אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דדון נ' לבטוח בע"מ ואח'

דדון נ' לבטוח בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 29/07/2012 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום טבריה
9090-07-12
11/07/2012
בפני השופט:
ברכה לכמן

- נגד -
התובע:
זוהרה דדון
הנתבע:
1. כלל חברה לבטוח בע"מ
2. נאוה ויקלמן סוכנות לבטוח (2010
3. היועץ המשפטי לממשלה

החלטה

המבקשת הגישה בקשה לפטור אותה מתשלום אגרה בתביעה כספית על סך של 113,000 ₪. הבקשה הושלמה על פי החלטה מיום 8/7/12.

לטענת המבקשת הכנסותיה מסתכמות מקצבאות המוסד לביטוח לאומי ופנסיית שאירים שעל פי דפי חשבון הבנק הם בסכום כולל של כ- 5,000 ₪ לחודש. למבקשת דירה בבעלותה.

המבקשת צירפה דפי חשבון בנק לששת החודשים האחרונים מהם עולה כי המבקשת ביתרת זכות לאורך כל התקופה ועומדת לזכותה מסגרת אשראי בסך של 3,500. בנוסף, מפקידה המבקשת לחשבון פיקדון 200 ₪ בכל חודש ונכון ליום 6/7/12 סכום הפיקדון הינו בסך של 1504 ₪.

לא מצאתי לנכון להעביר את הבקשה לתגובת המשיבים ואני נותנת החלטה זו על יסוד הבקשה בלבד.

בהתאם לתקנה 14 לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז-2007, מתן הפטור המבוקש מותנה בהתקיימותם של שני תנאים מצטברים: הראשון, הוכחת חוסר יכולת כלכלית, והשני, כי ההליך מגלה עילה.

לאחר בחינת הבקשה, אני סבורה כי המבקשת לא הרימה את הנטל להוכיח כי מצבה הכלכלי מצדיק פטור מתשלום אגרה. לבד מן הטענה הכללית כי מצבה הכלכלי של המבקשת קשה, אין בבקשה תמונה מלאה לעניין מצבה הכלכלי של המבקשת ואין פירוט בדבר ניסיונות לגייס את סכום האגרה מקרובי משפחה.

לא הוכח בפני כי המבקשת לא יכולה לגייס את סכום הכסף לצורך תשלום האגרה. התיעוד החלקי שצורף לבקשה, מביא למסקנה שהמבקשת יכולה לגייס את סכום האגרה באמצעות חשבון הבנק, לפיו עומדת לזכותה יתרת זכות בחשבון עו"ש ופיקדון כספי, כמו גם מסגרת אשראי.

למבקשת דירה בבעלותה, ואין מקום לפטור אנשים בעלי רכוש, מתשלום האגרה.

עם זאת, ולאור סכום האגרה, אני קובעת כי האגרה תשולם בשני תשלומים שווים ורצופים, תשלום ראשון ביום 20/7/12 והשני ביום 20/8/12.

אי ביצוע התשלום במועד יביא למחיקת התביעה ללא צורך בהודעה נוספת.

המזכירות תעביר החלטה זו לידי ב"כ המבקשת.

ניתנה היום, כ"א תמוז תשע"ב, 11 יולי 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ