בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה
|
121-03-11
08/03/2011
|
בפני השופט:
אלי אנושי
|
- נגד - |
התובע:
בן גרינברג
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
|
החלטה
בפני בקשה לביטול פסילה מנהלית של רישיון נהיגה אשר הוטלה ע"י קצין משטרה בשל חשד לנהיגה במהירות העולה כדי 153 קמ"ש במקום 90 קמ"ש.
בית המשפט בבואו לשקול אם לקיים את הפסילה המנהלית של קצין המשטרה בודק אם יש ראיות לכאורה ואם כן, עליו לשאול את עצמו אם בהתחשב בנסיבות בעבירה ועברו התעבורתי של הנהג הוא עלול להוות סכנה לציבור.
לאחר ששקלתי את מכלול טיעוני הצדדים, טיבו של הדיון המקדמי והשיקולים של בית המשפט לבחון בשלב זה, הריני קובע כדלקמן:
מעיון בחומר החקירה עולה כי קימות ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של המבקש.
השוטר וידא את בדיקות תקינות מכשיר המדידה לפני ואחרי המשמרת, ציין כי הקפיד על אמינות ההפעלה בהתאם לדרישות המצוינות בדו"ח ומדד המהירות המופרזת שהנה כאמור מעל.
אציין כי טענת ב"כ המבקש ולפיה יש פגם באופן הפעלת המכשיר וזאת בהעדר כיול כנדרש, הינה סוגיה המצויה במחלוקת בין בתי המשפט, אין תמימות דעים לגבי הלכה מנחה בנושא, וטרם ניתנה הלכה מחייבת של בית המשפט העליון בנושא.
טענות ב"כ המבקש בעניין הכיול וטענותיה האחרות לעניין בדיקות התקינות או מיקום העבירה, הינם טענות אשר מן הראוי שיתבררו לגופו של עניין, היה וימצא הנאשם לראוי לכפור באשמתו לאחר הקראה.
בשלב זה, הנני קובע ללא היסוס שקימות ראיות לכאורה.
לעניין המסוכנות, אין צורך להכביר מילים במסוכנות של עבירת הנהיגה במהירות מופרזת ולבטח במהירות של 153 קמ"ש במקום בו מותרת מהירות של 90 קמ"ש. אין ספק שנהג הנוהג במהירות גבוהה כזו ראוי להיחשב כנהג מסוכן. אולם מנגד מדובר בנהג הנוהג משנת 1996 לחובתו 5 הרשעות קודמות, כולן ברירות משפט, האחרונה משנת 1998 –עברו התעבורתי אינו מחמיר.
האזנתי בכובד ראש לנסיבותיו האישיות, ב"כ המלומדה ציינה בהגינותה כי אין סכנת פיטורים מעל ראשו, הוסיפה כי סיים שרות מילואים ממושך וכי לנאשם נסיבות אישיות קשות הקשורות במשפחתו, נסיבות שאין זה המקום לפרטן מטעמי צנעת הפרט.
ביהמ"ש מודע לעובדה כי הפסילה אינה מקדמה על חשבון העונש, אלא חלק מ"המלחמה" כנגד ריבוי עבירות התנועה ותאונות הדרכים, ומיועד להרחיק נהגים מסוכנים מהכביש לתקופה קצובה שנקבעה בחוק.
אשר על כן, בהתחשב במכלול השיקולים האמורים לעיל ובעיקר לאור עברו התעבורתי, שוכנעתי כי ניתן להסתפק בפסילה מנהלית קצרה במעט מזו שהוטלה על המבקש ועל כן, הריני מעמיד את הפסילה על 23 יום, קרי, המבקש יוכל לשוב וליטול את רישיונו ביום 22.03.11.
המזכירות תיידע ותשלח החלטתי לצדדים.
תיק החקירה יוחזר לידי המשיבה.
זכות ערר כחוק.
ניתנה היום, ב' אדר ב תשע"א, 08 מרץ 2011, בהעדר הצדדים.