חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה' נ' חברת הצורפים 18 אירועים בע"מ

: | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל-אביב
22361-09-17
25.7.2021
בפני השופטת:
שרון אלקיים

- נגד -
תובעת:
צ.ה.
עו"ד מאיר אבירם
נתבעת:
חברת הצורפים 18 אירועים בעמ
עו"ד סבג יצחק
פסק דין
 

 

1.לפנינו תביעה שעיקרה תשלום פיצוי עקב אפליה על רקע היריון, בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1998 (חוק שוויון הזדמנויות).

לטענת התובעת, הנתבעת החליטה לפטר אותה לאחר ובעקבות הודעתה על כניסתה להיריון. הנתבעת טענה מנגד שפיטורי התובעת היו ענייניים ונבעו מביצועי מכירות ירודים וחוסר זמינות.

 

2.עדי הצדדים

א.מטעם התובעת העידה התובעת עצמה.

ב.מטעם הנתבעת העידו מר איתי שלם – מנהל ובעל מניות בחברה; מר רפאל פומרוק – מנהל ובעל מניות בחברה; הגב' טליה קרפ – שימשה כאשת מכירות בחברה בתקופה הרלוונטית; הגב' דניה פלמון – מנהלת השיווק של קבוצת החברות שהנתבעת היא חלק ממנה, עובדת בחברת הארבעה 24 בע"מ; הגב' רינת דייטש – עובדת חברת ירקונלה בע"מ שקשורה לנתבעת ומפעילה את מרכז האירועים ריבר סייד משנת 2015; והגב' סופי מזרחי – עובדת חברת ירקונלה בע"מ שקשורה לנתבעת ומפעילה את מרכז האירועים ריבר סייד מ-1.7.12 עד 31.7.18.

3.ואלו העובדות הרלוונטיות, כפי שהן עולות מכתבי הטענות, כמו גם מעדויות הצדדים והמסמכים אשר צורפו לעדותם:

א.הנתבעת היא חברה בע"מ שהוקמה לצורך התקשרות בהסכמים להפעלת מרכז אירועים ביפו העתיקה הפועל תחת השם "לורנס" (להלן – הנתבעת). יצוין כי בעלי החברה מפעילים באמצעות חברות נוספות אולמות נוספים.

ב.על יחסי העבודה בין הצדדים חל צו ההרחבה בענף אולמות וגני אירועים בישראל. זאת, על אף האמור בחוזה העבודה האישי של התובעת.

ג.התובעת נקלטה לעבוד אצל הנתבעת ביום 8.10.15 כמשווקת אירועים.

ד.על פי החוזה, משרת התובעת מוגדרת כמשרת אמון כך שלא חל עליה חוק שעות העבודה והמנוחה, התשי"א-1951.

ה.מתכונת עבודתה של התובעת הייתה 8 שעות ביום, בימים א'-ה' ואחת לשלושה שבועות בימי שישי.

ו.שכר היסוד של התובעת עמד על 6,000 ₪ בחודש ועל סכום זה התווסף 1% מסך המכירות נטו של נשות המכירות (בניכוי עלויות כוח אדם ומע"מ) שהתחלק ביניהן בשווה (1/3 לכל אחת).

שכרה הממוצע של התובעת בתוספת עמלות עמד על סך 8,976.2 ₪ (48.26 ₪ לשעה לפי 186 שעות חודשיות).

ז.אולם האירועים בו עבדתה התובעת עבר שיפוץ מינואר 2013 עד 16.3.16.

ח.ביום 2.3.16 זומנה התובעת לשימוע לפני פיטורים.

ט.ביום 3.3.16, לכל המוקדם, הודיעה התובעת לאחראית עליה, הגב' שירי קרת, שהיא בהיריון. 

י.ביום 7.3.16 (הנתבעת טוענת שהזימון יצא ביום 2.3.16) זומנה התובעת לשימוע לפני פיטורים שיערך ביום למחרת בפני בעלי הנתבעת, מר איתי שלם, אך השימוע נדחה ביום נוסף.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>