אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> זוהר נ' הועדה המחוזית לתכנון ובנייה - מחוז צפון

זוהר נ' הועדה המחוזית לתכנון ובנייה - מחוז צפון

תאריך פרסום : 31/05/2018 | גרסת הדפסה

בב"נ
בית משפט השלום עכו
25846-05-18
14/05/2018
בפני השופטת:
שושנה פיינסוד-כהן

- נגד -
מבקש:
דרור זוהר
עו"ד שלומי בלומנפלד
משיב:
הועדה המחוזית לתכנון ובנייה - מחוז צפון
החלטה

 

1.המבקש הגיש בקשה לביטולו של צו הריסה מנהלי. על פי המתואר בבקשה נודע לו ביום 10.5.18 דבר קיומו של הצו.

על פי המתואר בצו ההריסה המנהלי אשר צורף לבקשה, המדובר במבנה העשוי קורות גבס עץ וגג פנלים מבודדים בשטח של כ 70 מ"ר בגוש X חלקה Y בשטח מקומי מחוזי ג'ת.

 

2.המבקש טוען כי פנה למשיבה ביום 10/5/18 לצורך קבלת כל החומר שעמד בבסיס הוצאת הצו ומפרט נימוקי בקשתו כדלהלן:

"לאור כך מבקש החתום מטה לטעון טענות כנגד הצו לאחר קבלת המסמכים –

לצו ההריסה לא צורף כל מסמך התומך בהוצאת הצו כך שהדבר מנוע אפשרות התגוננות סבירה בפני הצו. בנוסף למבקש טענת אכיפה סלקטיבית ואכיפה בררנית של המשיבה".

 

3.המבקש מצרף לבקשה תצהיר המאשר כי כל הפרטים הכלולים בבקשה הם נכונים. המבקש מודע לצורך לפרט זכותו במקרקעין לצורך הגשת הבקשה מציין בסעיף 3 לבקשה כי "המבקש הינו בעל הזכות הקניינית בנוגע למבנה נשוא צו ההריסה".

אין די בתיאור זה על מנת להגיש את הבקשה. על המבקש לכול בבקשתו תיאור מדויק של זכותו במקרקעין ההופכת אותו לבעל עניין בהגשת הבקשה.

 

4.סעיף 228 לחוק התכנון והבניה, תשכ"ה- 1965,לאחר תיקון 113 קובע כדלהלן-

228.(א)הרואה את עצמו נפגע מצו מינהלי רשאי להגיש בקשה לביטול הצו לבית המשפט המוסמך כאמור בסעיף קטן (ב) בתוך 15 ימים מיום המצאת הצו לפי סעיף 226.

לכאורה, אין כל דרישה לפרוט הזכות במקרקעין ויכול להגיש הבקשה כל מי שרואה את עצמו נפגע. יחד עם זאת הפסיקה פרשה דרישה זו באופן מחמיר יותר, ודרשה פרוט הזכות במקרקעין המקנה למבקש את המעמד להגיש בקשה מסוג זה.

 

5.טרם תיקונו של חוק התכנון והבניה בתיקון 113, הסעיף שדן בהגשת בקשה לביטול צו הריסה מנהלי היה סעיף 238א(ז) לחוק אשר נוסחו היה כדלהלן-

"238א(ז)(1) הרואה עצמו נפגע על ידי צו הריסה מנהלי רשאי לבקשה מבית המשפט את ביטולו..."

כלומר, הגשת זהותו של מי אשר רשאי להגיש את הבקשה לביטולו של הצו לא השתנתה ע0ם תיקונו של החוק. לפיכך הפסיקה אשר פרשה את זהותו של אותו אדם הרשאי לפנות לבית המשפט בבקשה שכזו עדין תקפה גם לאחר תיקונו של החוק.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ