עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
|
7759-07-12
23/11/2014
|
בפני השופטת:
דגית ויסמן
|
- נגד - |
התובע:
י. ל
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
החלטה |
בהמשך לחוות הדעת מיום 15.7.14, מתבקש המומחה/ היועץ הרפואי, ד"ר ליג'י, להשיב לשאלות ההבהרה הבאות:
1.אם נמצאת אצל התובע אלרגיה לאבק שהיא גורם סיכון המגביר את סיכויי הופעת תסמיני האסתמה, ועל פי עובדות המקרה התובע נחשף לאבק באתרי הבניה ובאויר הפתוח בעבודתו, ואף ברישום ד"ר ורמן המצ"ב כנספח א' מצוין כי "החולה עובד בבניין עם אבק", האם נכון שחשיפה כזו לאבק בעבודתו הגבירה את הופעת תסמיני האסתמה, וזאת בסבירות של 50% לפחות?
2. ד"ר בריקמן, מומחה לאלרגיה כותב ברישום מיום 17.5.98, הרצ"ב כנספח ב': "patient has based upon alergic rhinitis to dust".
על רקע זאת נשאלת השאלה האם התופעות האלרגיות הנוספות שמהן התובע סבל ואשר נמנו בחוות הדעת, כגון ריניטיס אלרגית ו/או דרמטיטיס, גם הן יכול והושפעו מחשיפתו לאבק ולחול ו/או ליתר החומרים אליהם נחשף במהלך עבודתו על פי עובדות המקרה?
3.ד"ר אשר מזר, מומחה למחלות ריאה, כותב בסוף בדיקת תפקודי ריאות מיום 13.8.98, המצ"ב כנספח ג', "ממליץ על הפנייה לרופא תעסוקה בקשר להמשך עבודתו בבניין והימנעות מחשיפה בעבודה לעשן ולאבק".
אנא הסבר את הקשר שבין הגברת ו/או החמרת תסמיני האסתמה ו/או ה – COPD (משציינת כי מתקיים אפקא סינרגי בין שתי המחלות) להמשך החשיפה בעבודה לאבק שמפני סיכון זה המליץ ד"ר מזר על הפנייה לרופא תעסוקה.
4.מהן ההגדרות המקובלות למחלת ריאות תעסוקתית?
אנא צרף לתשובתך את ההגדרות המקובלות מתוך הספרות המקובלת והעדכנית.
5.אנא השב לשאלה 5ג' שבהחלטה מיום 30.6.14 (העסוקת במיקרוטראומה), בהתייחס לכל אחת משתי המחלות בנפרד.
6.האם תשובתך לעניין שלילת מנגנון המיקרוטראומה היא כללית ועקרונית או ספציפית למקרה של התובע?
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת