חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 5877-12-14 ש' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 30/03/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
5877-12-14
15/03/2015
בפני השופט:
רחל גרוס

- נגד -
המערער:
א.ש.
עו"ד גיא שחק
המשיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד לימור לוי
פסק דין

 

 

 

1.להוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) בהחלטתה מיום 29.10.14, דחתה את ערר המערער וקבעה לו דרגת נכות זמנית בשיעור 30% לתקופה מיום 17.12.11 ועד ליום 30.6.12 ונכות צמיתה בשיעור 20% לתקופה שמיום 1.7.12 (להלן: "הוועדה").

 

2.המערער הגיש תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה ולתשלום תגמול נכות בגין פגיעה מיום 16.9.11, אשר הוכרה כתאונת עבודה (להלן: "התאונה"). ועדה רפואית מדרג ראשון אשר התכנסה ביום 22.6.14 קבעה לו דרגת נכות זמנית בשיעור 30% לתקופה שמיום 17.12.11 ועד ליום 30.6.12 ונכות צמיתה בשיעור 20% לתקופה שמיום 1.7.12. על החלטת הוועדה הרפואית מדרג ראשון, הגיש המערער ערר לוועדה רפואית לעררים, על החלטת הוועדה לעררים הגיש המערער החלטה זו.

 

3. בדיון שהתקיים בפני כב' הרשמת גרוס ביום 3.3.15 הגיעו הצדדים להסכמה:

"עניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) על מנת שתבהיר את קביעתה שלפיה יש להעניק למערער 20% נכות בגין הגבלת התנועות בפרק הסובטלרי ובפרק המדיטרזלי. לעניין זה תתייחס הוועדה באופן ענייני ומפורט לחוות דעתו של ד"ר קאופמן, שלפיה סעיף 49 (2)(ו) המתייחס לפגיעה בפרקי כף הרגל, מעניק 20% נכות על פגיעה בפרק הסובטלרי או הפרק המדיטרזלי וכי במקרה של המערער מדובר בפגיעה המשלבת את שני פרקי כף הרגל. כמו כן, הוועדה תתייעץ עם הרשות בנוגע להפעלת תקנה 15.

המערער ובא כוחו יוזמנו לטעון טענותיהם בפני הוועדה בעניינים הנ"ל. החלטת הוועדה תהיה מפורטת ומנומקת".

 

4.המחלוקת שנותרה לעניין הצורך בהחזרת עניינו של המערער לוועדה לבחינת טענותיו ביחס לנכות הנובעת מהצלקות בכף הרגל.

 

5.לטענת המערער, בהתאם לסעיף ליקוי 75 (1) (ב) לתוספת הראשונה לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז- 1956 (להלן: "התקנות") צלקות בגוף שהינן מכאיבות ומכערות מקנות 10% נכות. לטענתו, הוועדה התעלמה מתלונותיו שלפיהן הצלקות שנותרו בכף הרגל בעקבות הניתוח מכאיבות לו וגורמות לגירוד נמשך.

 

6.לטענת המשיב, הוועדה בדקה את הצלקות וקבעה באופן מפורש שהן עדינות ביותר, לא רגישות, לא דביקות ובקושי נצפות ובכך יצאה ידי חובת ההנמקה החלה עליה. מדובר בטענה רפואית ולא משפטית. המשיב מוסיף וטוען כי בחוות דעתו של ד"ר קאופמן מטעם המערער אין שום אזכור לכך שהצלקות מגרדות.

 

7.הוועדה קבעה בהחלטתה בפרק הממצאים הרפואיים:

"הליכה עם צליעה קלה על רגל ימין... קשת אורכית של כף רגל שהוחזרה במהלך ניתוח.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ