חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בריש מיכאלה ואח' נ' פרופ' בנטל אפרים ואח'

תאריך פרסום : 12/02/2014 | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
392-04
10/02/2014
בפני השופט:
חננאל שרעבי

- נגד -
התובע:
1. עזבון המנוחה בריש מיכאלה ז"ל
2. סימון בריש
3. בני בריש

הנתבע:
מדינת ישראלהמרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות

החלטה

1.בפניי בקשה למתן פטור מיתרת אגרה, ולחלופין להורות על חיוב האגרה בשיעורה בבית משפט המחוזי בהפחתת שיעור האגרה בבית משפט השלום, בהתאם לתקנה 5(ג) לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז-2007.

2.נימוקי הבקשה הם כדלקמן:

א.תביעה זו התנהלה בבית המשפט המחוזי בחיפה עד למתן פסק דין ביום 5.7.2011, שדחה התביעה.

ב.בעת ניהול המשפט היתה הגב' מיכאלה בריש ז"ל ׁ(להלן: "המנוחה"), בחיים, במצב של צמח, ונכותה היתה בשיעור של 100%.

ג.על פסק הדין בבית משפט זה, הוגש ערעור לבית המשפט העליון, אולם בטרם נדון הלכה המנוחה לעולמה ביום 9.8.11.

ד.בתאריך 18.7.11 התקבלה בקשה לתשלום האגרה מטעם המרכז לגביית קנסות ואגרות, בגין התביעה שנדחתה בבית המשפט המחוזי על סך (סכום האגרה ללא חיוב ריבית או הצמדה) 28,788 ₪.

ה.לנוכח הגשת הערעור על פסק הדין הסכים המרכז לגביית קנסות ל"הקפיא" את הליכי הגבייה עד למתן פסק דין בערעור.

ו.במסגרת הערעור שהוגש לבית המשפט העליון הגיעו הצדדים להסכם הפשרה שקיבל תוקף של פסק דין ביום 14.10.13, המחייב את הנתבעים לשלם לתובעים סך של 603,250 ₪.

ז.לאחר מתן פסק הדין בערעור פנו התובעים למרכז לגביית קנסות בבקשה לעדכון אגרה אולם זו נותרה על כנה ללא שינוי, הגם שלכאורה חלה תקנה 5(ג) לתקנות האגרות, והיה צריך להפחית את שיעור האגרה כשיעורה בבית משפט השלום, והיה על התובעים להשלים את האגרה החלה בבית המשפט המחוזי.

ח.המבקשים טוענים כי מעבר לכך הם סבורים כי במקרה הנדון, בו הם הגישו את התביעה בבית המשפט המחוזי עת המנוחה היתה בחיים והצפי לפיצוי היה גבוה יותר, מן הראוי לפטור אותה מיתרת אגרה זו, הנובעת מעובדת פטירתה של המנוחה שהפכה ללא רלוונטית חלק מראשי נזק עיקרי.

לחלופין להורות על תשלום האגרה לפי סעיף 5(ג) לתקנות האגרות.

3.המשיבה התנגדה לבקשה וציינה כדלקמן:

א.סכום יתרת האגרה שנשלח למבקשים, על סך קרן של 28,788 ₪, היא בהתאם לסעיף 5(ג) לתקנות האגרות.

על אף שהתביעה בבית המשפט המחוזי נדחתה, ולכאורה הדרישה ליתרת אגרה היתה צריכה להיות מחושבת על פי סעיף 5(ב)(7) לתקנות האגרות, עקב טעות נשלחה למבקשים מלכתחילה יתרה אגרה על פי סעיף 5(ג) לתקנות האגרות.

זו הסיבה שסכום יתרת האגרה שנשלח למבקשים מלכתחילה לא השתנה עם מתן פסק הדין בערעור.

ב.אין הצדקה לפטור מיתרת אגרה, שכן המבקשים לא עומדים בהוראות תקנות האגרות למתן פטור מאגרה.

דיון והכרעה

4.דין הבקשה לפטור מיתרת אגרה להידחות.

5.ההלכה היא כי לשם קבלת פטור מתשלום אגרה, על המבקש לעמוד בשני תנאים מצטברים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ