אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ראשד נ' משטרת ישראל/ הונאה צפון

ראשד נ' משטרת ישראל/ הונאה צפון

תאריך פרסום : 01/02/2018 | גרסת הדפסה

ה"ת
בית משפט השלום עכו
65199-03-16
18/01/2018
בפני השופט הבכיר:
יעקב בכר

- נגד -
מבקש:
מוחמד ראשד
משיבה:
משטרת ישראל/ הונאה צפון
החלטה
 

 

1. ראשית דבר:

בפניי בקשה לעיון חוזר בהחלטה לעניין החזרת התפוסים למבקש, לפי סעיף 35 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש] תשכ"ט – 1969 (להלן: "הפקודה").

 

2.נסיבות המקרה:

בהחלטה מיום 2/3/17, הוחלט כי התפוסים יישארו בחזקת המשיבה לצורך מיצוי ההליכים כנגד המבקש עד ליום 2/5/17 (להלן: "ההחלטה"). עם זאת, עולה מחומר הראיות בתיק כי המשיבה לא השכילה לעשות כן והודיעה כי ביום 18/6/17 החליטה לשכת תביעות עכו, אליה הועבר התיק לצורך בחינתו, על סגירתו בעילה של חוסר ראיות.

 

3.דיון והכרעה:

אמנם, ביהמ"ש רשאי להאריך תקופת החזקת התפוס וזאת מכוח סעיף 35 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש] תשכ"ט – 1969 (להלן: "הפקודה"), אף אם לא הוגש כתב אישום תוך 6 חודשים. שכן, כך גם עשוי להישמר האינטרס הציבורי כאמור בהחלטה. יחד עם זאת, לא יכול האינטרס הציבורי להקנות למשיבה זכות מוחלטת ונצחית לצורך המשך החזקת תפוסים, תוך שהיא פוגעת בכך בזכותו הקניינית של בעל התפוס.

 

מתגובת המשיבה בדיון מיום 14/9/17 עולה כי טרם הוגש ערר על סגירת התיק מצד חברת יס, אשר המבקש לכאורה עשה שימוש בתפוסים בכדי לפגוע ולהפר את זכויות היוצרים שלה, וספק אם ערר שכזה יוגש בעתיד הקרוב. לצד זאת, ובהמשך להחלטה ולתגובת חברת יס מהדיון הנ"ל, יאמר כי התפוסים שימשו את המבקש לעבור לכאורה עבירה באמצעותם, והחזרתם אליו כעת, יגרמו לו לעשות בהם שימוש נוסף לדבר העבירה הנ"ל, שכן זהו השימוש היחידי שניתן לעשות בהם (כטענת חברת יס), ועל כן החזרתם מתנגשת עם ערכי האינטרס הציבורי ובית המשפט יתקשה לתת את ידו לכך.

 

 

לפיכך, ולצורך האיזון המתבקש בין זכותו הקניינית של המבקש ובין שמירה על האינטרס הציבורי המובהק, מורה אני כדלקמן:

 

  • דוחה את בקשת המבקש להחזרת התפוסים.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ