עב"ל
בית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו
|
55469-07-13
13/07/2014
|
בפני השופטת:
עידית איצקוביץ
|
- נגד - |
תובע:
ג'סי שלו
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד אטי דקל
|
החלטה |
1. לפניי, כדן יחיד, תביעה להכיר באירוע שאירע לטענת התובע ביום 21.11.11 במהלך קורס מאבטחים אליו נשלח מטעם עבודתו כ"פגיעה בעבודה".
הנתבע דחה את תביעת התובע במכתב מיום 25.7.12 שבו נאמר:
"מעיון בפרטי תביעתך ומבירורים שנערכו, לא הוכח שנגרם אירוע תאונתי תוך כדי ועקב עבודתך".
2. התובע טען שבמהלך מבחן לקרב מגע במסגרת קורס למאבטחי רכבת ישראל הוא "נזרק" לרצפה, כאשר שותפו לאימון תפס אותו בראש וביד. לדבריו כנראה לא שחררו את היד מספק מהר ולכן נגרמה לו מתיחה בכף שמאל.
3. הנתבע טען בכתב ההגנה כי לתובע לא אירעה פגיעה בעבודה כמשמעותה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה-1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי"), לא אירע לו אירוע תאונתי בעבודה ביום 21.11.11. לחילופין טען הנתבע שאין כל קשר סיבתי בין הפגימה בכתף שמאל לבין האירוע הנטען והמוכחש.
4. דיון ומסקנות – האם אירעה לתובע תאונת עבודה
התובע התייחס בעדותו לנסיבות הפגיעה שלדבריו אירעה, כאמור, במהלך מבחן מסכם לקרב מגע כאשר במסגרת תרגיל נגרמה לו מתיחה בכתף שמאל.
התובע הסביר כי הוא פנה לרופא רק לאחר כחודש ימים (ביום 20.12.11 – ראו נ/2) כיון שחלק מהחינוך שהוא קיבל כקצין הוא ש"לא ישר מתלוננים" (ראו ע' 1, ש' 19 לפרוטוקול הדיון).
ביום 26.6.14 התקיים דיון לשמיעת הוכחות שבו נשמעו עדויות של התובע ושל מר עופר רוזנמן, מדריך ראשי ובעלים של החברה שמארגנת את קורס המאבטחים שבו השתתף התובע בנובמבר 2011.
מר רוזנמן אישר כי התובע אכן השתתף בקורס ובמבחנים לצורך הסמכה כמאבטח ברכבת ישראל. הוא אישר כי באימונים בקרב מגע "מדובר על אגרסיביות ונחישות", כאשר התרגילים לא כוללים "זריקות" אבל כן "הורדות". מר רוזנמן הסביר שיש נוהל מאוד מסודר לגבי דיווח על פציעות ולא היה כל דיווח מטעם התובע.
התובע לא קיבל הסמכה כמאבטח ברכבת ישראל למרות שהיה חניך טוב, כיון שלא עבר בהצלחה את "מבחן המתח" שבו נדרש לבצע 10 תרגילי מתח (ראו ע' 6-7 לפרוטוקול הדיון).
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת