אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> י.מ. נ' המוסד לבטוח לאומי

י.מ. נ' המוסד לבטוח לאומי

תאריך פרסום : 20/04/2017 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
55729-05-15
16/04/2017
בפני השופטת:
דגית ויסמן

- נגד -
תובעת:
י.מ.
עו"ד ינון תמרי
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד עדי וידנה
פסק דין

 

1.השאלה המתעוררת בהליך זה היא האם יש לראות בתובעת כמי שנפגעה ביום 4.1.15 בדרכה מהעבודה לביתה.

 

2.להלן הרקע העובדתי שאינו שנוי במחלוקת:

 

א.התובעת, ילידת 1950, עבדה בטיפול בקשישות, המתגוררות ברמת גן.

ב.התובעת מתגוררת בעיר בני ברק.

ג.ביום 4.1.15, לאחר שסיימה את יום העבודה, התובעת נסעה באוטובוס חזרה מהעבודה לכיוון ביתה, בקו אוטובוס 82, המוביל הן לביתה של התובעת והן לבית בתה של התובעת, המתגוררת בפתח תקווה.

ד.התובעת לא ירדה בתחנה שליד ביתה, אלא המשיכה בנסיעה לכיוון ביתה של בתה. לאחר שירדה מהאוטובוס, התובעת נפלה ונפצעה.

 

3.לטענת התובעת, כיוון שנהגה לנסוע ישירות מהעבודה אל בנותיה, המתגוררות זו בסמוך לזו, דרך קבע ולפחות פעמיים בשבוע, יש לראות בנסיעה לבית של בתה כנסיעה למעון ויש להכיר בפגיעה של התובעת כ"פגיעה בעבודה". עוד נטען כי יש לראות בביתה של הבת כ"תחליף מעון" עבור התובעת.

 

4.לטענת הנתבע, יש לדחות את התביעה, כיוון שהתובעת הודתה שנסעה לבתה, על מנת לסייע לה בעבודתה כספרית. עוד נטען כי המחוקק קבע שרק הדרך חזרה מהעבודה אל המעון מבוטחת, בעוד שהתובעת חלפה על פני ביתה והמשיכה בדרכה אל בית בתה. על כן אין מדובר בפגיעה בדרך, המוכרת על פי הדין.

 

דיון והכרעה

5.בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה –1995 (להלן – החוק) הוגדרה "פגיעה בעבודה" כתאונת עבודה או מחלת מקצוע. תאונת עבודה הוגדרה בחוק כ -

 

"תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי - תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו."

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ