מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב"ל 56045-11-13 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 56045-11-13

תאריך פרסום : 01/01/2015 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
56045-11-13
16/12/2014
בפני כב' הנשיאה:
ורד שפר

- נגד -
התובע:
מ. ו
עו"ד אלי מלול
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד עדי עינב-גולן
פסק דין
 

 

1.התובע פנה לנתבע, וטען כי ביום 06.06.12 במהלך עבודתו, תוך כדי שהרים משקלים כבדים, נפגע בגב (להלן: "האירוע").

התובע פנה לנתבע, וביקש להכיר באירוע כפגיעה בעבודה ולשלם לו דמי פגיעה.

 

הנתבע, מצדו, דחה את תביעת התובע, משום שלגישתו לא התרחש האירוע מושא התביעה, ואי הכושר ממנו סבל התובע נובע ממצב תחלואי.

 

 

2.שמעתי את עדות התובע ועדותו של עד מטעמו, מר מור גבאי (להלן: "מר גבאי"), והוצגו בפני בית הדין מסמכים שונים.

 

כבר כעת יאמר, כי לא עלה בידי לקבוע כי התובע הצליח להרים את נטל הראיה המוטל עליו, להראות עצם התרחשותו של האירוע, וזאת מהנימוקים המצטברים שדלקמן –

 

אירוע פתאומי

סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה-1995 (להלן: "החוק") קובע כי תאונת עבודה היא תאונה שארעה "תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו...".

 

כבר נפסק, כי המבחן היסודי להיותו של אירוע תאונתי הוא "הפתאומיות". קיומו של מבחן הפתאומיות "חיוני ברוב המקרים, והוא יספיק ברוב המכריע של המקרים" פתאומיות פירוש אירוע שניתן לאתרו במישור הזמן – הווה אומר מתי אירע? ובמישור השטח – הווה אומר לקבוע בדיוק את המקום שבו אירע. (דב"ע לא/5-0 אסתר ושדי – המוסד לביטוח לאומי פד"ע ב 200; בג"צ 4690/97 המוסד לביטוח לאומי - בית הדין הארצי לעבודה ועובדיה כרם, פ"ד נג 529).

אם כן, על התובע נטל הראיה, להוכיח כי תוך כדי עבודתו אירע לו "אירוע תאונתי", ועל התובע להביא, בשלב הראשון, ראשית ראיה שאכן קרה אירוע תאונתי פתאומי הקושר את הפגימה הנטענת בעבודה.

 

ברם – ראיה כזו לא הונחה בפני.

בעדותו של התובע בפני בית הדין ובתצהירו, טען כי במהלך עבודתו ביום 06.06.12 בהכנות לקראת אירוע בר מצווה שהיה אמור להתקיים באותו יום, בעת שהעביר קרטונים של משקאות וחביות בירה ועת שהרים חבית בירה שמשקלה מעל 30 ק"ג, הרגיש כאב חד בגב תחתון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ