אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בר"מ 505/15, אופל קרדן השקעות בע"מ נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה, אשקלון

בר"מ 505/15, אופל קרדן השקעות בע"מ נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה, אשקלון

תאריך פרסום : 20/04/2016 | גרסת הדפסה

בר"ם
בית המשפט העליון
505-15
20/04/2016
בפני השופטים:
1. י' דנציגר
2. י' עמית
3. ד' ברק-ארז


- נגד -
המבקשת:
אופל קרדן השקעות בע"מ
עו"ד אלירן חליבה
עו"ד אלכס כץ
המשיבה:
1. הוועדה המקומית לתכנון ובניה
2. אשקלון

עו"ד אילנה מרכוס
פסק דין

 

           היתר בניה ניתן על ידי הוועדה המקומית בעקבות תכנית מתאר ארצית. האם המועד הקובע לצורך שומת היטל ההשבחה הוא מועד אישור תכנית המתאר הארצית או יום הנפקת היתר הבניה? זו השאלה המונחת לפתחנו.

 

רקע עובדתי

 

  1. המבקשת הינה בעלת זכויות במקרקעין הידועים כחלק ממגרש 147-1 בגושים 1731 ו-1733 באשקלון (להלן: המקרקעין).

 

           עובר לשנת 2006, ייעודם התכנוני של המקרקעין היה לתעשיה, בהתאם לתכנית המתאר המפורטת והמקומית שחלה על המקרקעין.

 

           ביום 23.8.2006 פורסמה ברשומות (י.פ. 5568) תמ"א 18/4 לתחנות תדלוק (להלן: אישור תמ"א 18/4), על-פיה הותר הייעוד של תחנת תדלוק בכל המגרשים ברחבי המדינה שייעודם "תעשיה" או "שימוש משולב הכולל תעשייה".

 

           ביום 12.6.2012 אישרה המשיבה (להלן: הוועדה המקומית) את בקשתה של המבקשת להיתר בניה לתחנת תדלוק (להלן: היתר הבניה).

 

           בעקבות מתן היתר הבניה, דרשה הוועדה המקומית מהמבקשת לשלם היטל השבחה. ביום 24.6.2013 ניתנה שומה מכרעת בגין היטל ההשבחה, בה נקבע כי "המועד הקובע" לצורך חישוב ההשבחה הוא מועד אישור תמ"א 18/4 ביום 9.7.2006, ולא המועד בו ניתן היתר הבניה; "גורם ההשבחה" הוא אישור תמ"א 18/4 ולא מתן היתר הבניה; ומאחר ששווי המקרקעין לא עלה כתוצאה מאישור תמ"א 18/4, לא חלה כל "השבחה" במקרקעין המצדיקה תשלום היטל.

 

הוועדה המקומית הגישה ערר לוועדת הערר המחוזית לפיצויים והיטלי השבחה, בגדרו טענה כי יש לבחון את ההשבחה במקרקעין נכון למועד אישור הבקשה להיתר הבניה ולא למועד אישור תמ"א 18/4. ועדת הערר דחתה את הטענה וקבעה כי יש להבחין בין מועד אירוע המס, שהינו מועד אישור התכנית הארצית, לבין מועד המימוש, שהוא מועד הוצאת היתר הבניה. ועדת הערר הוסיפה כי "סוגיה דומה מונחת לפתחו של בית המשפט העליון, בעניין אליק רון נ' הועדה המקומית גבעתיים, אך טרם ניתן פסק דין בנושא".

 

בעקבות דחיית הערר, הגישה הוועדה המקומית ערעור לבית משפט קמא. ביני לביני ניתן פסק הדין בעניין אליק רון (ע"א 3002/12 הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה גבעתיים נ' רון (15.7.2014)) (להלן: עניין רון).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ