ב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
5080-07-14
23/07/2019
|
בפני השופטת:
שרה שדיאור
|
- נגד - |
תובעת:
ד"ר א' א' עו"ד עמוס כהן
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד ענבל לש
|
פסק דין |
בפני בית הדין תביעת התובעת לסעד הצהרתי המכיר במחלות סרטן השד , סרטן מלנומה ונגעים סרטניים מסוג BBC , וכן בסרטן בלוטת התריס כפגיעה בעבודה לפי הלכת המיקרוטראומה או כמחלת מקצוע.
התובעת טענה כי החלטת פקיד התביעות , לפיה לא הוכחו אירועים חוזרים ונשנים תוך כדי עבודתה, וכי הסרטן התפתח כתוצאה ממחלה טבעית, מוטעות.
הצדדים הסכימו על העובדות שיפורטו מטה (הודעה מיום 7/6/15).
עניינה של התובעת נשלח למומחה רפואי , מומחה לאונקולוגיה פרופ' רפאל קטן .המומחה סקר את מחלותיה של התובעת והגיע למסקנה בחוות הדעת ובמענה לשאלות ההבהרה כי המחלות הסרטניות והטרום סרטניות של התובעת הן כתוצאה ממצב תחלואתי רגיל.
העובדות
-
התובעת ילידת 1966 עבדה משנת 1985 ועד שנת 1987 (כעובדת ארעית לפי שעות), ומשנת 1990 ועד שנת 2002 כחוקרת ביולוגית במעבדות מחקר ופיתוח במספר מעבדות שונות.
-
עבודתה של התובעת בוצעה בדרך כלל במשך 6 ימים בשבוע כ-8/9 שעות וביום שישי כ-7 שעות (לעיתים עבדה בשעות נוספות).
-
במסגרת עבודתה כחוקרת ביולוגית התובעת הייתה מוגדרת כעובדת קרינה ונשאה תג קרינה על גופה.
-
התובעת עבדה עם חומרים כגון: יוד רדיואקטיבי, פוספטים- P-32, גופרית – S-35, אתידיום ברומיד, אקרילאמיד.
-
לטענת התובעת בשנת 1995 לערך הייתה מחלוקת במעבדה מאיזה חומר צריך להיות עשוי הפח לפסולת הרדיואקטיבית. לבסוף התברר שהפח שהיה בשימוש במעבדה היה עשוי מעופרת, דבר שגרם לפליטה של קרני רנטגן. לאור הגילוי לטענת התובעת הוחלט לעטוף את הפחים בפרספקס דבר שנתן פתרון חלקי לבעיית הקרינה. יוער כי טענות אלו לא גובו ע"י המעסיק.
-
התובעת אינה מעשנת ואינה שותה אלכוהול.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת