פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
|
2662-08
02/12/2008
|
בפני השופט:
ורדה אלשיך - סגנית נשיא
|
- נגד - |
התובע:
נגבטק בע"מ עו"ד אבנר כהן - הנאמן עו"ד עפארי
|
הנתבע:
... עו"ד הירשנזון ב"כ הכנ"ר עו"ד הורנשטיין ב"כ העובדים עו"ד מנס עו"ד גילשטיין עו"ד מזאוי
|
החלטה |
עו"ד כהן: עו"ד הס איתי נמצא בפקק עקב ההתרעות ומייצג את עובדים הישראליים של החברות הבנות של החברה שהן בשליטה מלאה של החברה כאן.
הגשנו דו"ח לפני מספר ימים. מעבר לדוח אומר שתהליך הגילוי הנאות נמצא בעיצומו. אנחנו הארכנו את המועד להגשת הצעות עד ליום חמישי זה, 4.12.08. אנו מקווים שכל המציעים יספיקו ללמוד את מה שצריך ללמוד על החברה ולהגיש הצעה. כפי שנראה כרגע המועד הזה יעמוד בתוקפו. אנחנו מעסיקים צוות מצומצם של כ- 10 עובדים בארץ. מחזיקים צוותים מצומצמים בחברות הבנות בחו"ל, ככל שזה נדרש על מנת לשמר את נכסי החברה.
אני מניח שההצעות תתקבלנה לקראת סיום המועד. אנחנו נזדקק בכל מקרה להארכה של 30 יום להקפאה.
ההפעלה תזרימית - אתמול קבלתי תקציב לחודש דצמבר ואנחנו עומדים בתקציב. אין בעיה תזרימית. בשטח ההכנסות מועטות בעיקר מחוזי שירות. עיקר המימון הוא הכסף בקופה במועד תחילת ההקפאה. אנחנו במו"מ מתקדם עם אחד הקונים שאמור לשלם תשלום במרץ 2009, סכום משמעותי. אני מקווה שהענין הזה יסגר והתשלום יתבצע באופן מיידי. היה והסכום הזה יכנס הוא סכום משמעותי. הקושי הוא שחוזית הוא אמור לשלם רק במרץ. יש נכונות של הקונה לשלם את הסכום מוקדם יותר בתנאים מסויימים. יש עוד הכנסות שוליות מחוזי שירות בחו"ל.
לשאלת בית המשפט אני משיב כי השימוש בכספים בקופה נעשה בידיעת הנושים המובטחים ועל כן אין חשש בשלב זה לנושא ההגנה ההולמת. לנושים מובטחים יש אינטרס שהחברה תמכר. גובה הנשיה המובטחת הוא בסך 17 מיליון דולר. שני הנושים המובטחים מעורבים באופן רציף ומעודכנים בתהליך ההקפאה. הם גם תומכים בכל ההליך מתחילתו.
כל העובדים קבלו מכתבי פיטורין. מדובר בעובדים שעובדים בישראל. חלק לא מבוטל מהמכתבים הללו הועברו על פי ההסכמות ונמסרו לאותם עובדים שביקשו לקבל אותם על מנת שיוכלו לפנות למל"ל. הופקדו מכתבי שחרור לקופות. כך שרק 10 עובדים מועסקים ומקבלים שכר ליתרתם מכתבים מופקדים ושוחררו לידי באי כחם.
ההזמנה שפורסמה להציע הצעות לרכישת החברה ו/או להשקעה בה מתוך הנחה שזה ימקסם את התמורה. יש השקעות בעלים בסכומים מאוד גבוהים שיכולים לשמש נכס מס לרוכש פוטנציאלי.
עו"ד הורנשטיין: אתייחס לנקודות ספציפיות כדי להסביר מדוע העובדים מתנגדים להמשך הקפאה.
סעיף 350 א ו- ב לחוק שבאים לאפשר למציע להציע פשרה או ההסדר צריכים לשכנע את בית המשפט שאכן יש תוכנית הבראה לשיקום החברה. יש תקנות החברות, תקנה 7, 38, 41 ו- 42 שמפרטות מה מבקש צריך להגיש לבית המשפט על מנת לקבל את הצו כמו לדוגמא פירוט תוכנית הבראה, פירוט מקורות מימון, פירוט ערבויות ובטחונות לצורך ההסדר, פירוט תזרים מזומנים וכדומה. אלה המשוכות שצריך המבקש לעבור הן מבחינת החוק והן מבחינת התקנות. גם הפסיקה יצרה משוכות חדשות ונוספות כמו לדוגמא לפרוס את מצבה הפיננסי של החברה ולקבוע מה השחקן הראשי בבקשה. האם החברה ראויה להבראה ומהן עלויות ההפעלה. לשאלות האלה אין התייחסות לא בבקשה שהוגשה ולא בדו"ח שהוגש על ידי הנאמן.
הרציונל של התקנות זה הבראת החברה. בבקשה ובדו"ח אומרים מדברים על מכירה ולא על הבראה וגם אומרים שיש להפעיל את החברה באופן מצומצם ביותר על שלב המכירה. העדר תוכנית אמיתית להבראה לא יאפשר לחברה לעמוד על רגליה עד תום ההקפאה וזוהי "הנשמה מלאכתית". אין תזרים מזומנים. יש דבר אחד שצריך להדגיש אותו כענין עקרוני - מפנה לעמ' 77 בספר הקפאת הליכים של כב' השופטת אלשיך (מצטטת) - במקרה הזה הנושים הם העובדים. לא ידעו את העובדים על הבקשה למרות שהם נושים מהותיים. ולא כפי שכתוב בבקשה חייבים להם 10 מיליון שקל ולא 3 מיליון ואולי היום יותר.
הבקשה לא מדברת על שיקום ולא על הבראה. נכון שבית המשפט יכול לוותר על כל הדוחות והפרטים שנדרשים מפנה לפסק הדין בעניין פארמה טבע (מצטטת). בחודש מרץ לקחו הלוואה בסך 7 מיליון דולר. לפני כן לקחו הלוואה מחברה אחרת בסך 11 מיליון דולר. סה"כ 18 מיליון דולר שעבודים שוטפים וקבועים. בחודש יולי השנה התקיימה אסיפת עובדים בפניה הופיעו יו"ר חברת פיטנגו ויו"ר חברת ג'נסיס שהם בעלי מניות בחברה וגם דירקטורים והבטיחו לעובדים שגם אם לא תהיה השקעה הם יעמדו מאחורי החברה והעובדים. ב- 30.10.08 בישיבת מועצת המנהלים הוחלט לקחת את כספי משכורות אוקטובר של העובדים ולהשתמש בכספים אלה לצורך הפעלת החברה. זאת אומרת שהיום ההפעלה היא כינוס דה לוקס על משקל פירוק דה לוקס. אם הנושים הספציפיים היו מחליטים ללכת לכינוס הם היו מממנים את ההפעלה ואת בעל התפקיד רק שהיום ההפעלה מממנת ממשכורת חודש אוקטובר. כתבתנו על זה מכתב לנציג הדירקטורים ואף אחד לא מתייחס.
מפנה לפסק דין בר"ע 5990/08 בענין ת.ג.י קובע השופט מלצר שאין טעם בהקפאת הליכים שאין בסיומה הבראה (מצטטת). הערעור בחלקו התקבל. גם אם מסכימים להקפאה עדיין אין מקום ליתן הקפאה.
אנחנו מתנגדים להמשך הקפאה. ניסינו לדבר עם הנושים המובטחים. אמרנו להם שאנחנו משולש והאינטרס הוא אחד. אנחנו ביקשנו להגיע להסכמה לקראת הדיון היום על מנת לראות איך אפשר לשמור על שקט תעשייתי גם מבחינת העובדים. אנחנו רוצים לראות גם כספים שלא בדין קדימה צריך למכור ביותר מ- 19 מיליון דולר. אנחנו רוצים לדעת שמישהו יהיה מוכן לתת לעובדים תרומה כספית מעבר לגמלה שהם יקבלו אם יהיה הסדר או לא יהיה הסדר. העובדים יכלו בחודש אוקטובר לשבת בבית ולא לצבור נזק. משכורות אוקטובר לא צריכה להחשב כחוב לצורך מסת החובות שלהם. לו היו מפטרים אותם הם היו הולכים. אבל אמרו להם שהם ימשיכו לעבוד ויקבלו גיבוי. עבדו חודש שלם שבסופו לקחו להם את הכסף. גרמו לנזק נוסף שלא היה צריך לגרום להם.
לא קבלנו תשובה משני הנושים המובטחים. חשבתי לבקש מבית המשפט לדחות את הדיון ב- 3 ימים עד לאחר קבלת ההצעות לרכישת החברה. אנחנו לא יודעים מה נקבל מהמכירה הזו. אולי נקבע אפס. לכן, אנו חושבים שאין הצדקה להמשך הקפאה. לא עמדו בהוראות החוק והתקנות. העתיד לא מזהיר. אין בדו"ח שום דבר, אין תקווה למה שעומד להתקיים.
עו"ד מנס: קראוס שהיא נושה מובטחת מסכימה לאורכה של 30 יום בכפוף כמובן לזכותה לפנות בכל עת לצורך שמירה על זכויותיה. בית המשפט התעניין לגבי שמירה על ציוד וזכויות הנושים המובטחים. ישנה הסכמה ביני לבין הנאמן לגבי סימון של אותו ציוד באמצעות מדבקות ששועבד לטובת מרשתי.
עו"ד מזאוי: משאירה לשיקול דעת בית המשפט.
עו"ד הירשנזון : למרות דברי עו"ד הורנשטיין בשורה התחתונה לא השתכנעתי מה מידת הפגיעה בעובדים אם תינתן אורכה של 30 יום.
ברמה הפרוצדורלית צודקת לחלוטין חברתי עו"ד הורנשטיין אבל אין טוב מבית משפט זה לאבחן בין הרמה הפרוצדורלית ודווקנית לבין התועלת המהותית. לאחז בפרוצדורה בלבד אין לי טענות כנגד חברתי. אבל ברמה המהותית ובזמן שבהם עסקינן יש תועלת בלאפשר מהלך של מכירה מושכלת. בית המשפט צריך להיות ערך לכלל קטגוריות הנושים ואילו היה מתנה מפרק זמני מחר בבוקר למעט שוויים של פטנטים שרשומים בישראל או בחו"ל אין רכוש אחר בר מימוש.
העובדים לא יזמו את בקשת הפירוק לפני חודש. הם לא הקדימו את החברה. גם אם היו מגישים אותה לפני חודש היא לא היתה נקבעת בפני בית המשפט להיום. לכן ברמה המהותית אני מקבל את טענות ועמדת הנאמן. יתכן יצטרכו להגיע לפירוק כדי שיפנו למל"ל. מה שממילא יעמיד את העובדים במצב לא יותר טוב מהיום. אך זה יעמיד קטגוריות של נושים אחרים במצב יותר טוב.