אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דברים שאמרה עו"ד לבא כוח הצד שכנגד בקשר לדיון חסינים מפני תביעת לשון הרע

דברים שאמרה עו"ד לבא כוח הצד שכנגד בקשר לדיון חסינים מפני תביעת לשון הרע

תאריך פרסום : 05/02/2009 | גרסת הדפסה

א
בית משפט השלום ראשון לציון
6063-07
05/02/2009
בפני השופט:
יעל בלכר

- נגד -
התובע:
עו"ד שפיים (קנימח) בנימין
הנתבע:
עו"ד רפ אביבה
פסק-דין

עניינו של פסק דין זה בשאלה אם חלה החסינות לפי סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע, על דברים שאמרה הנתבעת לתובע, שניהם עורכי דין במקצועם, בהקשר לתיקים שמנהלים הצדדים, בשם לקוחותיהם, זה מול זה, בבית המשפט לענייני משפחה.

רקע עובדתי

1.             1.             הצדדים לתיק זה מייצגים מתדיינים בשתי תביעות המתבררות בבית המשפט לענייני משפחה בכפר סבא ( "התביעות"). בהליכים בבית המשפט לענייני משפחה, משמש התובע כאן כב"כ הנתבע, והנתבעת כאן משמשת כב"כ התובעות.
התביעה שלפניי באה משום דברים שנאמרו ע"י הנתבעת, כלפי התובע, בבית המשפט לענייני משפחה בקשר עם התביעות הנ"ל.

2.             2.             שתי התביעות סובבות סביב העברת מחצית הזכויות בבית מגורים שרכשה החסויה, מאמה ומאחיה (" הנכס") אל בעלה, הוא לקוחו של התובע (" הבעל").     
"התביעה הרכושית" (כפי שכונתה על ידי הצדדים) היא תביעה לביטול העברת הזכויות בנכס לבעל, בטענה שבוצעה במרמה, תוך שהבעל ניצל את הפיגור השכלי ממנו סובלת החסויה, את העובדה שאיננה יודעת קרוא וכתוב ואיננה מבינה על מה היא חותמת, וגזל את רכושה (ס' 6 ו-ס' 9). מעיון בכתב התביעה שצורף על ידי הצדדים, עולה כי את התביעה הגישו האחות של החסויה ובתם המשותפת של החסויה ובעלה ( "התובעות"), כאפוטרופות של החסויה, לטענתן, לאחר שגילו את דבר העברת מחצית הזכויות בנכס על שם הבעל ( תמ"ש 16091/07).
התביעה הנוספת, שהוגשה במקביל, היא תביעה למינוי אפוטרופוס לדין לחסויה ( תמ"ש 16090/07).

3.             3.             מי שייצג את שני בני הזוג בביצוע העברת הזכויות מהחסויה על שם הבעל, הוא התובע כאן, עו"ד שפיים, שכאמור, מייצג את הבעל בשתי התביעות הנ"ל, שהוגשו כנגד הבעל  בבית המשפט לענייני משפחה.

4.             4.             בשתי התביעות טוענות התובעות כי "לא ברור כיצד הצליח הבעל לפעול ולהעביר מחצית הדירה על שמו ועוד לקבל את כספה של האשה מחברות הביטוח. הבעל פעל במרמה והונה את אשתו ומשפחתה כנראה הבעל קיבל סיוע מעורך הדין ופעל במרמה". (ס' 13 לבקשה למינוי אפוטרופוס וס' 14 לתביעה הרכושית. ההדגשה שלי - י.ב.).

5.             5.             לפי פרוטוקול בית המשפט לענייני משפחה בתיק תמ"ש 16090/07 (מינוי אפוטרופוס), טענה הנתבעת, עו"ד רפ, כלפי התובע: " הוא עזר לבצע את ההונאה של העברת הדירה". זוהי העילה להגשת התביעה שלפניי.

6.             6.             לטענת התובע, עו"ד שפיים, הוא ביצע את העברת הזכויות על פי בקשת החסויה ובעלה, במספר שלבים, שנדרשו לאור מצב הזכויות בנכס. הפעולות נעשו בשנים 94-93. באופן עקרוני, תחילה הועברו זכויותיהם של אמה של החסויה בנכס ושל אחיה, אל החסויה. החסויה ובעלה שילמו תמורה בסך של 81,780 ש"ח מתוך חשבון משותף של שניהם. לאחר מכן, העבירה החסויה במתנה, מחצית הזכויות בנכס, לבעלה.

7.             7.             מטעם הנתבעת כאן, עו"ד רפ, הוגש תצהירה שלה וכן, תצהיר של אחות החסויה (שהגישה את התביעות לבית המשפט לענייני משפחה) ותצהיר אח נוסף, לתמיכה בטענת "אמת דיברתי". לטענתם, כעולה מן התצהירים, היוזמה להעברת הזכויות בנכס לחסויה, הייתה של הבעל. יום אחד הופיע הבעל עם התובע, אצל אמם של המצהירים והחסויה, ושכנע את האם להעביר את הזכויות ע"ש החסויה. התובע הבטיח לאם כי הדירה תעבור אך ורק לחסויה, ואז החתים את האם והאח על המסמכים הדרושים להעברת הזכויות. החשבון ממנו שולמה התמורה הוא חשבון שאליו הועברו אך ורק כספי החסויה. בעלה ניהל חשבון נפרד שאליו הפקיד את כספיו. לאחר כשנה, ומבלי ליידע את המשפחה (בניגוד להבטחותיו), הועברה מחצית הזכויות בנכס לבעל, באמצעות התובע, עו"ד שפיים. הכל כשעו"ד שפיים יודע מה מצבה של החסויה, תוך ניצול העובדה שאיננה מבינה דבר, ואיננה יודעת לקרוא, עד שכיום המליץ היועץ המשפטי לממשלה על מינוי אפוטרופוס לדין. "התרגיל שעשה עו"ד שפיים" כך, לטענת המצהיר, בולט דווקא משום הטענה ששולמה תמורה מתוך חשבון משותף של השניים. אם כך, למה להעביר קודם את מלוא הזכויות בנכס לחסויה ובחלוף שנה להעביר מחצית מן הזכויות בנכס מהחסויה לבעל, ללא תמורה, ומבלי ליידע את המשפחה?!

8.             8.             יש לציין כי בית המשפט לענייני משפחה מצא לנכון להפנות לועדת האתיקה של הלשכה את השאלה: האם רשאי התובע לייצג את הבעל בתביעה, לאור העובדה שייצג את הבעל ואת החסויה בעסקה להעברת הזכויות.


השאלה העומדת לדיון

9.             9.             תחילה ביקשתי את התובע להתייחס לאפשרות שברור תביעה זו יידחה עד לאחר סיום ההליכים בבימ"ש למשפחה, תוך שהפניתי את הצדדים לע"א (מחוזי ת"א) 2699/00 עו"ד כהנא נ' וינברג-דורון, משרד עו"ד (כב' הש' גרסטל מיום 27/2/01). התובע אמנם השאיר לשיקול דעת בית המשפט את ההחלטה, אך ציין באותה נשימה, שאינו מסכים שהתביעה תימחק או תידחה מכל סיבה שהיא.

10.         10.         בהמשך ולאור הודעת התובע - לאחר שעיינתי בתיק ומצאתי כי התשתית העובדתית הדרושה להכרעה מצויה בפני בימ"ש, ואינה שנויה במחלוקת - הוריתי כי קודם תתברר שאלת קיומה של חסינות לפי סעיף 13 (5) לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה - 1965 ( החוק), בדרך של הגשת סיכומים.

11.         11.         לאחר עיון בסיכומי הצדדים והחומר שבתיק בית המשפט, אני סבורה כי דברי הנתבעת חוסים תחת החסינות לפי סעיף 13(5) לחוק, ואני מורה על דחיית התביעה בהעדר עילה. הכל כמפורט להלן.

דיון והכרעה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ