אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הבסיס לחישוב דמי חופשה לעובד ששכרו מורכב מעמלות, הוא היקף העבודה ולא היקף ההשתכרות

הבסיס לחישוב דמי חופשה לעובד ששכרו מורכב מעמלות, הוא היקף העבודה ולא היקף ההשתכרות

תאריך פרסום : 06/10/2008 | גרסת הדפסה

ע"ע
בית דין ארצי לעבודה
718-07
23/09/2008
בפני השופט:
1. נילי ארד
2. שמואל צור
3. רונית רוזנפלד


- נגד -
התובע:
1. רות צרויה
2. עידן חדש בתיירות בע"מ

עו"ד גדעון רובין
עו"ד נועה בר שיר
עו"ד רן גפטר
הנתבע:
מגוון אירועים בע"מ
עו"ד ניר נחשון
פסק-דין

השופטת רונית רוזנפלד

1.         בית הדין האזורי בתל אביב (השופטת סיגל דוידוב-מוטולה ונציג הציבור יוסף פרלמן; עב 1258/03) קיבל בחלקה את תביעת המשיבה כנגד המערערות, וחייב את המערערות יחד ולחוד בתשלום פיצוי למשיבה בשיעור של 132,860 ש"ח. בית הדין חייב את המערערות בתשלום הפיצוי, נוכח נזקים שגרמו למשיבה (להלן - מגוון) בפעילותן בארגון ארבעה כנסים רפואיים. על פי קביעת בית הדין,  המערערת 1 (להלן - העובדת) החלה לטפל בארגון הכנסים עוד בהיותה עובדת מגוון.

           בית הדין האזורי קיבל גם  בחלקה את התביעה שכנגד אותה הגישה העובדת כנגד מגוון, וחייב את מגוון בתשלום הפרשי פדיון חופשה לעובדת, בשיעור של 20,375 ש"ח.

             המערערות הגישו ערעורן לבית דין זה כנגד פסיקתו של בית הדין האזורי, על שני חלקיה. לפי המלצתנו, צמצמו המערערות את ערעורן, והעמידו אותו אך על קביעת בית הדין האזורי בקשר לחישוב פדיון החופשה כפי שנפסק לעובדת.

2.         העובדות הרלוונטיות לעניין שנותר בערעור, כפי שהן עולות מפסק דינו של בית הדין האזורי הן כדלקמן:

א.        מגוון הינה חברה לארגון אירועים וכנסים. העובדת עבדה במגוון כעובדת שכירה מיום 1.5.91 ועד ליום 15.7.02. שכרה של העובדת עמד על 6,000 ש"ח כשכר יסוד, ובנוסף שולמה לה עמלה בשיעור של 30% מסכום הרווח של החברה שהתקבל כתוצאה מאירועים שאורגנו על ידה.

ב.         בית הדין האזורי קיבל בפסק דינו את טענתה של העובדת, כי בתום תקופת עבודתה נותרו לזכותה 86.92 ימי חופשה בלתי מנוצלים.

ג.         לפי תלושי שכר שהוגשו לבית הדין האזורי, השכר היומי הממוצע של העובדת בתקופה שמיום 15.4.02 ועד ליום 15.7.02 עמד על 360.5 ש"ח.

                          המסגרת הנורמטיבית ופסק הדין של בית הדין האזורי

3.       בבסיס הדיון עומדות הוראותיהם של סעיפים 10 ו-13 לחוק חופשה שנתית 

           התשי"א- 1951 , שבהם נקבע כך:

" 10.     דמי חופשה.

(א)           (א)            המעביד חייב לשלם לעובד בעד ימי החופשה דמי       

          חופשה בסכום השווה לשכרו הרגיל.

                                     (ב)       השכר הרגיל לעניין סעיף זה הוא -

                                               (1) ...

(2)       לגבי עובד בשכר - שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים. היו ברבע השנה כאמור חודשי עבודה לא מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים עשר החודשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד.

                                            (ג)           ...."(ההדגשות שלי ר.ר.)

                            "13חדל עובד לעבוד לפני שניתנה לו החופשה המגיעה לו עד   

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ