אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בבר"ע בנושא פירוק שיתוף בדירה

החלטה בבר"ע בנושא פירוק שיתוף בדירה

תאריך פרסום : 12/04/2021 | גרסת הדפסה

רמ"ש
בית המשפט המחוזי באר שבע
40457-02-21
05/04/2021
בפני השופטת:
גאולה לוין

- נגד -
המבקשים:
1. ר.מ.
2. ל.מ.

עו"ד אורי פיינטוך
המשיבים:
1. א.א.
2. ר.א.
3. א.א.
4. ד.ל.
5. מ.ב.

עו"ד מאיר כהן (משיב 2)
החלטה

 

 

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לענייני משפחה בxx (כב' השופטת ע' אלפסי, ס"נ)  שניתנה ביום 20.1.2021 בתמ"ש 4440-07-20.

 

  1. אתאר בקצרה את הרקע להחלטה.

 

המבקשים הם בני זוג הרשומים כבעלי הזכויות בנכס ברח' ******** בxx (להלן: "הנכס"). בנכס קיימות שתי יחידות מגורים- יחידה גדולה שמוחזקת על ידי המבקשים ויחידה קטנה בה התגוררו הוריה המנוחים של המבקשת 2 (להלן: "ההורים").

חמשת המשיבים הם אחיה של המבקשת 2.

 

ביום 9.12.2015 נחתם הסכם בין המבקשים לבין הוריה של המבקשת 2, אשר קבע את חלוקת הזכויות בנכס (שמומן בזמנו על ידי המבקשים ועל ידי ההורים). נקבע בהסכם כי חלקם של המבקשים במגרש הוא בשיעור של 60% כאשר היחידה הגדולה היא בחזקתם הבלעדית, וחלקם של ההורים במגרש הוא בשיעור של 40% כאשר היחידה הקטנה בחזקתם הבלעדית. הוסכם גם כי תירשם הערת אזהרה על הימנעות מעשיית עסקה בנכס. הוסכם כי הבית יועמד למכירה רק בהסכמת שני הצדדים והתמורה שתתקבל ממכירתו תתחלק בין הצדדים בחלקים הנקובים לעיל, לאחר ניכוי המשכנתא כולה מחלקם של המבקשים.

 

ביום 24.12.2015 נרשמה על הנכס הערת אזהרה על הימנעות מעשיית עסקה במקרקעין.

 

  1. האם המנוחה, מ.א. ז"ל, הלכה לעולמה ביום 1.10.2016. האב המנוח, ש.א. ז"ל, הלך לעולמו ביום 27.2.2020. אחר שני ההורים ניתנו צווי ירושה, ולפיהם יורשיהם הם ששת ילדיהם.

 

המשיבים 1 ו-2 התגוררו עם ההורים ביחידה הקטנה וכיום הם מוסיפים להתגורר בה.

 

  1. לאחר פטירת האב ביקשו המבקשים למכור את הבית ולחלק בין ששת האחים את חלקם של ההורים (40% מהתמורה). משסירבו לכך המשיבים 1-2, הגישו המבקשים ביום 2.7.2020 תביעה ל"פינוי, פירוק שיתוף במקרקעין ומינוי כונס נכסים למימושו" (תמ"ש 4440-07-20). בתביעה התבקש פירוק מיידי של השיתוף בנכס באמצעות מכירתו, וסעדים נילווים כדי לממש את פירוק השיתוף .

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ