החלטה
תיק זה הורתו בבקשה לביצוע שטר שהוגשה ללשכת ההוצאה לפועל בבאר שבע על ידי התובע, והנתבע הגיש התנגדות לביצוע שטר.
לעניין הבקשה לחיוב בהוצאות
בדיון שנערך ביום 6.2.2013 בפני כב' הרשם הבכיר יניב בוקר, בהעדר התייצבות מטעמו של התובע, קבע בית המשפט, בין היתר, כי ב"כ התובע יתייחס לבקשת נציג הנתבעת בעניין חיוב התובע בהוצאות בגין אי התייצבות מטעמו, וכן קבע כי בשל היכרותו עם בא כוח התובע יש מקום לקבוע מותב אחר שידון בתיק, ולפיכך הועבר התיק לטיפולו של הח"מ.
ב"כ התובע, עו"ד רפי בוקר, הגיש תגובה בעניין הנדון וטען כי לא זומן כלל לדיון הנ"ל, ולאחר שבחנתי את הדברים מצאתי לנכון לדחות את הבקשה לחיוב התובע בהוצאות, שכן לפי הנתונים שבפני ב"כ התובע כלל לא זומן לדיון שנקבע, הזימון לדיון נשלח לעו"ד אחר, והדבר אף מצא ביטוי בהתייחסות בית המשפט בדיון הנ"ל, מה גם שאף אם הייתה התייצבות מטעם התובע בדיון, הרי שבכל מקרה המותב הנ"ל היה רואה לנכון לפסול עצמו בשל היכרות מוקדמת עם ב"כ התובע, ולא היה בכך כדי לייתר את ביטול הזמן שנגרם לנתבע.
מתן רשות להגן
מעבר לכך, מכיוון שהנתבע טען כי השיק שבגינו הוגשה הבקשה לביצוע שטר הינו מזויף, ומכיוון שטענה מסוג זה מצדיקה בדרך כלל מתן רשות להגן, בשים לב לכך שדי בטענת הגנה לכאורה, ב"אבק הגנה", לצורך מתן רשות להגן, מה גם שאין בודקים בשלב זה של ההליך המשפטי עניינים של מהימנות או דרכי הוכחת טענות ההגנה, ובשים לב לכך שזכות הגישה לערכאות שיפוטיות הינה זכות יסוד, מצאתי לנכון לעשות שימוש בסמכותי על פי תקנה 205.(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, וליתן לנתבע רשות להגן במעמד צד אחד.
הודעת הצדדים לגבי מינוי מומחה
הצדדים יודיעו בתוך 20 יום ממועד מתן החלטה זו (פגרה במניין) האם יש ברצונם במינוי מומחה להשוואת כתבי יד, ובכלל זה האם מוסכם עליהם כי ממצאי המומחה יכריעו במחלוקת בעניין זיוף השיק, וכן ניתן להודיע על מינוי מומחה מוסכם, או להותיר את שאלת מינויו לשיקול דעת בית המשפט, כאשר בשלב הראשון הצדדים יישאו בחלקים שווים בהוצאות המומחה, עד למתן החלטה אחרת, לפי הממצאים.
בכל מקרה, הצדדים יפעלו לפי ההחלטה לגבי המתווה הדיוני שלהלן, ולפי המועדים שנקבעו במסגרתה, ואין במינוי המומחה (ככל שהצדדים יסכימו לכך) כדי לגרוע מהאמור בהחלטה זו, ככל שלא תינתן החלטה אחרת.
המתווה הדיוני
הדיון בתובענה יערך על פי פרק ט"ו 1 (תובענות בסדר דין מהיר), לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: "התקנות"), ועל פי האמור להלן.
הצדדים יתאימו את כתבי הטענות להליך של סדר דין מהיר כמפורט להלן-
התובע יגיש לבית המשפט וימציא לנתבע בתוך 30 יום ממועד מתן החלטה זו את בקשת הביצוע (על נספחיה), אשר עמדה בפני בית המשפט עובר למתן הרשות להגן, בצירוף תצהיר על פי טופס 17א' , חוות דעת מומחה, אסמכתאות משפטיות, רשימת מסמכים, ומסמכים, ככל שצריך, לפי תקנה 214ג. ו- 214ח. לתקנות (להלן: "כתב התביעה").
ככל שהתובע מבקש לחרוג מהעילה השטרית, עליו להגיש בקשה לתיקון כתב התביעה, בתוך פרק הזמן הנ"ל.
לא יוגש כתב תביעה בתוך המועד הנ"ל תימחק התובענה מחמת חוסר מעש, ותיק ההוצאה לפועל ייסגר.
הנתבע יגיש לבית המשפט וימציא לתובע בתוך 45 יום ממועד המצאת כתב התביעה, את ההתנגדות, התצהיר והנספחים שצורפו אליה, אשר עמדו בפני בית המשפט עובר למתן הרשות להגן, בצירוף חוות דעת מומחה, אסמכתאות משפטיות, רשימת מסמכים, ומסמכים, ככל שצריך, לפי תקנה 214ג. ו- 214ח. לתקנות (להלן: "כתב ההגנה").
ככל שהנתבע לא יגיש את כתב ההגנה בתוך פרק הזמן האמור לעיל, תשמש ההתנגדות והתצהיר שצורף לה (על נספחיהם) אשר עמדו בפני בית המשפט עובר למתן הרשות להגן, ככתב הגנה מטעמו.
התובע רשאי להגיש לבית המשפט ולהמציא לנתבע כתב תשובה בתוך 15 יום מהמועד שנקבע לצורך הגשת כתב ההגנה.
בעלי הדין לא ירחיבו את חזיתות המריבה מעבר לאלה שהועלו בכתב התביעה ובהתנגדות.