ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
6844-05-14
07/06/2017
|
בפני סגן הנשיא:
שמואל טננבוים
|
- נגד - |
התובע:
ש.נ. עו"ד אורטל יונה
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד משה אהרון
|
פסק דין |
1.זוהי תביעה להכיר בפגיעה בגבו ובצווארו של התובע כ"פגיעה בעבודה" כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן:"החוק"), וזאת על דרך המיקרוטראומה.
2.בתיק זה מונה האורטופד פרופ' חיים צינמן כמומחה יועץ רפואי (להלן - המומחה) לשם מתן חוות דעת רפואית בנוגע לשאלת הקשר הסיבתי בין הפגימות הרפואיות מהן סובל התובע בגבו לבין האירוע הנטען, כאשר המסגרת העובדתית אשר הועמדה בפני המומחה הייתה כדלקמן:
א.התובע יליד 1947 עבד כמלגזן בחברת "אוסם" (להלן – החברה) כ- 46 שנים. החל משנת 1998 הועבר לעבוד כמלגזן. בשנים האחרונות לעבודתו (משנת 2008 לערך) עבד כמלגזן בקפ"מ (קפוא מצונן). התובע סיים לעבוד באפריל 2013.
ב.במהלך השנים נהג בעיקר במלגזת דיזל גדולה, אך בשנים האחרונות נהג גם במלגזה חשמלית.
ג.עבודתו בוצעה במשרה מלאה, 5 ימים בשבוע, 8.5 שעות ביום.
ד.במסגרת תפקידו כמלגזן, היה פורק ומעמיס סחורות באמצעות המלגזה למחסן, למדפים, למשאית ולמשאיות של ספקים/ לקוחות. כמו כן היה ממיין ומסדר משטחים ברחבי המחסן באמצעות המלגזה.
ה.הנסיעה ברחבי המפעל הייתה על גבי משטחים משובשים רצופי מהמורות, שבבי עץ ופסולת, דבר אשר גרם לו, רטט וזעזוע קבועים לעמוד השדרה הצווארי והמתני.
ו.לאורך כל יום העבודה, עבודתו הייתה כרוכה בישיבה ממושכת על כיסא בעל מושב ומשענת קשיחים שאינם אורתופדיים או הידראוליים. בנוסף הנסיעה הייתה כרוכה בהטיית הצוואר והגב לצדדים ולאחור הן במהלך הנסיעה והן בעת פריקה והעמסה של סחורה.
ז.כיסא הידראולי מותקן במלגזה משנת 2008 ואילך. קודם לכן לא היה במלגזה כיסא הידראולי".
3.המומחה נתבקש להשיב על השאלות הבאות:
"א.מהו ליקוי של התובע בגבו ובצווארו?
ב.האם ניתן לקבוע בסבירות של מעל 50%, קיומו של קשר סיבתי בין עבודת התובע לליקוי ממנו הוא סובל?
גם החמרת מצב הליקוי עקב העבודה משמעה קיום קשר סיבתי בין השניים.
ג.ככל שהתשובה לשאלה הקודמת הינה בחיוב, וקיים לדעת המומחה קשר סיבתי בין העבודה לליקוי, הוא מתבקש להשיב לשאלה הבאה בדבר אופן קרות הליקוי, דהיינו:
האם בעיקרו של דבר ניתן לומר, כי ליקויו של התובע עקב עבודתו נגרם על דרך של פגיעות זעירות, כך שכל אחת מהן הסבה לו נזק זעיר בלתי הדיר, עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו זה על גבי גרמה גם כן לליקויו (כדוגמת טיפות מים המחוררות את האבן עליה הן נוטפות).
ד.ככל שהמומחה ישיב לשאלה קודמת בחיוב, הוא מתבקש להשיב לשאלה הבאה בדבר השפעת העבודה על הליקוי ביחס לגורמיו האחרים, דהיינו – האם לעבודת התובעת השפעה משמעותית על ליקויו של התובע? ("השפעה משמעותית" על פי הפסיקה הינה בשיעור של 20% ומעלה)".