ת"א
בית משפט השלום אשקלון
|
619-04
24/01/2012
|
בפני השופט:
עפרה גיא
|
- נגד - |
התובע:
בן שושן אשר
|
הנתבע:
ברזילי רונית
|
|
החלטה
1.בפניי בקשה לתיקון כתב תביעה שהוגשה על ידי המבקש.
המדובר בבקשה לתיקונו של כתב התביעה הכולל תביעה שהוגשה לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל והשיק שצורף לה, אשר נטען שנחתם על ידי המשיבה. סכום השיק עומד על סך של 180,000 ₪.
2.הואיל והוגשה על ידי המשיבה התנגדות לביצוע השיק, במסגרתה טענה המבקשת שאין מדובר בחתימתה על גבי השיק, אלא מדובר בשיק שנגנב על ידי אחיה, הועברה הבקשה לבית משפט. לאחר דיון בהתנגדות המבקשת התקבלה ההתנגדות ונפתח תיק אזרחי בבית המשפט על מלוא סכום השיק ביום 23/4/2004.
3.מעיון בתיק מצאתי שהתקיים קדם משפט בפני כבוד השופט חסדאי ביום 17/2/2005. במסגרת הדיון מונתה מומחית לחקר והשוואת כתבי יד.
בחוות דעת המומחית שהתקבלה לתיק בית המשפט ביום 6/10/2005 קבעה המומחית שמאחר והחתימה שבמחלוקת מצומצמת בכמות ובאיכות לא תוכל לקבוע בוודאות על ידי מי נחתמה. עם זאת הוסיפה המומחית שקיימת אפשרות שהחתימה לא נכתבה על ידי המשיבה.
בדיון נוסף שהתקיים בתיק ביום 19/12/2005 בפני כבוד השפוט חסדאי הפנה בית המשפט את הצדדים להליך גישור.
ביום 11/7/2010 הודיע המגשר לבית המשפט שהליך הגישור לא צלח.
4.לאחר קיומה של ישיבת קדם משפט נוספת עתר המבקש לתיקון כתב התביעה ביום 3/3/2011. בבקשתו לתקן כתב התביעה עתר להוספת עובדות נוספות וכן עילות תביעה נוספות פרט לעילה השטרית. בבקשתו טען המבקש כי ביקש לתקן את כתב התביעה מיד עם מתן חוות דעת המומחה אולם התיק הועבר בהמלצת בית המשפט למגשר ומשהוחזר התיק לבית המשפט שמורה לו הזכות לתקן את כתב תביעתו ולהוסיף עילה חלופית בנזיקין, רשלנות, מצגי שווא וחוסר תום לב.
בנוסף, טען שמגמת הפסיקה בכל הנוגע לתיקון כתב תביעה היא ליברלית ובמיוחד כאשר מדובר בזכות מוקנית וללא נטילת רשות.
5.מנגד, בקשה המשיבה לדחות הבקשה.
לטענתה, הליך הגישור נמשך עד סוף שנת 2006 ומשלא צלח ההליך שקט המבקש על שמריו.
המשיבה אף טענה שאין בבקשה לתיקון דבר חדש שלא היה ידוע קודם לכן למבקש ושבשלו יש צורך כעת בתיקון.
בנוסף, נטען שהזכות לתקן כתב תביעה עם הגשת חוות דעת מומחה מוגבלת בקיומם של שני תנאים והבקשה הוגשה לאחר קדם המשפט ואף התנאים הנדרשים לכך לא התקיימו בנסיבות דנן.
המבקשת אף הוסיפה וטענה שמעולם לא הוגשה כל בקשה לתיקון כתב תביעה ואין לאפשר הוספת עילות חדשות.
6.דיון
בענין הנדון טען המבקש כי רשאי לתקן כתב תביעתו לנוכח הגשת חוות דעת המומחית בשים לב להוראות תקנה 136 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 וזאת ללא רשות מבית המשפט.
אכן הוראות תקנה 136 לתקנות המעניקות לבעל דין לתקן כתב טענותיו ללא רשות מבית המשפט, אלא שרשות זו מוגבלת ל- 15 יום בלבד.
מעיון בתיק מצאתי שחוות הדעת המומחית צורפה לתיק בית המשפט ביום 6/10/2005 ומשלא נטען אחרת סביר להניח שהצדדים קבלו אותה במועד זה. משכך, היה על המבקש לתקן כתב תביעתו תוך 15 יום ממועד זה. המבקש לא עשה כן ואף לא הגיש כל בקשה להארכת המועד לתקן כתב תביעתו ולכן, התקנה אינה רלוונטית עוד בעניינו של המבקש.
אין מדובר בזכות קנויה העומדת למבקש.