תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה תל אביב
|
12500-07
06/07/2009
|
בפני השופט:
פאול שטרק
|
- נגד - |
התובע:
ג.י. עו"ד ענת אסידו
|
הנתבע:
1. ד.א. 2. א.ג.
עו"ד נאוה פרס
|
פסק-דין |
א.
ה ק ד מ ה
1. בפניי תובענה מטעם אבי הקטין להקטנת מזונות.
2. ביום 5.3.2002 ניתן פסק דין לקביעת מזונות בתמ"ש 14240/00 בבית משפט לענייני משפחה באשדוד ע"י כב' השופטת ש' גולן (להלן:
"פסק הדין").
3. התובענה הנוכחית הוגשה בבית משפט לענייני משפחה במחוז בתל אביב (רמת גן). שכן, הוגשה בקשה מטעם האב להעביר הדיון לבית משפט זה, שכן הוא חי בסביבת בית המשפט מזה 6 שנים. המבקשת הגישה בקשה להעברת הדיון בתיק מבית משפט לענייני משפחה בקרית גת לבית משפט בענייני משפחה באשדוד. המשיב הגיש מטעמו התנגדות לכך מהטעם, שהסיבה היחידה שהתיק נידון מלכתחילה בבית משפט לענייני משפחה באשדוד היה משום שטרם הוקם בית משפט לענייני משפחה בקרית גת.
ביום 7.3.2007 ניתנה החלטה ע"י כב' השופטת אשקלוני אבירה מבית משפט לענייני משפחה בקרית גת, לפיו העבירה הדיון לבית משפט זה ברמת גן.
4. נוסח תובענה להפחתת מזונות תואם יותר הודעת ערעור על פסק דין, זאת חרף טענות התובע (להלן:
"האב") כמעין ערעור על פסק הדין המקורי. פסק הדין היה אמור לאזן בין מספר רב של מרכיבים הכלולים בקביעת מזונות, הוצאות מדור, מדור, דמי טיפול והוצאות חריגות של הקטין.
5. בפסק הדין נקבע כלהלן:
"אני מחייבת את הנתבע לשלם למזונותיו של התובע את הסכום הנקוב בהחלטה למזונות זמניים ...." 1,470 ש"ח עבור מזונות הזמניים של הקטין).
יש לציין, כי האם ויתר על מזונותיה בג"פ, על כן יש להתייחס רק למזונות הקטין.
6. בכתב ההגנה מטעם הנתבעים, הנתבעת מס' 1 (להלן:
"האם") עותרת להגדלת מזונות. בתובענה עצמה, בין היתר, היא טוענת (בסע' 5), כי לא די באירועים זמניים, כדי להצביע על שינוי הנסיבות, אלא יש צורך בנסיבה קבועה, מתמשכת ומושרשת. כמו כן טוענת האם, שעל הטוען לשינוי לפעול בתום לב ובניקיון כפיים כתנאי למתן סעד עלי די בית המשפט הנכבד.
7. האב מצידו גורס בצמצום יריעת המשפטים בכל. אין ביהמ"ש בוחן את מלוא המרכיבים המהווים יסודות לפסק הדין המקורי, אלא יש להתמקם בסכום מזונות אשר נקבעו ללא ריקמה של נסיבות. אי לכך, לפי שיטת האב, בהתייחסות לנסיבותיו דהיום (שלטענתו היום השתנו לרעה), ניתן להקטין את סכום המזונות אשר נקבעו.
ב.
ע ו ב ד ו ת
לאחר שמיעת עדויות הצדדים ועיון בתצהירים ובמסמכים אשר הוגשו לתיק, ניתן לקבוע:
8. הצדדים נישאו זל"ז כדמו"י ביום ********.
9. ביום ****** נולד לצדדים הקטין א.ג..
10. ביום ****** התגרשו הצדדים בג"פ.
11. בעת מתן פסק הדין האב עבד כנהג ב********* וגובה משכורתו נטו הייתה 4,020 ש"ח. באותה תקופה היה האב רווק.
12. האם לא עבדה מאז לידתו של התובע. לפני לידתו עבדה כפקידה והשתכרה כ-1,800 ש"ח לחודש.
13. בחלוקת הרכוש בין הצדדים האם קיבלה חלק מתכולת הבית וויתרה על חלקה בדירת המגורים המשותפת לטובת הבעל. כמו כן, ויתרה האם על מזונותיה ועל חוב העבר בגינם, כפי שנצבר מיום ההחלטה למזונות זמניים. יש לציין כבר בשלב זה, כי לא התרשמתי שלנסיבות לחלוקת הרכוש יש זיקה לעניין מזונות הקטין.