אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז נ' בדיר

הועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז נ' בדיר

תאריך פרסום : 21/06/2018 | גרסת הדפסה

בב"נ
בית משפט השלום פתח תקווה
22319-07-17
05/06/2018
בפני השופט:
ארז נוריאלי

- נגד -
מבקשים:
בדיר אמין מחמוד
משיבים:
הועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז
החלטה

רקע כללי:

  1. לפניי בקשה לביטול צו הריסה מנהלי לפי סעיף 238א לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה-1965 (להלן: "חוק התכנון והבניה").

  2. ביום 11.6.17 הוצא צו הריסה מנהלי (להלן: "הצו") ביחס למבנה העשוי קונסטרוקציית עץ מקורה פאנל בשטח של כ- 1,160 מ"ר המשמש לצורך אחסון משטחים, וכן לגבי רשתות ברזל שהונחו ליציקת בטון על גבי אספלט סלול. זאת בחלקה 100 בגוש 8874 בכפר קאסם, אשר המבקש הוא בעליה (להלן: "המבנה").

  3. ביום 1.5.18 הוגשה על ידי ב"כ המבקש בקשה לביטול הצו, כאשר הטענות המרכזיות שנטענו הן בהקשר לסמכותו של בית המשפט להתערבות בצו הריסה מנהלי, נוכח פגמים שנפלו בצו ובהתאם לסעיף 229 לחוק התכנון והבניה הקובע כי בית משפט יפעיל סמכותו כאמור: "אם שוכנע כי נפל בצו פגם חמור שבשלו יש לבטל את הצו".

  4. אציין, כי ביום 11.6.17 הוגשה בקשה על ידי המשיבה, להארכת המועד לביצוע צו ההריסה, ובהחלטתי מיום 25.4.18, קבעתי כי דין הבקשה להתקבל.

     

    טענות הצדדים:

  5. ב"כ המבקש טען כי מדובר במבנה הקיים זה שנים, וכי הבנייה נושא הצו הינה תולדה של סדקים וכהכנה לגשמים.

  6. עוד נטען, כי בעת מתן הצו הסתיימה זה מכבר הבנייה במקרקעין, ולכן הבניה מהווה עובדה מוגמרת בעת זו. לדבריו מתן צו כאמור, לאחר סיום הבנייה אינו נחוץ, ומשכך יש לבטלו. ב"כ המבקש הדגיש כי הבנייה הסתיימה בתחילת חודש מרץ 2017, וכי המבנה אוכלס לפני 17.4.17. כלומר, הבנייה הסתיימה לפני יותר מ-60 יום מיום הוצאת הצו ולפיכך, ומשניתן הצו לאחר שעברו 30 ימים ממועד האכלוס, פגום הוא ויש לבטלו.

  7. כן נטען, כי על אף שהצו הוצא ביום 11.6.17, נודע למבקש לראשונה על קיומו של צו הריסה בסוף חודש יולי 2017 כאשר נתקבלה בקשה להארכת מועד הצו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ