ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
|
15214-04-10
20/09/2011
|
בפני השופט:
עבאס עאסי
|
- נגד - |
התובע:
שחר דדוש
|
הנתבע:
ישראל כהן
|
פסק-דין |
פסק דין
לפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד בהעדר התייצבות מטעם התובע, ביום 1/9/2010, אשר לפיו נדחתה התביעה.
לטענת התובע, הוא איחר לדיון משום שניגש בטעות למתחם בתי המשפט בגבעת שאול.
בנסיבות העניין, ועל אף שאין מדובר בטעם מיוחד מובהק, החלטתי לבטל את פסק הדין ולדון בתביעה לגופה.
לטענת התובע, הוא שכר מהנתבע דירה במבשרת ציון במשך שנתיים; במהלך תקופת השכירות הוא שילם ועד בית כמוסכם בין הצדדים; ואולם בשלב מאוחר יותר התברר לו כי בעלי הדירות בבית המשותף נמצאים בתביעה מתמשכת עם הקבלן עקב ליקויי בניה, שבגינם נושא ועד הבית בהוצאות נלוות בגין תיקון רטיבויות בבנין, בעיות חשמל, תיקון גגות, אשר אינן אמורות לחול עליו.
מנגד נטען על ידי הנתבע כי הסכם השכירות קובע באופן מפורש כי על התובע לשאת בתשלום מיסי הוועד (סעיף 16(א) להסכם השכירות לרבות: "תשלומים שיידרשו על ידי נציגות הבנין לשם החזקתו התקינה והשוטפת של הרכוש המשותף והבטחת השירותים המחויבים הניתנים ושיינתנו בבנין.."; הסכם השכירות מחריג מקרים שבהם אין לחייב את השוכר והן : "שיפוץ ו/או החלפה ו/או הוספה של הבנין חלק ממנו".
הנתבע ממשיך וטוען כי, התובע נשא אך ורק בתשלום דמי ועד בית על פי ההסכם, ולא חויב בגין כל מקרה חריג כמצוין בהסכם השכירות; כל סכום אשר נדרש על ידי ועד הבית מעבר לדמי הוועד החודשיים והקבועים מראש, שולמו על ידו.
לאחר שנתתי את דעתי למכלול החומר שבתיק, לרבות העדויות מטעם הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
על פי הסכם השכירות, התובע התחייב לשאת בתשלום דמי הוועד החודשיים הקבועים; התובע אישר במהלך עדותו כי הוא שילם אך ורק 200 ₪ לחודש בגין דמי ועד.
מעדותו עלה כי התובע למעשה מבקש להלין על כך שדמי הוועד שימשו לתיקון ליקויים שוטפים בבנין; ואולם, אין בסיס לטרוניה זו של התובע, שכן דמי הוועד מיועדים מעצם טיבם וטבעם לשמש לתחזוקה שוטפת של הבית המשותף.
זאת ועוד, במהלך הדיון הציג הנתבע קבלות בגין תשלומים שהוא שילם לוועד הבית בגין הוצאות חריגות, מעבר לדמי הוועד שבהם נשא התובע, על פי הסכם השכירות.
לנוכח האמור, התביעה נדחית. בנסיבות העניין, בשים לב לכך שהתקיימו שני דיונים בתביעה, אני מחייב את התובע לשלם לנתבע הוצאות משפט בסך של 700 ₪.
בקשה לרשות ערעור על פסק דין זה ניתן להגיש בבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 15 יום.
ניתן היום, כ"א אלול תשע"א, 20 ספטמבר 2011, בהעדר הצדדים.