אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עסיוי נ' מדינת ישראל - ופרקליטות המדינה המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין

עסיוי נ' מדינת ישראל - ופרקליטות המדינה המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין

תאריך פרסום : 18/04/2017 | גרסת הדפסה

בב"נ
בית משפט השלום באר שבע
20780-04-17
13/04/2017
בפני השופטת:
שרה חביב

- נגד -
המבקשת:
וטפה עסיוי
עו"ד יוסף אלצאנע
המשיבה:
מדינת ישראל - ופרקליטות המדינה המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין
החלטה
 

בקשה לביטול ו/או עיכוב צו הריסה מנהלי שנחתם והוצא ביום 27.3.2017, המורה על הריסת המבנה שבבעלות ובשימוש המבקשת – לפי סעיף 238א בחוק התכנון והבניה התשכ"ה 1965 [להלן: "החוק"].

 

לאחר ששקלתי את הבקשה, ונוכח הוראת תקנה 6 לתקנות, הבקשה לא תידון אלא אחר שהמבקשת תצביע על קיומה של זכות מוכרת במקרקעין, תפרט מועד סיום בניית המבנה, לרבות על דרך של צירוף אסמכתאות ותצהיר ערוך כדין, ותצרף עותק נוסח צו קריא, וזאת מהנימוקים שלהלן.

 

1.ראש וראשון יש לציין כי לבקשה צורף העתק הצו מושא הבקשה, שאיננו קריא כלל ועיקר, אלא מושחר כולו. די באמור כדי שלא לדון בבקשה.

 

2.בהתאם להוראת תקנה 2(א)(1) בתקנות התכנון והבניה (סדרי דין בבקשות לעניין צו הריסה מנהלי) התש"ע-2010 (להלן: "התקנות"), על המבקש לפרט מהי זכותו המוכרת במבנה, נשוא צו ההריסה, כמצוות נוסח התוספת הראשונה לתקנות.

המבקשת טוענת כי זכותה היא של "בת רשות", וכן ציינה כי הבית מצוי על קרקע "בבעלות ובשימוש משפחתה לפני קום המדינה". עוד נטען כי הובטח בשנת 1975 לבני משפחתה של המבקשת כי יחזרו להתגורר בישוב לקיה וכי מדינת ישראל באמצעות מנהל מקרקעי ישראל תקים ישוב על אדמות ישוב לקיה ההיסטוריות לבני השבט ולמבקשת בתוכם.

אין באמור כדי ליצור זכות מוכרת, העובדה כי המבקשת ומשפחתה מחזיקים במקרקעין שנים רבות, אינה מסייעת ליצירת זכות מוכרת. זאת, מאחר שבהתאם להלכה הפסוקה, זכותו של אדם להתנגד לצו ההריסה, אינה צומחת מעצם ישיבתו במקרקעין או משימושו בהם.

עוד אציין כי הטענה שהמדינה לא עמדה בהתחייבויותיה כלפי בני משפחת המבקשת מקומה להתברר בהליך משפטי מתאים בפני האינסטנציה הרלוונטית. ההליך שבפניי אינו תחליף לכך. בהקשר זה ראה דברים מפורשים שנקבעו על ידי כב' הנשיא י. אלון:

"המערער לא מניח אפילו קצה טענה בדבר זכות נטענת בדין או כדין שיש לו כביכול בקרקע ובמבנה נשוא הצו. בהינתן זאת, לא הניח המערער תשתית כלשהי בבקשתו לביהמ"ש קמא כי המדובר כלל באדם "...הרואה עצמו נפגע על ידי צו הריסה מנהלי...".... די היה בכך, עפ"י מבחני הפסיקה, לדחות על הסף בקשה שהייתה מוגשת על ידו לביטול הצו. מקל וחומר שיש בנתון זה כדי נימוק כבד משקל נוסף לדחיית בקשתו לביטול הארכת מועד ביצוע הצו - אשר מלכתחילה לא היה כלל בר זכות לבקש את ביטולו"

 

[ס' 13 לפסק הדין בעפ"א 25706-11-14 (מחוזי ב"ש) אבו ג'ודה נ' מדינת ישראל].

 

3.באשר לשני התנאים הגלומים בסעיף 238א כבסיס אפשרי לביטול הצו -

 

א.בכל הנוגע לחלופה הראשונה, המבקשת אינה טוענת כי למבנה קיים היתר בניה כדין, ועל כן, אינה מוכיחה כי קיימת בידה עילה לביטול הצו מכוח החלופה שעניינה "שהבנייה שבגללה ניתן הצו, בוצעה כדין", כנקוב בסעיף 238א(ח) בחוק.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ