בר"ם
בית המשפט העליון
|
3904-15
16/12/2015
|
בפני השופטת:
ד' ברק-ארז
|
- נגד - |
המבקשת:
סבטלנה קופצ'ישינה עו"ד מתן חודורוב
|
המשיבה:
מדינת ישראל - רשות האוכלוסין וההגירה עו"ד יצחק ברט
|
בקשת רשות ערעור |
ובקשה לסעד זמני על פסק דינו
של בית המשפט לעניינים מינהליים בתל אביב-יפו
מיום 20.05.2015 בתיק עמ"ן 1674-12-14 שניתן
על ידי כבוד השופטת מ' סוקולוב
|
בשם המבקשת: עו"ד מתן חודורוב
בשם המשיבה: עו"ד יצחק ברט
- לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים מיום 20.5.2015 (עמ"ן 1674-12-14, השופטת מ' סוקולוב), וכן בקשה לסעד זמני עד להכרעה בבקשה. בית המשפט המחוזי דחה ערעור מינהלי שהגישה המבקשת על החלטתו של בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 (להלן: בית הדין לעררים).
רקע והשתלשלות עד כה
- עניינו של ההליך שבפני הוא בבקשתה של אזרחית אוקראינה, אלמנתו של אזרח ישראלי שנפטר, לקבל מעמד בישראל, למרות שלא היה סיפק בידה להשלים את התהליך הנדרש לשם כך טרם מותו. עניין זה מוסדר כיום בנוהל רשות האוכלוסין 5.2.0017, הנושא את הכותרת "נוהל הטיפול בהפסקת הליך להסדרת מעמד לבני זוג של ישראלים" (11.5.2009) (להלן: הנוהל). בעיקרו של דבר, הנוהל מתנה את האפשרות להמשיך את "ההליך המדורג" של קבלת מעמד בישראל (לפי נוהל רשות האוכלוסין וההגירה 5.2.0008 שעניינו "נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי") במספר תנאים שאחד מהם הוא חלוף תקופה של שנתיים מאז החל המבקש בהליך המדורג (אשר מתחיל, לפי סעיף ב.5 לנוהל זה, עם מתן רישיון מסוג א/5) ועד לפטירתו של בן הזוג הישראלי, תנאי שבו לכאורה, וכפי שיפורט בהמשך, לא עמדה המבקשת. המבקשת הגישה בקשה למתן מעמד מטעמים הומניטריים, אשר הועברה לגורמים המתאימים במשרד הפנים, אך אלה החליטו שזו אינה עומדת בתנאי הסף להעברתה לבחינת הוועדה הבינמשרדית לעניינים הומניטריים (להלן:הוועדה הבינמשרדית).
- המבקשת הגיעה לישראל בשנת 2005 וקיבלה רישיון מסוג ב/1 לעבודה בתחום הסיעוד. בחודש אוגוסט 2010 נישאה המבקשת לאזרח ישראלי ובחודש אוקטובר של אותה שנה התפטרה מעבודתה בסיעוד. מיד לאחר הנישואין, בחודש אוקטובר 2010 פתחה המבקשת בהליך המדורג לשם רכישת מעמד בישראל, אך רק ביום 5.6.2011 ניתן לה רישיון מסוג א/5. לדאבון הלב, ביום 10.2.2013 נפטר בן הזוג הישראלי של המבקשת (להלן: המנוח), וזאת כעבור שנה ושמונה חודשים בלבד מן המועד שבו הוענק לה רישיון הישיבה מסוג א/5, עובדה שלה נודעה חשיבות מכרעת מבחינת הכללים שהוחלו על עניינה של המבקשת.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת