אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בבקשה להחזרת תפוס בנוגע לכדורים, אשר יש מחלוקת אם מכירתם חוקית

החלטה בבקשה להחזרת תפוס בנוגע לכדורים, אשר יש מחלוקת אם מכירתם חוקית

תאריך פרסום : 17/12/2007 | גרסת הדפסה

ב"ש
בית משפט השלום ירושלים
9583-07
17/12/2007
בפני השופט:
עירית כהן

- נגד -
התובע:
עופר ברטוב
עו"ד אריאל עטרי
הנתבע:
משטרת ישראל נוער חשיפה
החלטה

1.      בפניי בקשה דחופה להשבת תפוס.

2.      המבקש הנו בעל חנות ברח' בן סירא בירושלים. במהלך החודשים האחרונים תפסו נציגי המשיבה בחנות ובביתו של המבקש מוצרים רבים, אשר לטענת המבקש החזקתם מותרת על פי חוק. מדובר בכדורים, שפופרות של חברת NIVEAקופסאות של קרם ידיים, קופסת ויטמינים וקופסת וזלין.

3.      המשיבה מתנגדת לבקשה. לטענתה הכדורים הם חפץ שנתפס על ידי המשטרה כחומר שיש חשד לגביו שהוא סמים ולאחר בדיקה התברר כי אין מדובר בסם מסוכן, אלא בחומר אחר, הנקרא N-ETHYL-CATHIONE, אשר אמנם אינו סם, אך הוא חומר מסוכן וכוונת המשיבה היא להגיש נגד המבקש כתב אישום בעבירה של מעשה פזיזות ורשלנות, לפי סעיף 338 לחוק העונשין, תשל"ז - 1977.

ב"כ המשיבה לא התייחסו בטיעוניהם ליתר החפצים שנתפסו.

4.      סעיף 32(א) לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969 קובע כי:

"רשאי שוטר לתפוס חפץ, אם יש לו יסוד סביר להניח כי באותו חפץ נעברה, או עומדים לעבור, עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה בהליך משפטי בשל עבירה או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה."

סעיף 34 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], קובע כי:

"על פי בקשת שוטר שהוסמך לכך על ידי קצין משטרה בדרגת מפקח משנה או בדרגה גבוהה מזו דרך כלל או לענין מסויים (להלן - שוטר מוסמך), או על פי בקשת אדם התובע זכות בחפץ, רשאי בית משפט שלום לצוות כי החפץ יימסר לתובע הזכות או לאדם פלוני, או שינהגו בו אחרת כפי שיורה בית המשפט - הכל בתנאים שייקבעו בצו."

5.      סעיף 338(א) לחוק העונשין קובע כי:

"(א) העושה אחת מאלה בדרך נמהרת או רשלנית שיש בה כדי לסכן חיי אדם או לגרום לו חבלה, דינו - מאסר שלוש שנים:

....

(8) מוכר, מספק, נותן או מפעיל תרופה או חומר מרעיל או מסוכן."

6.      מחוות הדעת שנערכו על ידי המחלקה לזיהוי פלילי עולה כי בכדורים שנתפסו זוהה חומר מסוג N-ETHYL-CATHIONE.

בחוות דעת מיום 13.6.07 שערך מיכאל אריאלי, יועץ למח' להתמכרויות מנהל ליחידה ארצי לפשע פרמצבטי מצוטטת עבודה של CASON,YOUNG AND GLENNONבהנכתב:

·        N-ETHYL-CATHIONE גרם לתגובות דמוי אמפטמין בעכברים שהתרגלו להבדיל בין אמפטמינים ומי מלח. N-ETHYL-CATHIONE היה מחליף מוצלח לאמפטמינים.

·       לכן יש לצפות שבבני אדם נטילת   N-ETHYL-CATHIONE תגרום להשפעות דומות לאלה של אמפטמינים. בין ההשפעות השליליות של חומר מקבוצה זו חרדה, עוויתות, אשליות, כאבי ראש, נדודי שינה, קצב לא אחיד, התכווצות שרירים, פרנויה, אי שקט ופחדים. יש השפעות קרדיוווסקוליות ונוירולוגיות העלולות לסכן חיים. אנו עדים למיקרים של אשפוז בקרב משתמשי חומרים דומים שמנופק באופן בלתי חוקי בפיצוציות ומועדונים.

לדעת עורך חוות הדעת התופעות המסוכנות של N-ETHYL-CATHIONEיכול לגרום לתופעות קרדיווסקולריות, נוירולוגיות, טישטוש ראיה, סומק בפנים, דיכאון, חרדה, הפרעות אנדוכרונוגיות (כגון שינוי בליבידו) הפרעות ארוכות טווח במערכת הדם חרדה, עוויתות, אשליות, כאבי ראש, נדודי שינה, קצב לא אחיד, התכווצות שרירים, אי שקט ופחדים (סעיף 3 לפרק הסיכום).

עוד לפי חוות הדעת הייצור והשווק לנוער דרך הפיצוציות ומועדונים של N-ETHYL-CATHIONEמסכן את בריאות הציבור ועלול לסכן חיים (סעיף 4 לפרק הסיכום).

באותה חוות דעת ממליץ מיכאל אריאלי להוסיף את החומר לפקודת הסמים המסוכנים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ