ה"פ
בית משפט השלום כפר סבא
|
20375-06-12
06/03/2013
|
בפני השופט:
רחל קרלינסקי
|
- נגד - |
התובע:
ציון יוגב ברמלי
|
הנתבע:
1. רבקה ריקי דלל הברי 2. מנחם קופית ניהול בע"מ 3. לאומי כארד אשראים בע"מ 4. פלאפון תקשורת בע"מ 5. מס הכנסה -כפר סבא
|
פסק-דין |
פסק דין
1.עניינה של התביעה שלפני בעתירת המבקש להצהיר כי הוא הבעלים הבלבדי של רכב מסוג שברולט טרברס, שנת ייצור 2010 (להלן: "הרכב") וכי אין למשיבה 1 כל זכות בו.
רקע
2.המבקש הוא קרוב משפחתה של המשיבה 1 אשר רכש ממנה לטענתו בתום לב ובתמורה ביום 25.5.10 את הרכב ושילם את תמורתו לידיה במזומן.
לטענת המבקש, בהגיעו למשרד הדואר במטרה לרשום את הרכב על שמו, נוכח כי קיימת מניעה לכך וניתן לבצע את ההעברה רק בחלוף שנתיים לאחר יבוא הרכב לארץ. משנודע לו הדבר, ועל מנת להבטיח את זכויותיו ברכב, ולא ניתן היה להשיב את הכספים, דאג כבר למחרת הרכישה לרשום לטובתו משכון. משביקש להעביר את הרכב על שמו לאחר מכן, נוכח ברישום עיקולים לטובת המשיבים.
3.המשיבה 1 (להלן: "המשיבה") שנתנה את הסכמתה לעתירת המבקש טענה כי אין לה כל זכות ברכב ולדבריה רכשה אותו ביבוא אישי כשנה וחצי טרם מכירתו למבקש, ובהגיע הרכב לארץ מכרה אותו מיד לידיו .
4.המשיבים 2-5 הם נושי המשיבה אשר נקטו בין היתר כהליכי הוצל"פ כנגד הרכב. מבין המשיבים הנ"ל השיבה רק המשיבה 2 בתגובה מתנגדת, ולטענתה יש לדחות את התביעה מחמת שהמבקש עתר למתן יד לביצוע עסקה לא חוקית עת רכש את הרכב בניגוד לאיסור להעבירו עפ"י הוראות משרד התחבורה לעניין רכב ביבוא אישי. עוד נטען, כי הואיל והמבקש רשם את המשכון על הרכב תוך הסתרת העסקה הבלתי חוקית ממשרד התחבורה, אין לאפשר לו לאכוף חוזה פסול.
הראיות
5.המבקש העיד בחקירתו כי הוא בעלים של מספר כלי רכב ונוהג לתת לאחרים מבני משפחתו את השימוש בהם, אך אין הוא עוסק במסחר כלי רכב. הואיל והוא עובד כשכיר בחברת החשמל, הועמד לו רכב לשימושו, ואילו ברכב נשוא התביעה הוא עושה שימוש בשבת לטיולים או מעמידו לרשות אחיו שעושה גם הוא שימוש בו. על פי עדותו רכש את הרכב מהמשיבה, ולכשנוכח במניעה להעברת הבעלות, שנתחוורה לו רק לאחר ששילם את הכספים לידיה פעל על פי ייעוץ של אחרים להבטחת זכויותיו ורשם את המשכון כשנתיים לפני שהחלו הנושים לנקוט הליכים כנגד המשיבה. לכשנשאל מדוע לא השיב את הכספים לידי המשיבה לאחר שנודע לו על המניעה הנ"ל השיב (בעמ' 5 ש' 29):
"ת. שני דברים. אני עושה עבירה פלילית שלא ידעתי בכלל. לא היה את הרכב הזה בכלל בארץ. מאוד התלהבתי מהרכב. אני אוהב לקחת את הילדים שלי ברכב הזה, מאוד התלהבתי.
ש. למה לא החזרת לה את הכסף? הרי אסור לך לקנות.
ת. לא ידעתי. מה שידעתי זה שאחרי שנתיים אני רשאי, בשביל זה באתי להעביר את האוטו בעלות במאי. וכשבאתי להעביר אותו בעלות אמרו שאני לא יכול כי יש עיקול על הרכב. אני הייתי בטוח שאני יכול להעביר את הרכב על שמי.
ש. ידעת באותו רגע שאתה עושה מעשה אסור, נכון?
ת. לא, לא ידעתי.
ש. מי זה עוה"ד שלך שהלכת לעשות משכון?
ת. הלכתי לת"א לעשות.
ש. אין לך הסכם? סתם הלכת לעשות משכון?
ת. כן."
בנוגע למקורות הכספים לרכישת הרכב העיד כי החזיק בביתו סך של 280 אלף ₪ טרם העברתו לידי המשיבה. תשובותיו בעניין זה היו כדלקמן (עמ' 6 ש' 22):
"ש. אתה מחזיק בבית 280 אלף ₪?