשתי נשים שהתלוננו על הטרדות מיניות של עובד בחברה, ועל רקע סיועו להן נגרם קרע ביחסים בין המבקש למשיבים, שהחלו להתנכל לו, ונעשה ניסיון לפטרו מכהונתו כסמנכ"ל, דבר שנמנע כתוצאה מהליך שננקט בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים.

לטענת המבקש, באסיפה כללית של בעלי המניות שנערכה ביום 25.9.07 (להלן: " האסיפה"), חברו המשיבים 4-2, חברי דירקטוריון החברה המחזיקים במניות החברה, להדחתו, ובמסע שכנוע אגרסיבי ניצלו צו איסור פרסום, מנעו מבעלי מניות נוספים בחברה להצביע בעד מינויו של המבקש לתפקיד דירקטור וכך הדיחו אותו מכהונה זו.

לטענתו, מכהן המבקש כדירקטור מכוח מינוי זמני שנעשה על ידי דירקטוריון המשיבה 1 (בהתאם לסמכותו על פי תקנון המשיבה 1) והוארך 7 פעמים (!), לפי הסדרים זמניים שהושגו בין הצדדים. כל עוד התנהלו הליכי גישור ביניהם, על פי דרישת המגשר, אמור היה להישמר מעמדו של המבקש כדירקטור במהלך מו"מ שהתנהל לגיבוש הסכם פשרה. תוקף מינוי זה עתיד היה לפקוע ביום 30.6.08.

מיהות הצדדים

2.         המבקש מכהן כחבר מועצת המנהלים של המשיבה 1, ברציפות מזה למעלה מעשרים שנים, משנת 1987, ומועסק ברציפות מאותה שנה במשיבה 1, כ-17 שנה בתפקיד מנכ"ל משותף, ומזה כשלוש שנים בתפקיד סמנכ"ל.

המשיבה 1, שלמה א. אנג'ל בע"מ (להלן: " החברה") היא חברה ציבורית שמניותיה, כאמור לעיל, נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל-אביב. עיסוקה של החברה בייצור ושיווק לחם ודברי מאפה, ונחשבת למאפיה גדולה בארץ.

המשיב 2, ירון אנג'ל (" ירון"), מכהן כמנכ"ל החברה וכדירקטור. בבעלותו של ירון 22.5% ממניות החברה.

המשיב 3, יגאל חיאט (" יגאל"), מכהן כסמנכ"ל החברה וכדירקטור, בבעלתו של יגאל
כ-10% ממניות החברה.

המשיבה 4, רות מירון (" רות"), מכהנת כחשבת החברה וכדירקטורית בה. בבעלותה של רות כ-5.5% ממניות החברה.

המשיבים 8-2 הם, כאמור, חברי דירקטוריון החברה.

החברה הוקמה בשנות העשרים של המאה הקודמת ע"י שלמה אנג'ל ז"ל. בניו, אברהם עובדיה ודניאל, ניהלו את המאפיה עד לשנת 1987. מאז, עבר ניהול המאפייה לידי הדור השלישי במשפחה אנג'ל, בני הדודים, גדי אנג'ל (המבקש דנן), ירון אנג'ל (משיב 2) ויגאל חיאט (משיב 3), המחזיקים יחדיו בכ- 53.5% ממניות החברה. עד לשנת 2005 ניהלו בני הדודים את החברה כמנכ"לים משותפים. בתחילת שנת 2005 לאור חילוקי דעות עסקיים בין המנכ"לים נעתר המבקש לבקשתו של ירון להתמנות כמנכ"ל החברה, שעה שהמבקש ויגאל יכהנו כסמנכ"לים. המחלוקת בין הנ"ל היתה סביב הקמת וניהלו מפעל בית שמש (" הקונדיטוריה"), והמבקש סבר כי זו מסבה הפסדי עתק לחברה.

ההליך בבית הדין לעבודה

3.         בהליך בבית הדין לעבודה, טען המבקש, בין היתר, כי פיטוריו פסולים ואסורים מכוח הוראות חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח - 1988, וחוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במנהל התקין), תשס"ז - 2007, וכי המשיבים הפרו את חובתם לקיים שימוע כדין, וכן את כללי הצדק הטבעיים ואת זכויותיו הבסיסיות ביותר כעובד, בקיימם הליך שימוע למראית עין תוך קיפוח זכויות העיון והטיעון שלו.

ביום 30.8.07, ניתן בבית הדין לעבודה סעד ארעי במעמד צד אחד לפיו " לא ישונה מצבו של המבקש לעומת המצב, עובר לקבלת ההחלטה על הפיטורים". סעד זה נותר בתוקפו גם לאחר קיומן של 2 ישיבות מקדמיות (בתאריכים 5.9.07 ו- 9.9.07).

טרם הסתיימו ההליכים בבית הדין, זומנה אסיפה כללית של בעלי המניות של החברה, ליום 25.9.07, בה הועמדו לבחירה כל אחד ממנהלי החברה, ובה הביאו המשיבים להפסקת כהונתו של המבקש כדירקטור בחברה.

החלטת הדירקטוריון בשלב הגישור

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ