בש"א, א
בית המשפט המחוזי בתל אביב
|
2728-04,26949-04
08/02/2005
|
בפני השופט:
יהודה זפט
|
- נגד - |
התובע:
ד"ר אורי מרמור עו"ד צביקה אביב
|
הנתבע:
בנק לאומי לישראל בע"מ עו"ד אורי גאון
|
החלטה |
רקע
ביום 12.1.95 שעבדו מלוין טאלר, דומיניק רקנלי, אנטוניו רדריגס ורבקה זיו, (להלן: "הרוכשים") באמצעות עורך דין שלמה עד, את זכויותיהם במקרקעין שברחוב זרובבל 23 בתל אביב הידוע כחלקה 60 בגוש 6916 (להלן: "הנכס") לטובת בנק לאומי לישראל בע"מ (להלן: "הבנק") להבטחת כל חובותיהם של סלהוב דניאל, גוד גל בע"מ וא.ד.ס.נ. אחזקות בע"מ (להלן: "החייבים") לבנק (נספח א לבקשה).
משלא פרעו החייבים את חובם לבנק, פתח הבנק, ביום 12.9.00, בהליכי הוצאה לפועל למימוש 4 דירות בנכס שנותרו משועבדות לבנק לאחר שהבנק הסיר כנגד תשלום (נספח ב לתשובת הבנק) שעבוד משתי דירות.
לטענת המבקש, רכש מסלהוב דניאל דירה בקומה ב' בנכס (להלן: "הדירה") וזכותו בדירה גוברת על זכותו של הבנק.
בת.א 2728/04 תבע המבקש להצהיר כדלהלן:
א. הבנק הפר את חובות האמון והזהירות החלות עליו, ורשם שטר משכון על פי חוזה קניה שבוטל, ויפויי כח מזוייפים ולא תקינים.
ב. רישום שטר המשכון הרובץ על הדירה, מושתת על מסמכים מזויפים, ומשכך אינו תקף, ודינו להמחק.
ג. כונס הנכסים, עו"ד גיא ברק, יפסיק ויבטל את כל ההליכים שנקט בתיק הוצאה לפועל מס' 6 - 00 - 72811 - 01 המתנהל בלשכת ההוצאה לפועל בתל אביב - יפו (להלן: "תיק ההוצל"פ), לשם מימוש הליכי המשכון.
ד. לשכת רישום המקרקעין תרשום הנכס על שם המבקש.
בבקשה לצו מניעה זמני שלפני עותר המבקש לעכב את הליכי ההוצאה לפועל בתיק ההוצאה לפועל.
טענות המבקש
א. לגרסת המבקש, הרוכשים שימשו אנשי קש לפעילותו של דניאל סלהוב.
ב. דניאל סלהוב קיבל מהמבקש סכומי כסף גדולים לצורך השקעה. משלא היה בידי דניאל סלהוב להחזיר למבקש את הכספים הוסכם בין המבקש לדניאל סלהוב ביום 16.4.97 שהמבקש יקבל את הדירה (נספח ד לבקשה). בהסכם אין התייחסות למשכון ו/או לזכויות צד ג' בדירה.
ג. המבקש קיבל את החזקה בדירה בסמוך לכריתת ההסכם עם דניאל סלהוב ומאז הוא מחזיק בדירה.
ד. הרוכשים לא חתמו על ייפוי הכח מיום 26.1.94. שלושה מהרוכשים כלל לא היו בארץ במועד הנחזה להיות מועד חתימתם, ואילו הגב' בני רבקה מעולם לא פגשה את עו"ד שלמה עד ולא חתמה על ייפוי כח בפניו.
ה. הבנק לא בדק את ייפויי הכח שהציג בפניו עו"ד שלמה עד, ולא את הערת האזהרה שנרשמה לטובת הרוכשים עובר לכריתת הסכם המשכון. בסופו של דבר ערך הבנק הסכם משכון על הנכס תוך הסתמכות על יפויי כח מזוייפים וחוזה מכר שבוטל. בכך הפר הבנק את חובת תום הלב, הזהירות והנאמנות שבה היה עליו לנהוג.
טענות הבנק
א. לזכות הבנק רשומה הערת אזהרה, מיום 9.3.95, מכוח הסכם המשכון. בנסיבות אלה, היה על המבקש, הטוען שרכש את הדירה בסמוך לשנת 1977, לדעת שלבנק זכויות בדירה וכי זכויות הבנק עדיפות על כל זכות שירכוש.
ב. המבקש רכש לכאורה את הדירה מדניאל סלהוב שלא הייתה לו מעולם כל זכות בדירה, ולא הוצג בפניו מצג לפיו הוסמך דניאל סלהוב על ידי הרוכשים למכור למבקש את הדירה.
ג. הסכם המכר עליו נסמך המבקש, אינו מקנה למבקש זכות בדירה מלבד זכות חזקה. ועוד.
עסקת המכר הנטענת לא דווחה לרשויות המס.
ד. המבקש צירף לבקשתו חלק מפרוטוקול מתיק פש"ר 1090/00 בשא 4799/00, תוך שהוא מסתיר את סוג ההליך ומספרו. מהפרוטוקול המלא ניתן ללמוד שהמבקש עצמו הודה שמעולם לא החזיק בבעלות בדירה ולכל היותר ניתנה לו זכות חזקה בלבד.