אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ביה"ד יתחשב ברצונה של מתלוננת על הטרדה מינית לקיום הדיון בדלתיים פתוחות

ביה"ד יתחשב ברצונה של מתלוננת על הטרדה מינית לקיום הדיון בדלתיים פתוחות

תאריך פרסום : 12/11/2009 | גרסת הדפסה

בש"א
בית דין אזורי לעבודה תל-אביב יפו
6336-09
11/11/2009
בפני השופט:
ד"ר אריאלה גילצר-כץ

- נגד -
התובע:
קטיה בילקביץ'
עו"ד אודליה לוי-אטינגר
הנתבע:
1. פרופסור מיכאל שגיב
2. המכללה לחינוך גופני ע"ש זינמן בע"מ

עו"ד מיכאל קירש
עו"ד דפנה שמואלביץ
החלטה

בבקשה זו מתבקש בית הדין להסיר את צו איסור הפרסום הקיים בתיק זה ולדון בו בדלתיים פתוחות.

העובדות הצריכות לעניין ותמצית טענות הצדדים

1.                  1.                  ביום 09/10/07 הורה בית דין זה על איסור פרסום פרטי התביעה אשר הגישה הבמקשת כנגד המשיבים. בהחלטת בית הדין נקבע כי פרטי המשיבה 2 והעובדה כי המשיב, אשר גם על פרטיו הוטל חסיון, הינו עובד של המשיבה 2 , יותרו לפרסום.

2.                  2.                  כעת מתבקש בית הדין להתיר את פרסומו של ההליך ולדון בו בדלתיים פתוחות. המבקשת תומכת בקשתה בעובדה כי המשיב 2 הורשע בבית דין משמעתי וכי פרטי ההרשעה פורסמו בהרחבה בתקשורת. לשיטתה, נסיבות אלו יש בהן כדי להביא לשינוי החלטת בית הדין.

3.                  3.                  המשיב 2 סבור כי אין להסיר את צו איסור הפרסום אשר הוטל על התיק משלא חל כל שינוי בנסיבות ומשפסק הדין המשמעתי אינו מהווה ראיה קבילה.

הכרעה

4.                  4.                  לאחר שעיינו בבקשה ובתגובה לה באנו לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.

5.                  5.                  עיקרון פומביות הדיון הינו מעקרונות היסוד של שיטת המשפט הישראלית. יפים לעניין זה דברי כב' השופט חשין (כתוארו אז) בבש"פ 5759/04 תורג'מן נ' מדינת ישראל פ"ד נח(6), 658 ,662:

"בתי-המשפט, שמא נאמר: השופטים בבתי-המשפט, יודעים כי עומדים הם לדין יום-יום שעה-שעה, וכדרכו של אנוש מתנהג העומד לדין כראוי למי שעומד לדין נוכח הכל.  בעשותו במלאכת השיפוט, לעולם יראה עצמו שופט כמו יושב הוא בבית זכוכית או בחלון ראווה הנשקף אל הרחוב; כל עובר-ושב רשאי להתבונן בו, לבחון אותו ולבקר אותו. וגם לשבחו ולהשתבח בו."

6.                  6.                  מספר רציונאלים תומכים בעיקרון פומביות הדיון ומלבד שקיפות ההליך השיפוטי ניתן לציין גם מתן מידע חיוני לציבור (ע"א 550/75 מורלי נ' בגון פ"ד ל(2), 309).

7.                  7.                  לפומביות הדיון קיימים מספר חריגים, הקבועים במספר דברי חקיקה, אך גם חריגים אלו אינם בלתי מוגבלים. בענייננו שם המחוקק את הדגש על פומביות הדיון, תוך מתן הגנה לתובעים לפי החוק למניעת הטרדה מינית התשנ"ח - 1998 (להלן: החוק למניעת הטרדה מינית) ולפי חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה התשמ"ח - 1988 (להלן: חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה)

8.                  8.                  סעיף 10(ג) לחוק למניעת הטרדה מינית  קובע כי הוראות סעיף 10א לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה יחולו על הליכים לפי החוק למניעת הטרדה מינית.

9.                  9.                  סעיף 10א לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה קובע כדלקמן:

"10א. דיון בדלתיים סגורות

(א) בהליך לפי חוק זה בשל פגיעה שמקורה אחד הענינים המנויים בסעיף 7(א), או בשל הפליה מחמת נטיה מינית כאמור בסעיף 2(א), רשאי בית הדין לעבודה לדון בדלתיים סגורות; ביקש תובע או מתלונן לדון בדלתיים סגורות, ייעתר בית הדין לבקשה, זולת אם החליט אחרת מטעמים מיוחדים שיירשמו." (ההדגשה לא במקור).

10.              10.              כלומר, סעיף 10א(א) הנ"ל קובע ברישת הסעיף כי לבית הדין קיימת הסמכות לסגור את דלתות בית הדין. בסיפא קובע הסעיף כי אם ביקש תובע או מתלונן לדון בתביעתו בדלתיים סגורות, דרך המלך הינה היעתרות לבקשה, למעט מטעמים מיוחדים.

11.              11.              מדברים אלו יוצא אפוא כי על בית הדין ליתן משקל רב לרצונו של תובע לפי החוק למניעת הטרדה מינית. כלומר המחוקק שם את הדגש על רצונותיהם של מתלוננים ותובעים לפי החוק למניעת הטרדה מינית וחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה. מכיוון שכך, על בית דין זה ליתן משקל רב לרצונה של המבקשת בבקשה דנן.

12.              12.              בהיעתרו לבקשת המשיבים להטלת איסור פרסום על פרטיהם שקל בית הדין את הנזק אשר עשוי היה להיגרם להם מפרסום פרטי הפרשה, באותה העת, משקל רב ניתן לפרטיות המשיב 1. בעת שהוגשה התביעה היה על בית הדין ליתן משקל לאינטרסים של שני הצדדים. בעת הגשת תביעה מוטל נטל הראייה על שכם התובע ועל כן יש לתת משקל של ממש גם לאינטרסים של הנתבע.

13.              13.              יחד עם זאת, עם השינוי בנסיבות יש מקום כי בית הדין ישקול בשנית את החלטתו. בענייננו, שינוי הנסיבות הינו מהותי. בשונה מהמצב ביום הגשת התביעה, הרי שישנה ראיה התומכת בעמדת המבקשת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ