עת"מ
בית המשפט המחוזי ירושלים
|
17317-03-13
21/04/2013
|
בפני השופט:
ראובן שמיע
|
- נגד - |
התובע:
נסים בכר
|
הנתבע:
מדינת ישראל- המשרד לביטחון פנים
|
|
החלטה
בפניי בקשה לפטור מאגרה בגדר עתירה מנהלית.
ברקע ההתדיינויות מצויות העובדות הבאות. ביום 10.3.13 הגיש המבקש עתירה מנהלית, במסגרתה התבקש בית משפט זה, להורות על ביטול החלטת המשיבה שלא לחדש את רישיון החזקת כלי ירייה של המבקש, ולא לאפשר לו להמשיך ולהחזיק בכל ירייה, בנוסף, להורות למשיבה ליתן טעם, מדוע לא ניתנה למבקש זכות שימוע כדין, ולא נבחנה גרסתו, בטרם נשלל רישיונו.
לטענת המבקש, הנו פנסיונר, איננו עובד, והוא מתקיים מקצבת זקנה בסך 1,900 ₪, קצבת נכות מצה"ל בסך 1,000 ₪, וכן פנסיה בסך 2,700 ₪. לטענתו, הוצאותיו הן בגין כלכלה, תרופות, ארנונה, חשמל ומים והוצאות שוטפות נוספות. לדבריו, אין לו כל רכוש, חסכונות או כספים, חוץ מביתו המבקש מציין כי הנו חולה לב, סכרת ומחלת הסרטן, וכי במסגרת הוצאותיו הרפואיות הוא רוכש תרופות בסך של כ-500 ל-600 ₪. לדידו, סיכויי ההצלחה נטענו בעתירה, ולטעמו הם טובים, שכן לטענתו, המשרד לבטחון פנים, לא התייחס כלל לבקשותיו, ולכן הוא נאלץ להיגרר בכוח, לעתירה.
לטענת המשיבה, טענתו של המבקש בדבר מצבו הכלכלי אינה מתיישבת עם העובדה שהמבקש בחר לשכור את שירותיו של עו"ד, ועל כן, בהעדר הסבר או פירוט בדבר מקורות המימון בעבור הייצוג המשפטי, יש בכך כדי להעיד כי המבקש אינו חסר כל.
המבקש טוען בתשובה, כי תשלום שכ"ט אינו שיקול מכריע בהחלטה שכזו, והתשלום בעד שכר הטרחה היה לצורך כיסוי ההוצאות בלבד. לטענתו, בא כוחו של המבקש מכיר אותו מזה שנים ומכאן שהייתה התחשבות של בא כוחו במצבו הכלכלי.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל חלקית.
פטור מתשלום האגרה יינתן מקום בו שוכנע בית המשפט כי אין ביכולתו של המבקש לשלם את האגרה וסיכוייו של ההליך אותו יזם המבקש, להתקבל. התנאים לפטור – מצב כלכלי קשה וסיכויים טובים להצלחת ההליך – מצטברים ודי שאחד מהם אינו מתקיים כדי להצדיק סירוב לבקשת הפטור (בש"א 1528/06 יוסף ורנר נ' כונס הנכסים הרשמי, 17.01.2007). בעניין זה ראוי להדגיש, כי משמעות הנטל המוטל על המבקש להוכחת קיומן של התנאים הקבועים בתקנות האגרות למתן הפטור, הינו כי על המבקש "... לפרוש בפני בית המשפט תשתית עובדתית מלאה ביותר ועדכנית בדבר מצבו הכלכלי בהתאם לדרישת התקנות" (שם). ודוק, על המבקש פטור מאגרה לתמוך את בקשתו בתיעוד בדבר חוסר יכולתו הכלכלית לשלם את האגרה ואין די באמירות בעלמא.
בענייננו, למבקש דירה בה הוא מתגורר ורכב ישן המבקש לא תמך את טענותיו בדבר הכנסותיו במסמכים, ולא הציג אישורים מהביטוח לאומי, צה"ל, ומקום עבודתו (טרם יציאתו לפנסיה) המעידים על כך. כמו כן, המבקש הציג תדפיסי בנק חלקיים בלבד המתייחסים לחודשים נובמבר 2012 עד ינואר 2013 בלבד. יחד עם זאת, ניכר כי מצבו הכלכלי של המבקש אינו מן המשופרים. בנסיבות אלו, לאחר ששקלתי את מהות ההליך, מיהות המבקשים, שיעור האגרה הנוהג, ומשנראה כי ההליך מגלה עילה, הנני סבור כי יש להפחית את האגרה ולהעמידה על סך של 500 ₪ בלבד.
המבקש ישלם את האגרה בתוך 14יום מהיום, שאם לא כן, ההליך יימחק, ללא התראה נוספת.
ניתנה היום, יא' אייר תשע"ג, 21 אפריל 2013, בהעדר הצדדים.
ראובן שמיע, רשם