אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גזר דין בתיק פ 40264/05

גזר דין בתיק פ 40264/05

תאריך פרסום : 05/06/2007 | גרסת הדפסה

פ
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
40264-05
04/10/2006
בפני השופט:
זכריה כספי

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד צחי הבדלי
הנתבע:
שלמה טוויל
עו"ד יובל נחמני
גזר דין

מעשי הנאשם

הנאשם 1, עובד ותיק של משרד האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים בירושלים מונה בשנת 1995 לנהל את הרכוש והכספים שחולטו מנאשמים שהורשעו בעבירות לפי פקודת הסמים, ולפקח על הנכסים המחולטים האלה.

עד שנת 2001 קיבל הנאשם, במסגרת תפקידו ממזכירויות בתי המשפט השונים, ובאמצעות נציגי משטרת ישראל, צווי חילוט ורכוש מחולט. היה עליו לדאוג לאחסן את הרכוש, כולל כלי רכב, ולשמור על ערכו, לפעול למימושו, להפקיד תמורתו בחשבון הבהק של האפוטרופוס הכללי, לצורך העברתו לקרן לטיפול בנכסים שחולטו מכוח הפקודה. הקצאת הכספים מן הקרן הזו היא למטרות ביצוע תפקידה לפי פקודת הסמים וחוק איסור הלבנת הון, ולמטרות אלה בלבד.

את הכספים שחולטו, כאמור, צריך היה הנאשם להפקיד בחשבון בנק, לפני העברתם לקרן החילוט.

בחמישה עשר אישומים, שהנאשם הודה בהם, פורטה בכתב האישום המתוקן, סדרה של מעשי מרמה והפרת אמונים וגניבה בידי עובד הציבור ועבירות נוספות, שביצע הנאשם במהלך שנים אחדות עד  2001.

בשלושת האישומים הראשונים מתואר כיצד נטל, שלא כדין, שלושה כלי רכב (מסוג סובארו, טויוטה ושברולט קוואליר) ומסר כלי רכב לכל אחד מן הנאשמים 3,2 ו-4, בתו ושני בניו, שדינם כבר נגזר, בלא ששילם בעבורם ותוך עקיפת הנהלים והרישומים ונקיטת אמצעים להסוות את מעשיו. כך גרם גם לרישום פרטים כוזבים במסמכי האפוטרופוס הכללי. כאמור באישום השני, לאחר כשנה ומחצה ממסירת הרכב לבנו (נאשם 2), התלונן במשטרה על גניבתו של הרכב. באישום השלישי נזכר, כי את תיק החילוט הנוגע לרכב שמסר לבנו האחר (נאשם 3), החביא בארונית משרדו של עמיתו לעבודה, כדי להסתיר את מעשיו וזה לאחר שרשם בתיק פרטים כוזבים אודותיו.

על פי אלה הורשע, בכל אחד משלושת האישומים, בעבירות של מרמה והפרת אמונים לפי סעיף 284 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק), שימוש לרעה בכוח המשרה, לפי סעיף 280 לחוק, גניבה בידי עובד הציבור, לפי סעיף 286 לחוק ורישום כוזב במסמכי תאגיד, לפי סעיף 423 לחוק. באישום השלישי הורשע גם בשיבוש הליכי משפט, לפי סעיף 244 לחוק.

באישום הרביעי הואשם במכירת רכב מחולט מסוג הונדה סיוויק, מבלי שפתח תיק חילוט, לאשה שהופנתה אליו על ידי ידיד של בנו. את התמורה בסכום של 28,548 ש"ח הפקיד בחשבונו האישי. כאשר חודשו ההליכים בהקשר לחילוט הרכב, הניח במעטפה במגירת משרדו, כעבור כחודש, 28,000 ש"ח במזומן והודיע לפרקליטת מחוז ירושלים, כי הרכב נמכר ביום 13.6.01 וכי התמורה שנתקבלה היא 28,000 ש"ח.

ביום 15.8.01 לאחר פתיחת החקירה, התקשר הנאשם לעמיתו בעבודה וביקש ממנו ליטול ממגירת שולחנו את המעטפה ובה הכסף ולשמור אותה ברשותו. בהקשר אישום זה הורשע הנאשם בעבירות של מרמה והפרת אמונים, שימוש לרעה בכוח המשרה, גניבה בידי עובד הציבור, רישום כוזב במסמכי תאגיד ושיבוש הליכי משפט.

על פי האישום החמישי הורשע הנאשם במכירת רכב מחולט מסוג BMW במהלך חודש יולי 2000, בלא מכרז ובניגוד לנהלים, לקרוב משפחתו. הוא עצמו הציע לקרוב לקנותו וזה שילם בעבורו 50,000 ש"ח (45,000 תמורת הרכב ו- 9,500 ש"ח תמורת תיקונו). הקונה מכר את הרכב האמור, כעבור חודשיים, בסכום של 67,000 ש"ח.

כאן הורשע הנאשם בעבירות של מרמה והפרת אמונים, שימוש לרעה בכוח המשרה ורישום כוזב במסמכי תאגיד.

על פי האישום השישי הציע לחבר אחר שלו לרכוש רכב מסוג פורד טרייסר מחולט, שהיה מוטל עליו שעבוד למל"ל בסכום של כ-22,000 ש"ח. החבר ואשתו קנו את הרכב בלא מכרז ובניגוד לנהלים, לאחר ששילמו באמצעות שיק בנקאי את סכום השעבוד, כדי להסירו. עבור הרכב עצמו שילמו השניים ביום 6.8.00 סכום של כ- 24,000 ש"ח לפקודת האפוטרופוס הכללי. בתיק החילוט לא נרשם, כי הרכב נמכר ללא מכרז והנאשם לא דיווח על כך לממונים.

באישום זה הורשע בעבירות לאלה של האישום החמישי.

באישום השביעי הואשם הנאשם במכירת רכב מסוג הונדה סיוויק מחולט לאחיינו, לו הציעו למכירה. מאחר והרככב הועמד למכרז, מסר הנאשם לאחיינו את פרטי ההצעה הכספית הגבוהה ביותר שנתקבלה והנחהו להציע סכום של 23,500 ש"ח, הגבוה מן הסכומים שהוצעו. במכרז הבא, שערך הנאשם,  "זכה" האחיין ברכב ושילם עבורו ביום 13.6.01,

23,180 ש"ח.

גם כאן לא פתח הנאשם  תיק חילוט והעלים את דרך מכירת הרכב לאחיין. הוא הורשע באישום זה בעבירות זהות לאישום החמישי והשישי.

באשר לאישום השמיני, הואשם הנאשם כאן, בהטיית מכרז לטובת עובדת משרד האפוטרופוס, בחודש יולי 2001, באופן שאיפשר לבעלה לרכוש רכב מחולט מסוג פולקסוואגן דגם 6VR. אגב כך קיים, שלא כדין, מכרז שני ומסר לעובדת מידע על ההצעות הכספיות, כדי לאפשר לה להציע הצעה גבוהה יותר ולרכוש את הרכב. הרכישה נתבצעה וזה לאחר שהנאשם נטל מן הרכב, שלא כדין, מערכת שמע בשווי של 10,000 ש"ח.

גם כאן הורשע בשלוש העבירות, כאמור לעיל באישומים החמישי והשישי וכן בעבירה של גניבה בידי עובד הציבור.

באישום התשיעי הואשם הנאשם בכך שנטל, בשנת 1997, לשימושו האישי, מכשיר שמע מסוג "בוש", שחולט וכן נטל מרכב מחולט מכשיר לגילוי מכמונת מהירות, מערכת שמע ושלט, לשימושו האישי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ