תא"מ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
24052-09-13
26/11/2014
|
בפני השופט:
עדי הדר
|
- נגד - |
תובע:
מרדכי אדהמי
|
נתבעת:
ה. ש
|
פסק דין |
1.בפניי תביעה בסדר דין מקוצר ע''ס 58,231 ₪ בגין חוב שכ''ט.
2.המחלוקת בתיק זה היא לעניין תוכן החוזה שנכרת בין התובע שהינו עורך דין, לבין הנתבעת, לקוחתו, כאשר התובע טוען כי סוכם שהוא זכאי לקבל שכ''ט כנגזרת מהקצבאות שתקבל הלקוחה מהביטוח הלאומי הן לעניין נכות זמנית והן לעניין נכות צמיתה, ואילו הלקוחה טוענת כי סוכם ששכר הטרחה יהיה נגזרת של אחת מהחלופות שנמנו לעיל.
3.בתצהיר תמיכתה בבקשה למתן רשות להתגונן הצהירה הנתבעת כלהלן: "שאלתי אותו פעמיים (האותיות של המילה פעמיים הוגדלו והודגשו במקור – ע.ה.) במהלך שיחה זו האם אני עלולה להיות מחויבת גם בנכות הקבועה וגם בנכות הזמנית – באשר אני זקוקה לכספים אלו כדי לחיות בהיעדר כל מקור הכנסה אחר – והוא הבהיר חד-משמעית כי גביית שכר הטרחה נעשית רק מחלופה אחת". (המילים אחרי המקף הודגשו במקור – ע.ה.).
4.בסעיף 8 לתצהירה הצהירה הנתבעת כי לא היה מקום מצידה "לחשוד כי מה שנאמר לי בע''פ לא תואם את מה שנכתב ולא יכולתי לקרוא באותה עת, חתמתי היכן שהורה לי התובע".
5.לאחר מכן הוסיפה והצהירה הנתבעת "כעת אני מבינה כי התובע החתים אותי על ההתחייבות תוך ניצול העובדה כי לא הייתי מסוגלת לקרוא את הכתוב ותוך הצגת מצג כוזב לנטען בכתב התביעה דנן".
6.לנתבעת ניתנה רשות להתגונן והתיק נקבע לשמיעת ראיות לאחר הגשת תצהירי עדות מטעם הצדדים.
7.בתצהיר עדותו הראשית סתר התובע את התיאור של הנתבעת לגבי האופן שבו חתמה על ההתחייבות לשלם את שכר טרחתו, והצהיר כלהלן: "התובעת שהינה אישה משכילה ודעתנית, שאין לה ליקוי ראיה או ליקוי קוגניטיבי (ההדגשה במקור – ע.ה.) כלשהו, קראה בעיון את הסכם ההתחייבות מספר פעמים וקיבלה את כל ההסברים שדרשה בגינו, ולאחר מכן יצאה ממשרדי ושוחחה על כך טלפונית עם בעלה, שיחה בת מספר דקות, שלאחריה חזרה למשרדי והודיעה כי מסכימה לתנאיי וכי קיבלה את ברכת הדרך מבעלה. לאור האמור, חתמה התובעת על הסכם "ההתחייבות" וטפסי המל''ל ועוד".
8.הנתבעת מצידה חזרה בסעיף 5 בתצהיר עדותה הראשית על גרסתה בתצהיר התמיכה בבקשתה למתן רשות להתגונן.
9.במועד שמיעת הראיות נחקר התובע על תצהירו, ומפאת חשיבות הדברים בית המשפט מצטט את האמור בשורה 15 בעמ' 3 לפרוטוקול הישיבה מיום 5.11.14 בתשובה לבקשת ב''כ הנתבעת כי יאשר שהסביר לנתבעת בע''פ את כל נושא שכר הטרחה: "בהן צדק. ולא רק זה, אני מהמגזר שלה, אדם שמגיע אליי אני שולח אותו הביתה שיעשה חושבים, שיתייעץ ויבדוק עם עוד עורכי דין ורק לאחר מכן יחזור אליי. הגברת אמרה שהיא לא יכולה ללכת ולחזור, ולכן תתייעץ עם בעלה בטלפון ועם אותו מכר. וכך היה".