אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ה"פ 45174-11-15 קראמן נ' קראמן ואח'

ה"פ 45174-11-15 קראמן נ' קראמן ואח'

תאריך פרסום : 03/02/2016 | גרסת הדפסה

ה"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
45174-11-15
26/01/2016
בפני השופט:
א' קיסרי

- נגד -
מבקשת:
פיין קלאב בע"מ
משיבים:
1. סמי קראמן
2. סמיחה קראמן
3. פאדי קראמן

החלטה

  1. המשיב 1 בבקשה זו ("סמי") הגיש נגד המבקשת בבקשה זו ("החברה"), ונגד המשיבים 2 ("סמיחה") ו-3 ("פאדי"), תובענה על דרך של המרצת פתיחה, שבה הוא עתר לפסק דין הצהרתי שההחלטה שהתקבלה באספת בעלי מניות של החברה ביום 12.10.15, ואשר עניינה שינוי זכויות החתימה בשם החברה ("ההחלטה"), היא בטלה. בנוסף, עתר סמי למתן הוראות לבנק איגוד בע"מ ("הבנק") שלא לנהוג בהתאם להחלטה.

  2. החברה הגישה בקשה זו לעיכוב הליכים בתובענה בטענה שקיים הסכם בוררות תקף בין הצדדים, ובהתאם לכך יש להעביר את הדיון בתובענה להכרעת בורר, כמתחייב מהסכם הבוררות. לטענת החברה, ביום 20.2.89 נחתם הסכם בין סמיחה לבין החברה ולבין סמי ובעלי המניות האחרים בחברה (אחד מהם הוא פאדי) ("ההסכם"), שבו הוסדרה מערכת היחסים בין סמיחה לבין החברה בכל הנוגע לשימוש בנכס מקרקעין שבבעלות סמיחה, וכן הוסדרה מערכת היחסים שבין החברה, לאחר שתיווסד, ובין בעלי מניותיה ובינם לבין עצמם. החברה טוענת שבסעיף 3.ט של ההסכם נאמר:

    "(1) הצדדים להסכם זה מסכימים להעביר כל חילוקי דעות או התדיינויות שינבעו מהסכם זה לבורר מוסכם בין הצדדים. הצדדים מסכימים כי עו"ד אלי שחף המשמש עתה כעו"ד של החברה ישמש כבורר מוסכם. אם לא ישמש עו"ד שחף כעו"ד של החברה יהיה הבורר מי שיהיה באותה עת עוה"ד של החברה.

    (2) הבורר לא יהא כבול לסדרי הדין ודיני הראיות.

    (3) חתימת הסכם זה כמוה כחתימה על הסכם הבוררות.

    (4) החלטת הבורר סופית ומחייבת ללא זכות ערעור. הבורר יהא רשאי ליתן החלטות ביניים".

  3. הבקשה נתמכה בתצהירו של פאדי שבו נאמר, בין השאר, שהחברה מוכנה בכל עת לעשות את כל הדרוש כדי לקיים את הבוררות, וכן כי עם מינויו ליושב ראש אספת בעלי המניות הוא הורה לדירקטוריון למנות עורך דין לחברה.

  4. בתשובתו לבקשה טען סמי שיש לדחות את הבקשה ממספר טעמים, ובהם שהסכם הבוררות לא חל על הסכסוך שבגינו הוגשה המרצת הפתיחה, ושהוראת הבוררות בהסכם איננה ניתנת ליישום מפני שלא ניתנה הסכמתו לבורר שאינו זה שצוין בהסכם הבוררות. בנוסף, סמי טען גם שהבקשה לעיכוב הליכים הוגשה בחוסר סמכות, מפני שלא נתקבלה החלטה של האורגנים המוסמכים של החברה להגישה, וכן כי מכל מקום, החברה התאגדה כחודש לאחר שנחתם ההסכם ואין ראיה לכך שהיא אישרה את ההסכם, לרבות תניית הבוררות הכלולה בו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ