בג"צ
בית המשפט העליון
|
9420-11
31/03/2015
|
בפני השופטים:
1. ח' מלצר 2. י' עמית 3. ד' ברק-ארז
|
- נגד - |
העותרת:
חלימה פארס אגבאריה עו"ד מרואן מורה
|
המשיבים:
1. שר הפנים 2. ועדה מקומית לתכנון ובניה - עירון 3. המבקש להצטרף כמשיב: נאדר אגבאריה
עו"ד צוק שפיר עו"ד מוחמד ג'אברין עו"ד רסמי דקה עו"ד תאופיק ג'אברין - בשם המבקש להצטרף כמשיב
|
פסק דין |
השופט ח' מלצר:
- עניינה של העתירה שלפנינו ממוקד בסירובו של המשיב 1 (להלן: השר) או של מואצלי סמכותו לאשר את התכנית המפורטת ענ/מק/1048 (להלן: התכנית) לפיה חלקה 47 בגוש 20415 באום אל פאחם (להלן: החלקה) תחולק ללא הסכמת בעלים.
יוער כבר כאן, כי בתאריך 8.4.2012, אחר שחלף המועד המוארך להגשת תגובת המדינה, בלא שזו הוגשה – הוציא הנשיא א' גרוניס צו-על-תנאי המורה לשר לנמק מדוע איננו מאשר את התכנית, אשר התקבלה על ידי המשיבה 2 (להלן: הוועדה המקומית(, ומדוע לא ניתן לראות באיחור שמעבר לשלושים ימים במתן החלטת השר כאישור שניתן מכוח סעיף 109(ב) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965(להלן: חוק התו"ב).
להלן אביא את הנתונים הרלבנטיים הנדרשים להכרעה בעתירה.
רקע עובדתי
- העותרת הינה בעלים במשותף עם אחרים (להלן: השותפים) בחלקה באום אל פאחם, ששטחה עומד על כעשרה דונם, כאשר העותרת מחזיקה בזכויות בחמישית מהחלקה.
חלק מהשותפים החלו להשתמש בחלקה ולבנות עליה, מבלי שנעשה פירוק שיתוף בחלקה, או הסכם שיתוף בין הצדדים. לפיכך, ובעקבות פניית העותרת לבית המשפט, הוצא צו מניעה המורה לשאר השותפים, או למי שבא בנעליהם להימנע מלבצע כל בניה בחלקה.
- השותפים, מצדם, לא כיבדו את צו המניעה הנ"ל, ועל כן בתאריך 23.3.2010 הגישה העותרת לוועדה המקומית בקשה לאישור תכנית לחלוקת החלקה ללא הסכמת בעלים, כדי שיתאפשר לה לנצל את החלקים שברשותה באופן מיטבי. כאמור, חלקה של העותרת בחלקה הינו חמישית, ועל פי התכנית שהגישה אמורה העותרת לקבל לחזקתה כ-2 דונם.
יש לציין, כי בהתאם לתכנית מתאר ג/400 (להלן: תכנית ג/400), החלה על החלקה, ייעודה של החלקה הינו חקלאי, והעותרת לא ביקשה לשנות ייעוד זה במסגרת התכנית.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת