חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 52399-04-13 ס' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 16/04/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
52399-04-13
22/09/2014
בפני השופטת:
אילת שומרוני-ברנשטיין

- נגד -
התובע:
מ.ס.
עו"ד אבשלום דואק
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד צחי רטר
החלטה

 

  1. בתיק זה התקבלה ביום 9.7.14 חוות דעתו של המומחה מטעם בית הדין, ד"ר חורי זאהי ובהמשך ניתנה על ידנו החלטה המורה על הפניית שאלות הבהרה למומחה אשר התבקשו מטעם התובע.

  2. בית הדין מפנה את תשומת לב המומחה לכך שבפסק הדין בעניין לב [עב"ל 208/09 יהושע לב – המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 13.2.2011) (להלן- "עניין לב")] נקבעה האסכולה הרפואית המקובלת היום בדבר הקשר הסיבתי בין אירוע חריג להופעת אוטם מוחי והיא הרלוונטית גם לאוטם לבבי (מצ"ב כנספח א' להחלטה זו).

    בעניין לב בית הדין הסתמך על חוות הדעת הרפואית של פרופ' רכס, אשר קבע בחוות דעתו כדלקמן:

    "אירוע של דחק נפשי בלתי רגיל יכול לשמש כגורם הדק לפרוץ אירוע מוחי...לדעתו יש לבחון בכל מקרה על פי נסיבותיו, את סמיכות הזמנים בין אירוע הדחק הנפשי לבין הופעת סימני האוטם, כאשר פרק זמן סביר במקרה זה הוא לדעתו עד 24 שעות, אם כי שנת לילה עשויה להחליש את קיומו של הקשר הסיבתי."

    עוד קבע פרופ' רכס כי "לתובע היו גורמי סיכון לחלות באירוע מוחי כמתואר לעיל ובדיקת ה-CT אף הראתה אוטמים לקונריים קודמים במוח. יחד עם זאת, לדעתי השפעת האירוע החריג בעבודה גוברת על השפעת גורמי סיכון פנימיים אלו. השיקול המרכזי במסקנה זו נובע מסמיכות הזמנים המובהקת בין האירוע החריג בעבודה וההופעה של סימני המחלה מיד ובסמוך לכך...

    התשובה לשאלה זו היא חיובית. האירועים בעבודה החישו את בואה של המחלה ואלמלא אותו אירוע יתכן שבואה של המחלה היה נדחה למועד אחר." (ההדגשה שלי- א.ש.ב).

     

    בהתאם לאסכולה הרפואית שנקבעה בעניין לב לעיל, אנא השב על השאלות הבאות:

    1. האם נכונה העובדה כי טרם האירוע החריג התובע לא סבל מבעיות לבביות כלשהן וכי אף לא התלונן על כאבים לוחצים בחזה ו/או סימפטומים אחרים הקשורים ללב ובמילים אחרות היה אסימפטומטי לחלוטין בכל הקשור למצבו הלבבי ו/או הקרדיאלי עד ממש לקרות האירוע החריג?

      1. האם אתה מסכים עם העובדה ו/או הדעה הרפואית המקובלת כי אדם עם מחלת כלילית יציבה יכול אף לחיות שנים רבות כשהמחלה מקננת בו ולא ייפתח ו/או ילקה באוטם שריר הלב?

      2. האם נכון כי תהליך יצירת קריש דם חוסם בעורק כלילי יכול להמשך גם מספר שעות ואף מספר ימים (תאוריית השכבות) ולא בהכרח מוביל מידית לחסימה מלאה של העורק?

      3. מצ"ב מאמרים עדכניים שפורסמו בשנת 2014 ב- EUROPEAN HEART JOURNAL (נספח ב' להחלטה זו):

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ