ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
57698-04-13
20/07/2014
|
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
התובע:
גבריאל זנו עו"ד עמוס כהן
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד שושנה בורנשטיין
|
החלטה |
לאחר שעיינתי בבקשה להגשת שאלות הבהרה למומחה ובתגובת הנתבע הנני נעתרת לבקשה כדלקמן -
המומחה ישיב לשאלות הבאות -
א.על מנת לקבוע קיומו של קשר סיבתי, יש צורך בסבירות של מעל 50% כי תנאי העבודה השפיעו על פריצות הדיסק בחוליות הצוואריות, דהיינו, יותר סביר לקבוע שתנאי העבודה השפיעו במידה זו או אחרת על החוליות הצוואריות, לעומת המצב ההפוך שתנאי העבודה לא השפיעו כלל. בחוות הדעת קבעת כי "ניתן היה לטעון כי הכאבים בצוואר נגרמו לאחר שנים בהן מר זנו הרים משאות כבדים ובעבודתו חש ברטט וברעד", אך מכיוון שהתלונה הראשונה הייתה רק בשנת 1992 ולאחר מכן התלונן שוב רק לאחר 18 שנים (5 שנים לאחר סיום עבודתו), קבעת ש"לא ניתן לקבוע שקיים קשר סיבתי בין תלונות וממצאים אלו לבין עבודתו".
מאחר שהתלונה בשנת 92' היתה בסמוך לאחר שירות המילואים, האם לאור העובדה כי במשך 18 שנה לא היו תלונות נוספות, לאור תנאי עבודתו כמפעיל צמ"ה משנת 1993- האם להערכתך עשוי להתקיים קשר סיבתי כמפעיל צמ"ה לבין הפגיעה בצווארו, בהתאם להבהרה כאמור לעיל?
ב.האם בפגיעות האורטופדיות מסוג מיקרוטראומה קיימת סבירות שהביטוי הקליני של הפגיעה יופיע לאחר מספר שנים מתום סיום העבודה או שמא לדעתך הביטוי חייב להופיע תוך כדי העבודה? האם בתשובתך יש כדי להשפיע על קביעותיך בחוות הדעת?
ג.בהתאם לתשובותיך, נבקש לדעת האם להערכתך, חרף פער הזמנים, עבודתו של התובע עשויה הייתה להשפיעה על הכאבים בצוואר בשיעור 20% לפחות, יחסית לגורמי סיכון אחרים. בדומה נבקש לקבל דעתך, האם להערכתך עבודתו של התובע עשויה הייתה להחמיר את הפגיעה בצוואר בשיעור 20% ו/או להחיש את הופעת הכאבים בצוואר (כלומר כי לולא תנאי עבודתו הכאבים בצוואר היו מופיעים בשלב מאוחר יותר בחייו - בהקשר זה נציין בפנייך כי הכאבים בשנת 1992 היו לאחר 20 שנות עבודה כסוור כאשר משנת 93 החל התובע לעבוד על כלים כבדים ורוטטים?
תשובת המומחה תוגש עד ליום 15.8.14.
לעיוני ביום 16.8.14.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת