1. המבקשים 1 - 2 והמשיב הם בעלי מניות בחברת אקופרוקס בע"מ (להלן: "החברה"). המבקש 1 שימש גם כמנכ"ל החברה.
המשיב הגיש תובענה להצהיר כי החלטות הדירקטוריון בדבר הפסקת פעילותה ופירוקה מרצון של החברה - בטלות ולחלופין להורות על העמדת הליכי הפירוק מרצון של החברה. כן נתבע בתובענה לקבוע כי המבקשים 1- 2 הפרו את התחייבויותיהם לפי הסכם המייסדים וסעדים נוספים.
2. המבקשים עתרו בבקשת ביניים לקבוע שהודעות דוא"ל מסוימות שצורפו ע"י המשיב לתצהירו הינן
בלתי קבילות ופסולות
מלשמש כראיה, וזאת מכוח כללים של פסילת ראיות המעוגנים בסעיף 32 לחוק הגנת הפרטיות תשמ"א -1981 ובסעיף 13 לחוק האזנת סתר תשל"ט - 1979.
המבקש 1 מבקש לפסול את המסמכים שסומנו: א, ב, יא, יב/2, יג, טז, טז/1, יז, יח/1, יח/2, יט, כ, כא, כב, כג, כד, כה/1, כה/2, כו, כט, כט/1, כט/2, ל/1, ל/2, לא, לב/1, לב/2, לג/1, לג/2, לד/1, לד/2, לה, לו, לח, לט, מא, מב, מד, מו, מט, נ - ראו נספח א' בבש"א 14618/09).
המבקש 2 מבקש לפסול את המסמכים שסומנו: א, ב, ה, י/1, יא, יב/2, יג, יז, יח/1, יח/2, יט, כ, כא, כב, כג, כד, כה/1, כה/2, כו, כט/1, כט/2, ל/1, ל/2, לא, לב/1, לב/2, לג/1, לג/2, לד/1, לד/2, לה, לו, מא, מב, מד, מו, מט, נ - ראו עמ' 2 בבש"א 20750/09.
לא ניתן בסיכומים להרחיב את הדרישה למסמכים נוספים שלא בא זכרם בעתירות שהוגשו בבקשות הביניים הנ"ל.
הבקשות נדונו במסגרת הליכי הקדם. טרם החל שלב שמיעת ההוכחות בתובענה.
3. המבקשים טוענים שהמסמכים, שמבוקש להפעיל לגביהם את כלל הפסילה ומכוחו לקבוע שאינם קבילים כראיה, הושגו ע"י כניסה בלתי מורשית של המשיב לתיבות הדואר האישיות של המבקשים בשרת החברה, ולתיבות דואר נוספות פרטיות של המבקשים (ראו פירוט בסעיף 8 להחלטה). עוד מוסיפים המבקשים שבאמצעות חדירה בלתי חוקית זו השיג המשיב תכתובות דואר אלקטרוני בין המבקשים 1 ו- 2, מסמכים שצורפו לתכתובות, תכתובות בינם לבין צדדים שלישיים לרבות תכתובות בינם לבין עורכי-דינם.
4. סעיף 2(5) לחוק הגנת הפרטיות מגדיר פגיעה בפרטיות: "העתקת תוכן של מכתב או כתב אחר שלא נועד לפרסום או שימוש בתוכנו מבלי רשות מאת הנמען או הכותב... לענין זה "כתב" לרבות מסר אלקטרוני...".
חוק הגנת הפרטיות אמנם אינו אוסר במפורש קריאת מכתב המיועד לאדם אחר אולם המסמכים מתיבת הדוא"ל של המבקשים, שצורפו לתובענה, הם בגדר "כתב אחר", וצירוף המסמכים לתובענה הוא "שימוש" האסור עפ"י חוק, ובמיוחד לאור המעבר בתחומי החיים השונים לתכתובות אלקטרוניות.
5. סעיף 32 לחוק הגנת הפרטיות קובע "כלל פסילה", על פיו ראיות שהושגו תוך פגיעה בפרטיות אינן קבילות בבית המשפט. לצורך הפעלת הוראת סעיף 32 לחוק הגנת הפרטיות יש צורך להידרש לסוגיות הבאות: א. האם נפגעה פרטיותם של המבקשים; ב. האם עומדת למשיב הגנה שחוק הפרטיות הכיר בה; ג. האם על פי שיקול דעת שהעניק סעיף 32 לחוק הגנת הפרטיות לבית המשפט, מן הראוי שבית המשפט יתיר שימוש במסמכים שהושגו תוך הפרת הזכות לפרטיות.
התובענה מעוררת דיון בסוגית הפרטיות בתכתובת דוא"ל במקום העבודה.
6. עוד טוענים המבקשים, שחדירתו של המשיב ללא היתר ובהעדר הרשאה לתיבות הדוא"ל של המבקשים עולה כדי האזנת סתר כהגדרתה בסעיף 1 לחוק האזנת סתר. סעיף 1 לחוק האזנות סתר תשל"ט - 1979 מגדיר שיחה - לרבות בתקשורת בין מחשבים. המבקשים טוענים שהמשיב קרא תכתובות אלקטרוניות עוד טרם קריאתם ע"י הנמנעים, וכלל הפסילה בסעיף 13 לחוק האזנת סתר הוא מוחלט ובלתי מסויג, ושיקול הדעת המוקנה בסעיף 32 לחוק הגנת הפרטיות אינו חל לענין האזנת סתר (ראו: ב"ש 82/83
מ"י נ' עליה פ"ד ל"ז(2) 738, 742).
לענייננו, עפ"י חוק האזנת סתר רק קליטה של תשדורת דוא"ל בזמן שלבי מעבר ההודעה תהיה האזנת סתר אסורה. בעת כניסת המשיב לתיבות דואר של המבקשים, כל דוא"ל שהתקבל באותו מועד לתיבה של המבקשים היה חשוף בפני המשיב. יחד עם זאת לא ניתן להצביע באופן ספציפי על הודעת דוא"ל במסמכים שצורפו שהינה האזנת סתר עפ"י סעיף 1 לחוק האזנות סתר.
7. בבג"צ 6650/04
פלונית נ' ביה"ד הרבני תק-על 2006(2) 1736, 1740 הדגיש הנשיא ברק (כתוארו דאז):
"הליך הוגן הוא גם הליך הנזקק לחומרים שהושגו כדין. הליך הוגן הוא הליך המכבד זכויות יסוד. הליך הוגן הוא הליך השולל מבעל דין יתרונות שצמחו לו עקב הפרת זכויות יסוד. שימוש בחומר שהושג תוך כדי הפרת הזכות לפרטיות עשוי לפגוע בטוהר ההליך השיפוטי, ובאמון הציבור בבתי המשפט".
8. למבקש 1 היו 3 תיבות דואר אלקטרוני: תיבת דואר המסופקת באמצעות שרת החברה (להלן: "התיבה האישית"); תיבת דואר פרטית המסופקת באמצעות שרת
BEZEKINT ו
תיבת דואר פרטית המסופקת באמצעות שרת
GMAIL
(להלן: "התיבות הפרטיות").
למבקש 2 היו 3 תיבות דואר אלקטרוני: תיבת דואר המסופקת באמצעות שרת החברה (להלן: "התיבה האישית"); תיבת דואר פרטית המסופקת באמצעות שרת 014 ו
תיבת דואר פרטית המסופקת באמצעות שרת
GMAIL
(להלן: "התיבות הפרטיות").
תיבות הדוא"ל האישיות של המבקשים שמסופקות באמצעות שרת החברה לא נועדו לצורכי עבודה בלבד אלא גם לשימושם הפרטי של בעלי המניות בחברה - המבקשים 1 - 2. בנוסף היו למבקשים גם תיבות דוא"ל פרטיות בלתי תלויות בשרת החברה.