בב"נ
בית משפט לענינים מקומיים באר שבע
|
4459-01-15
04/01/2015
|
בפני השופט:
יעקב דנינו
|
- נגד - |
המבקש:
מחמד ארמילאת
|
המשיבה:
הוועדה המחוזית לתכנון ובניה מחוז דרום
|
החלטה |
תקנה 2(א)(1) לתקנות התכנון והבניה (סדרי דין בבקשות לעניין צו הריסה מנהלי), התש"ע-2010 (להלן: "התקנות"), קובעת כי בקשה לביטול צו או לעיכוב ביצוע צו תוגש בתוך שלושה ימים מיום שנודע למבקש על הצו.
בבקשה צוין כי הצו ניתן ביום 22.12.14, וכך גם משתקף מהצו שצורף לבקשה.
לא פורט בבקשה ובתצהיר הנלווה הטעם לשיהוי הניכר בהגשת הבקשה.
יתר על כן. בהתאם להוראת תקנה 2(א)(1) הנזכרת, כמצוות נוסח התוספת הראשונה לתקנות, על המבקש לפרט מהי זכותו המוכרת במבנה, נשוא צו ההריסה.
טענת המבקש בנדון הינה כי נוכח העובדה שהמדינה זנחה את המבקש ואחרים עימו, חל בלאי באוהלים שהיו בחזקתם, ועל כן, "אט אט החלו התושבים לבנות פחונים" (ס' 6 לבקשה), אחר שהחלטת הממשלה משנת 2007 למצוא פתרון קבע לתושבים, לא בוצעה הלכה למעשה. ואולם, בהתאם להלכה הפסוקה, זכותו של אדם להתנגד לצו ההריסה, אינה צומחת מעצם ישיבתו במקרקעין או משימושו בהם. על המבקש להצביע על זכות מוכרת, וזאת לא ראיתי.
לאור האמור, ספק אם יש מקום להיזקק ליתר טענות המבקש, שכן, הוכחת הזכות במקרקעין מהווה תנאי מקדמי, בלתו אין, לכך שביהמ"ש ייעתר לפתוח דלתות היכלו על מנת לשמוע טענות בעניין בקשה לביטול צו הריסה מנהלי. ראה והשווה: ע"פ 5378/08 אלמיטל פוזי (מחוזי באר שבע) - פורסם במאגרים.
מתוך שכך, בהינתן השיהוי הניכר בהגשת הבקשה, ובהתחשב בהעדר זכות מוכרת במקרקעין, קובעת תקנה 6 לתקנות, כי בית המשפט לא ידון בבקשה שלא מתקיימים בה כל התנאים הקבועים בתקנות, אלא מנימוקים מיוחדים שיירשמו.
למעלה מן הצורך ייאמר עוד כי המבקש לא צירף כל אסמכתא לטענתו כי ביצוע הצו אינו דרוש למניעת עובדה מוגמרת, וכי "הפחון נבנה לפני כחצי שנה" (ס' 1 לבקשה). נוכח העילות המצומצמות והמוגדרות לביטול צו הריסה מנהלי, ברי כי לא ניתן להסתפק בהעלאת טענה בעלמא, שאינה מגובה בתימוכין.
ממילא, החלטת הממשלה המצורפת, אינה מעניקה למאן דהו הכשר לבנות בניגוד לדין, ומתוך שכך, חרף האהדה שניתן לחוש למצוקת המבקש, הרי בהעדר הוכחה כי המבנה נבנה כדין, אין בהחלטה המצורפת כדי ליצור מסד לקיומה של זכות קנויה למבקש לבקש את ביטול צו ההריסה המנהלי.