אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בעניין איסור פרסום שמה של קורבן סחר בנשים בהליך אזרחי

החלטה בעניין איסור פרסום שמה של קורבן סחר בנשים בהליך אזרחי

תאריך פרסום : 12/10/2009 | גרסת הדפסה

ע"ע
בית דין ארצי לעבודה
247-07
12/10/2009
בפני השופט:
1. יגאל פליטמן
2. נילי ארד
3. ורדה וירט ליבנה


- נגד -
התובע:
פלונית
עו"ד נטלי זץ
הנתבע:
סופיה קוצ'יק
עו"ד אבי מוזס
החלטה

 

השופטת נילי ארד
  1. ביום 24.9.09 ניתן פסק הדין בערעור שעניינו בסחר והעסקה בזנות בכפייה שעשתה המשיבה במערערת (להלן: המבקשת).
  1. לאחר פרסום פסק הדין הגישה באת-כוחה של המבקשת לראשונה בקשה לתיקון פסק הדין, באופן שפסק הדין יפורסם ללא שמות מזהים של המבקשת והמשיבה גם יחד; וכי בית הדין יורה לכל אמצעי התקשורת להימנע מפרסום פסק הדין עם שמות מזהים של המבקשת ושל המשיבה (להלן: הבקשה).
  1. בהחלטה מיום 5.10.09 נדרשה באת-כוח המבקשת להשלים טיעוניה בכל הנוגע לעתירתה לתיקון פסק הדין, הן במבוקשה לחיסוי שמה של המשיבה והן באשר למקום המצאה של המבקשת כיום. בד בבד התבקשה תגובת המשיבה לבקשה.
  1. "בהשלמת טיעון דחופה לבקשה לתיקון פסק הדין" טענה באת-כוח המבקשת כי פרסום שם שולחתה בציבור הרחב "יפגע בה פגיעה קשה ביותר". עיקר טעמיה כפי שפורטו בבקשה נביא להלן, מפאת חשיבותם לענייננו. ואלה הדברים:

      המבקשת חזרה לארץ מוצאה במולדובה, ומתעדכנת באמצעות המרכז לקורבנות סחר לגבי תוצאות ההליך המשפטי.

     לאחר פרסומו תורגם פסק הדין לשפה הרוסית, תוכנו פורסם באתרי החדשות בשפה הרוסית ו"בכל מדינות חבר העמים".

      "המבקשת גרה בכפר קטן במולדובה והעובדה כי הייתה קורבן סחר יכולה בקלות רבה, כפי שקרה במקרים אחרים בעבר, להתפרסם ובכך לגרום למבקשת נזק בלתי הפיך". היותה קורבן סחר "מהווה אות קלון והמבקשת תיאלץ לעזוב את מקום מגוריה, הדבר יפגע באפשרויות מציאת מקומות עבודה וכו'."

      "זאת ועוד, באשר לאנשים המקורבים למשיבה, הרי שיעשו הכל בכדי לנקום למבקשת ובבני משפחתה".

מטעמים אלה חזרה על בקשתה להורות על תיקון פסק הדין ופרסומו ללא שמות מזהים של הצדדים.

5.      המשיבה מצידה, הודיעה בתגובתה כי היא מותירה תיקון פסק הדין לשיקול דעת בית הדין ו"מכל מקום למשיבה אין שום התנגדות כי לא יפורסמו שמות הצדדים".

  הכרעה

6.      בפתח הדברים יצוין, כי בכל גלגוליה של הפרשה - בהליך הפלילי שהתקיים נגד המשיבה בבית משפט המחוזי, בו נגזרו עליה ארבע שנות מאסר; בתביעתה של המבקשת נגד המשיבה בבית הדין האזורי; ובערעור גופו - לא הוגשה בקשה ולא ניתנה החלטה לאיסור פרסום שמות הצדדים, או לחסיון הדיונים או לסגירת הדלתיים. טעמיה של המשיבה לאיסור פרסום שמות הצדדים פורטו לראשונה, כנדרש, בהשלמת הטיעון כמפורט לעיל.

             עם זאת, לאחר שנתנו דעתנו למהות הבקשה ולאחר ששקלנו את הטיעונים מטעם המבקשת ונוכח עמדתה של המשיבה, הגענו למסקנה כי המקרה  שלפנינו מצדיק סטייה מעקרון פומביות הדיון לרבות פרסום שמות הצדדים וכי בנסיבותיו מן הדין להיענות לבקשה בחלקה בלבד, באופן שיותר פרסום חלקי של פסק דין הדין במסגרתו ייאסר פרסום שמה של המבקשת בלבד. טעמינו לכך נבאר להלן.

7.  מדיניות נקוטה בפסיקתו של בית המשפט העליון ובבית דין זה היא, כי מן הדין ליתן הגנה מרבית לקורבנות סחר כדי להבטיח שלא ישללו זכויותיהן. במסגרת הגנה זו יטה בית הדין למנוע פגיעה קשה בצנעת הפרט, בנוסף לבושה ולעוגמת הנפש שחוו כקורבנות סחר. פגיעה העלולה להיגרם להן כתוצאה מחשיפת פרטים אינטימיים בחייהן במהלך ניהול ההליך המשפטי . מדיניות זו מעוגנת אף בהוראות החקיקה בכל הנוגע לסגירת דלתות בהליכים משפטיים שעניינם עבירות פליליות שנעשו בקורבנות סחר (סעיף 68(9) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד - 1984); בפרסום פרטיו המזהים של קטין קורבן עבירות סחר (סעיף 70(ג) לחוק בתי המשפט); ובהוראת סעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט שעניינה ב"הגנה על בטחונו של בעל דין" ומניעת פגיעה בפרטיותו.

לפיכך,ככל שמתנהלים הליכים אזרחיים בעניינה של המתלוננת לאחר הרשעתם של הסוחרים ושל כל מי שנתן ידו בשרשרת הסחר, כפי שאירע בענייננו, "זכותה של המתלוננת להגנה על צנעת חייה ולמניעת חשיפה של פרטים אינטימיים הקשורים אליה, עומדת בעינה גם לאחר ההרשעה" .

על האמור נוסיף, כי מדיניות משפטית בינלאומית אשר אושררה אף על ידי מדינת ישראל, גורסת אף היא הגנה על צנעת חייהן של קורבנות סחר ומניעת פרטי זיהויין ברבים. מדינת ישראל חתמה ביום  14.4.2001 על מסמך Protocol to Prevent, Supress and Punish Trafficking in Persons especially Women and Children, Supplementing the United Nations Conventions against Transnational Crime , במסגרתו נקבע כי  "על המדינות  שהן צדדים לאמנה להגן על פרטיות קורבנות הסחר בבני אדם ככל שניתן במסגרת המשפט המקומי" לרבות הגנה  "על זיהויים בהליכים משפטיים" במהלך בירורם ולאחר סיומם .

מן הכלל אל הפרט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ