אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ב"ש 4899/08

החלטה בתיק ב"ש 4899/08

תאריך פרסום : 18/12/2008 | גרסת הדפסה

ב"ש
בית המשפט המחוזי ירושלים
4899-08
27/07/2008
בפני השופט:
נעם סולברג

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד רונן יצחק
הנתבע:
אריק בן שטרית
עו"ד יוני שניאור
החלטה

בקשה להארכת פסילתו של המשיב מלהחזיק רישיון נהיגה בחלוף ששה חודשים מיום הפסילה, ועד למתן פסק דין.

נגד המשיב הוגש כתב אישום בעבירות של הפקרה אחר פגיעה, תאונת דרכים הגורמת חבלה של ממש, נהיגה רשלנית וחובת האטה. על-פי כתב האישום ארעה התאונה בשעות אחר הצהריים, ביום 25.10.07, ברחוב המרגלית בגילה. המשיב נסע במהירות של כ-70 קמ"ש, בדרכו להוציא את בנו מן הגן. בצומת הרחובות המרגלית והרדוף חצה ילד בן 10 את מעבר החצייה, כשהוא רכוב על אופניו. המשיב פגע בילד, הילד הועף אל שמשת מכוניתו של המשיב, השמשה נופצה, והילד הועף אל הכביש. חרף הפגיעה, המשיך המשיב לנסוע מרחק של כ-60 מ', עצר את מכוניתו לזמן קצר, ואז החליט לברוח מן המקום מבלי להגיש עזרה לילד ומבלי למסור את פרטיו. עוברי אורח הזעיקו עזרה. אמבולנס פינה את הילד לבית החולים הדסה עין כרם, שם אושפז למספר ימים, לטיפול בחתך מדמם בראשו באורך של כשבעה ס"מ ובשברים בירך השמאלית, ובכתף השמאלית.

לרקע הדברים אפנה לפרוטוקול ולהחלטה מיום 6.2.08. בינתיים התקיים שימוע למשיב, השימוע נדחה. התקיימה ישיבת טיעון בתיק העיקרי. בא כוח המשיב ביקש דחייה של שלושים יום כדי לטעון להגנה מן הצדק, הדיון נדחה, הוגשו טיעון ותגובה בקשר לטענת ההגנה מן הצדק. התקיים דיון נוסף בעניין זה, בא כוח המשיב חזר בו מן הטענה וביקש דחייה נוספת לצורך ניהול מו"מ על מנת לצמצם את יריעת המחלוקת. התיק העיקרי קבוע לתזכורת ליום 9.9.08.

בא כוח המבקשת טען בהסתמך על חומר הראיות, כי גם מנקודת מוצא של הנחות לטובת המשיב (שלא נסע במהירות של 70 קמ"ש כדבריו-שלו בהודעתו, אלא במהירות נמוכה מזו; כי הילד נסע על אופניו ולא צעד כשהאופניים לצדו, ועוד), הרי שקיבל החלטה רציונאלית למלט את עצמו מן המקום, עד שהסגיר את עצמו כעבור כחמש שעות. לבטח נסע מעל המהירות המותרת, שדה הראיה פתוח לרווחה, קרוב לוודאי שיורשע, וחומרת המעשה היא מפליגה בשל ההפקרה לאחר הפציעה.

מנגד טען בא כוח המשיב, על כך שלא נשקפת מסוכנות מן המשיב. למשיב רישיון נהיגה משנת 91' ולחובתו שלוש הרשעות בלבד. על סמך פסיקה שהגיש, טען בא כוח המשיב, כי ישנם סיכויים טובים שגם אם יורשע, לא ייפסל רישיון הנהיגה של המשיב לתקופה שלמעלה משנה. שמונה חודשים המשיב לא נוהג. לאחרונה התגרש ושלוש פעמים בשבוע הוא בא לפגוש את ילדו. מצבו הכלכלי קשה, חלק משמעותי ממשכורתו משלם המשיב כמזונות לגרושתו, אין לו תמיכה מן המשפחה, והוא מתקשה מאוד להגיע לעבודה, לבקר את ילדו ולדאוג לשאר ענייניו, מבלי לנהוג במכונית.

המשיב עצמו תיאר את הפגיעה באיכות חייו בשל שלילת הרישיון. הדבר גורם לו להוצאה כספית בשיעור ניכר, ומקשה מאוד על שגרת חייו. המשיב טען כי אם ייקלע שוב לסיטואציה של תאונה, לא יברח מן המקום. על בשרו למד על הטעות שעשה, טעות של רגע שלא תחזור.

התלבטתי בין האינטרס האישי של המשיב, לאפשר לו לנהוג, על מנת להקל במשהו על שגרת חייו שאינה קלה, בהתחשב במצבו האישי, המשפחתי והכלכלי, לבין האינטרס הציבורי של הבטחת בטחונם של נהגים והולכי רגל. עשיתי כן על יסוד השיקולים שפרטו ב"כ הצדדים בטיעוניהם, ובהסתמך על פסיקה שהגישו לעיוני.

למעשה אין עוררין על קיומן של ראיות לכאורה להוכחת האשמה. גם אין מחלוקת על כך שאין מדובר בהתנהגות אופיינית של המשיב, אלא בהתנהגות חריגה. עברו הקודם אינו מעיד עליו שהוא מסוכן. נסיבות התאונה הספציפיות יתבררו במשפט, בכלל זה השאלה אם הילד צעד על מעבר החציה כשאופניו לצדו, או שהיה רכוב עליהם. לעניין זה נודעת חשיבות באשר למידת רשלנותו של המשיב. כשלעצמי דומני כי השיקול המכריע בנסיבות העניין דנן, הנו ההפקרה שלאחר הפגיעה. מי שמסוגל לכאורה לכך - חרף כל הנסיבות המקלות שלגביהן טען בא כוח המשיב - הריהו מסוכן לבריות. גם אם מדובר במקרה חד-פעמי, הרי שפגיעתו הפוטנצאלית הרעה, מכריעה את הכף. האינטרס הציבורי גובר.

בנסיבות הללו, החלטתי לקבל את הבקשה ולהורות על פסילתו של המשיב מלהחזיק רישיון נהיגה עד למתן פסק דין בעניינו.

ניתנה היום, כ"ב בתמוז תשס"ח (25 ביולי 2008), בהעדר הצדדים.

המזכירות תשלח העתק ההחלטה לב"כ הצדדים.                                                                                

נעם סולברג, שופט

עינת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ