מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ה"ת 8319-10-15 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"ת 8319-10-15

תאריך פרסום : 11/02/2016 | גרסת הדפסה
ה"ת
בית משפט השלום ירושלים
8319-10-15
21/10/2015
בפני השופט:
נאיל מהנא

- נגד -
מבקש:
חדאד לואאי
משיב:
מדינת ישראל
החלטה

מבוא

מונחת בפניי בקשה לביטול הודעה בדבר איסור שימוש מנהלי ברכב בת 30 יום שהוטלה על הרכב בו נהג המבקש והרשום ע"ש אחיו (78-533-23) על ידי קצין משטרה, בגין עבירה של הסעת נוסעים בשכר בניגוד לתקנה 84א לתקנות התעבורה, התשכ"א- 1961 (להלן: "תקנות התעבורה").

לאחר שעיינתי בבקשה ובתיק הראיות מטעם המשיבה החלטתי לדחות את הבקשה.

טיעוני הצדדים

ביום 26.10.15 בשעה 08:35 לערך נהג המבקש ברכב השייך לאחיו וכאשר נעצר לבדיקה על ידי השוטרים, נמצאו ברכבו 10 נוסעים שמחקירתם עלה כי הנאשם מסיע אותם באופן יומיומי ממקום מגוריהם למקום עבודתם ובחזרה.

הנהג זומן לשימוע וקצין משטרה הורה לאחר שמיעת טיעוניו על איסור השימוש ברכב לתקופה של 30 ימים וזאת בגין עבירה של הסעת נוסעים בשכר.

עתה, עותר המבקש להורת על ביטול החלטת הקצין בדבר הודעת איסור השימוש. לטענת המבקש, מדובר ברכב המשמש את בני המשפחה וכי הוא זקוק לרכב לצרכיהם.

המבקש טוען כי לא ביצע את העבירה המיוחסת לו ולא הסיע נוסעים תמורת שכר אלא מדובר בנוסעים המוכרים לו אשר פגש אותם כאשר היה בדרכו למוסך בעטרות והסיע אותם בכיוון נסיעתו.

המבקש מציין כי הטענה לפיה הנוסעים מסרו בחקירתם כי הוא מסיע אותם למקום עבודתם ובחזרה תמורת שכר המשולם ועל ידי המעסיק, אינה נכונה. לטענתו, הוא עובד בחברה לבנייה ומעולם לא קיבל כסף תמורת הסעת נוסעים ואף בתמיכה לכך הציג תלושי שכר המעידים כי הוא מועסק בחברת "הצומת לבנייה ופיתוח בע"מ".

ב"כ המשיבה מתנגד לבקשה. לטענתו, קיימת עדות שנגבתה מהנוסעים לפיה הם מסרו שהמפעל בו הם מועסקים משלם לנאשם בעבור ההסעה וכי המבקש מסיע אותם באופן יומיומי.

דיון

סעיף 57ב לפקודה עניינו פניה לבית המשפט לצורך ביטול הודעת איסור השימוש לפיו:

"(א)בעל הרכב שלגביו ניתנה הודעת איסור שימוש לפי סעיף 57א וכן הנהג שקיבל את ההודעה, רשאים לבקש מבית המשפט, המוסמך לדון בעבירות תעבורה, לבטל את הודעת איסור השימוש; בית המשפט יחליט בבקשה לאחר ששמע את היועץ המשפטי לממשלה או את בא כוחו או שוטר.

(ב)בית המשפט יבטל את הודעת איסור השימוש אם נוכח כי התקיים אחד מאלה:

(1)הרכב נלקח מבעליו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו;

(2)מי שנהג ברכב פעל בניגוד להוראותיו של בעל הרכב, ובעל הרכב עשה כל שביכולתו כדי למנוע את העבירה כאמור בסעיף 57א(א).

(ג)בית המשפט רשאי לבטל את הודעת איסור השימוש, או לקבוע תקופה קצרה יותר לאיסור השימוש, בתנאים או ללא תנאים, אם התקיימו נסיבות אחרות מאלה האמורות בסעיף קטן (ב), המצדיקות זאת, ולענין זה רשאי בית המשפט להביא בחשבון, בין השאר, את הזיקה בין בעל הרכב לבין מי שנהג ברכב (ההדגשה שלי- נ.מ).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ