אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הגנה על קטינה בפירוק שיתוף בין יורשים

הגנה על קטינה בפירוק שיתוף בין יורשים

תאריך פרסום : 18/11/2018 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה אשדוד
27845-03-16
25/08/2018
בפני השופטת:
הבכירה ענת אלפסי

- נגד -
התובעת:
האחות
עו"ד יוסי עקיבא
הנתבעים:
1. האח
2. האחות הקטינה

עו"ד מאיר כהן
עו"ד האפוט' לדין ב"כ מאיה חונגר מטעם הלשכה לסיוע משפטי
פסק דין

 

עניינה של תובענה זו בעתירה התובעת לפירוק שיתוף בדירה הנמצאת בבעלות משותפת שלה, של אחיה ושל אחותם הקטינה, לאחר ששלושתם התייתמו מאימם המנוחה.

בלב המחלוקת השאלה האם ניתן לחייב הקטינה בפירוק שיתוף בדירה.

להלן עיקרי הדברים:

  1. התובעת והנתבעים הם אחים מאותה אם. לתובעת ולנתבע אותו אב ולנתבעת 2 אב אחר. אימם של הצדדים, למרבה הצער, נפטרה ממחלה ביום 12/10/09, עת הייתה הנתבעת 2 בת כחמש שנים.

 

  1. ביום 28/7/10 מונה הנתבע 1 כאפוטרופוס על אחותו הקטינה (הנתבעת 2), (במסגרת תיק 111) בין השאר, הואיל ואביה הביולוגי של הילדה כמעט ואינו בקשר עימה.

 

  1. ביום 11/11/10 ניתן צו ירושה אחר עזבון האם המנוחה, לפיו שלושת ילדיה יורשים אותה בחלקים שווים.

 

  1. הנכס המרכזי בעיזבון האם המנוחה הוא דירת המגורים בעיר (א). בסמוך לאחר פטירת האם התגוררו בדירה שלושת ילדיה (הם בעלי הדין כאן) ואף דייר נוסף שהוא בן אחיה של האם המנוחה. בהמשך התובעת נישאה, התגוררה בדירה עם בעלה הראשון, התגרשה, נישאה בשנית, התגוררה בדירה עם בעלה השני ותוך זמן קצר עזבה את הדירה.

 

  1. ביום 14.3.16 הגישה האחות כתב תביעה כנגד אחיה ואחותה הקטינה, בה דורשת פירוק השיתוף בדירה באמצעות מכירתה למרבה במחיר. עוד טענה כי הואיל ובדירה מתגורר אדם נוסף, היא זכאית לקבל חלקה ביחסי בדמי השימוש שעליו לשלם.

 

  1. ביום 16.5.16 הוגש כתב הגנה מטעם האח והאחות הקטינה בו נטען לא ניתן לפנות מהדירה את הקטינה, אלא לאחר הגיעה לגיל 18.

 

עוד נטען כי התביעה אינה כנה הואיל ובעלה של התובעת הוא מקור הבעיה, הלה סירב להשתתף בתשלומי הדירה, האח לא הסכים לכך ולכן התובעת ובעלה עזבו את הדירה.

 

באשר לאדם הנוסף המתגורר בבית, נטען כי מדובר בבן משפחה שאף משתתף בתשלומים, בניגוד לתובעת. אין כל מקום להורות לתובעת להשתתף בהוצאותיו מקום בו היא עצמה לא השתתפת בהוצאות אחזקת הבית כאשר היא ובעלה התגוררו בו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ