אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אלתר נ' רוטשילד ואח'

אלתר נ' רוטשילד ואח'

תאריך פרסום : 19/02/2020 | גרסת הדפסה

ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
47312-07-18
13/02/2020
בפני השופט:
נפתלי שילה

- נגד -
המבקש:
דורון אלתר
עו"ד שי ניידרמן
המשיבים:
1. משה רוטשילד
2. ישראל אלתר

עו"ד צבי נצר
עו"ד מרדכי בייץ ועומר רזין
פסק דין
 

 

האם יש להצהיר שהלוואה שנתן המשיב 1 למבקש ולמשיב 2 בשנת 1998 נפרעה במלואה ולפיכך יש להורות על ביטול השעבודים שנרשמו לצורך הבטחת השבת ההלוואה?

 

א. רקע כללי

 

1.המבקש (להלן גם: דורון) והמשיב 2 (להלן גם: ישראל) הם אחים (להלן: האחים) שהיו להם עסקים משותפים. בשנת 1998 הם נקלעו לקשיים כלכליים והיו זקוקים לעזרה כספית.

 

2.המשיב 1 (להלן: משה) הסכים להלוות להם סך של כ– 600,000 דולר וביום 7.6.98 נחתם בין הצדדים הסכם הלוואה (להלן: ההסכם).

 

3.בהסכם נקבע שהאחים ייפרעו את ההלוואה בארבעה תשלומים חצי שנתיים נושאי ריבית כשהראשון יהיה ביום 1.1.01 והאחרון ביום 30.6.02. כמו כן נקבע בהסכם כי: "ההלוואה תיפרע ע"י הלווה, בדולרים של ארה"ב, בהעברה בנקאית לחשבון שיורה עליו המלווה בכתב, לרבות חשבון של המלווה בחו"ל".

 

4.להבטחת פירעון ההלוואה שיעבד דורון חווה בשטח של 25 דונם שהוא חכר ממנהל מקרקעי ישראל (להלן: החווה) והאחים שיעבדו גם מניות של חברה שהיתה בשליטתם ושהיתה בעלים של מקרקעין בנען ואף המקרקעין שועבדו.

 

5.ביום 27.2.00 חתמו הצדדים על מסמך שבו הם מאשרים כי מתוך סכום ההלוואה הכולל שעמד על 575,000 דולר שמשה העביר לאחים, נפרע ביום 3.8.99 סך של 69,228 דולר שהועבר לרו"ח צבי פורת. לטענת דורון, לאחר הפירעון לרו"ח פורת, נותר לאחים לפרוע סך של 505,772 דולר.

 

6.משה העביר לאחים את סכום ההלוואה ובסמוך לאחר מכן, החלו הצדדים לפעול במשותף בפרויקט בקובה שבו לכל אחד משני האחים שליש מהשותפות ולמשה שליש (להלן: הפרויקט). לטענת דורון, האחים הסכימו לשתף את משה כשותף בפרויקט והוסכם עליהם שההלוואה תושב למשה באמצעות העברת הרווחים של האחים מהפרויקט, לידי משה, לצורך פירעון ההלוואה.

 

7.דורון טוען כי הפרויקט הצליח והחברה שבאמצעותה פעלו השותפים בפרויקט (להלן: החברה) פתחה שני חשבונות בנק. חשבון אחד בקובה שבו זכויות החתימה היו לישראל (להלן: החשבון בקובה) וחשבון נוסף של החברה, שנפתח ע"י משה בפנמה והיה בשליטתו של משה (להלן: החשבון בפנמה).

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ