חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 52064-10-14 רפאל פטרסון נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 29/06/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
52064-10-14
18/06/2015
בפני השופטת:
דיתה פרוז'ינין

- נגד -
התובע:
רפאל פטרסון
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד הלנה מרק
פסק דין
 

 

1.לפני בקשת התובע להארכת המועד להגשת ערעורו על החלטת הנתבע מיום 12.6.11. התובע טוען כי בשנת 2011 עבר קורס הכשרה מטעם משרד התמ"ת. במקביל, הגיש התובע בקשה לקבלת גמלת הבטחת הכנסה. הנתבע הורה לו להגיש מסמכים והוא אף מסר אותם לידיו. אף על פי כן לא שולמה לו הקצבה. בשל כך, התובע פיגר בתשלומי שכר הדירה וסולק ממנה. בנוסף, נוצרו לתובע חובות רבים שבעקבותיהם החל להתגורר ברחוב. כיום נמצא התובע בהליך שיקום ובניית חיים נורמטיביים. נוכח האמור, מבקש התובע כי בית הדין יאפשר לו להגיש ערעור על החלטת הנתבע שדחתה את תביעתו בשל אי המצאת מסמכים ביום 12.6.11 ובאמצעות קבלת הגמלה יוכל לשקם את חייו.

 

2.הנתבע טוען כי התובע הגיש תביעות לקבלת גמלת הבטחת הכנסה ביום 4.1.11 וביום 4.4.11. שתי התביעות נדחו בשל אי המצאת מסמכים כנדרש. מאחר שחלפו למעלה מ-3 שנים מאז מכתבי הדחיה (מכתב מיום 20.2.11 ומיום 12.6.11) הרי שהתביעות התיישנו ואין מקום להיעתר לבקשה.

 

3.ביום 17.2.15 התקיים דיון שלאחריו ניתנה הוראה לנתבע לבחון האם ניתן, לנוכח נסיבותיו המיוחדות של התובע להעתר לבקשה. ביום 10.3.15 הודיע הנתבע כי הוא עומד על טענת ההתיישנות.

 

4.מאחר שאין מחלוקת עובדתית בתיק, הועבר התיק למותב למתן פסק דין.

 

5.סעיף 296 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 קובע כי:

"(א) כל תביעה לגמלת כסף תוגש למוסד תוך שנים עשר חודשים מהיום שבו נוצרה עילת התביעה."

 

בית הדין הארצי לעבודה התייחס לסעיף זה ולרציונל העומד מאחוריו, וכך נפסק:

"תכלית תשלום הגמלה למיניה הינו ליתן מענה לצורכי הקיום השוטף של המבוטח, כאשר דרך המלך לעניין זה הותוותה בסעיף 296(א) לחוק, לפיו יש להגיש תביעה למוסד תוך שנה מהיום בו נוצרה עילתה. סעיף 296(ב) לחוק מאפשר סטייה מדרך המלך באפשרו תשלום רטרואקטיבי מוגבל.

לאור זאת על המבוטח לפעול בהקדם למימוש זכויותיו כמתחייב מהמצב בו הוא נתון עם היווצרות התנאים המזכים בגמלה ולא להמתין בהגשת התביעה מתוך הנחה שתמיד ישולם לו בגין העבר. גישה שכזאת מערערת את כל מערך הביטחון הסוציאלי, המושתת על דמי ביטוח למימון הגמלאות הגביתיות" (עב"ל711/08 צ'רבינסקי - המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 17.3.10, ההדגשה הוספה- ד.פ.).

 

מכאן שהוראות החוק וההכלה הפסוקה אינם מאפשרים היעתרות לבקשת התובע. נזכיר כי בענייננו מדובר בתביעה לגמלת הבטחת הכנסה עבור שנת 2011.

 

6.זאת ועוד, התובע טען בדיון כי בשל המחויבות ללימודים לא המציא את המסמכים הנדרשים, והחליט להמתין עד לסיום הלימודים בכדי לסיים את הטיפול בתביעתו. משמע שהתובע היה מודע לחובתו להגיש מסמכים אך לא עשה כן משיקוליו הוא. ערים אנו למצוקה אליה נקלע לאחר מכן. ואולם כפי שפורט לעיל לא נוכל להיעתר לבקשתו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ