חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 49979-12-14 ג.ל. נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 04/05/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
49979-12-14
26/04/2015
בפני השופטת:
איטה קציר-סגנית נשיא

- נגד -
מערערת:
ג.ל.
עו"ד אלמקייס-גיא
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד יעקובי
פסק דין
 

 

1.זהו ערעור לפי סעיף 213 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995 על החלטת ועדה לעררים לקביעת דרגת אי כושר בענף נכות כללית מיום 18.9.2014, שקבעה כי המערערת לא איבדה מעל 50% מכושרה להשתכר.

 

2.המערערת טענה, כי יש בליקוייה הגופניים כדי להצדיק קביעת דרגת אי כושר בשיעור גבוה יותר, בהתחשב בשיעור הנכות הגבוה (72%), ובהתחשב בגילה (כבת 61 שנים).

עוד נטען כי הוועדה לא נתנה משקל ראוי להשפעת הליקויים הנוגעים למחלת הסכרת וסיבוגיה, הנזק העצבי הנובע מהסכרת, הכאבים וההגבלות בתנועות הצוואר והרגליים והדחיפות במתן שתן, הכל כמפורט בחוות-הדעת ד"ר ברודסקי מטעם המערערת.

 

3.מנגד טען המשיב, כי לא נפל פגם משפטי בהחלטת הועדה, המבוססת על תשתית רפואית כעולה מאיבחון הרפואי (בשונה מהתשתית הרפואית שנקבעע על-ידי ד"ר ברודסקי בחוות-דעתו), והמתאימה למסקנתה של הוועדה בדבר אפשרות להמשיך ולעבוד בעבודה משרדית.

 

לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן:

 

4.לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי כי יש לקבל את הערעור באופן חלקי.

 

5.לא מצאתי פגם בהתייחסות הוועדה להשפעת הליקויים הרפואיים השונים להם טענה המערערת, לרבות הליקוי בתחום האורולוגי, על היכולת לעבוד.

עיון בפרוטוקול מעלה כי הוועדה ציינה כי המערערת סובלת מסכרת עם סיבוכים (65%), לחץ דם (10%, כאב גב מותני (10%), כאבים בעמ"ש צווארי (10%).

באשר לתלונות המערערת בדבר השפעת הליקוי האורולוגי, ציינה הוועדה כי "חרף טענותיה בגין תכיפות בדרכי השתן שהיה טענה מרכזית זמהלך הדיון לא ניתנו אחוזים רפואיים כלל בגין בדיקה זו". בהעדר נכות בתחום זה, פעלה הוועדה כדין כאשר לא לקחה בחשבון את השפעתה של תלונה זו על כושרה של המערערת להשתכר.

 

6.לא מצאתי, כי הוועדה נתנה התייחסות ראויה לחוות-הדעת של פקידת השיקום מיום 16.6.14 ולשיקול הנוגע להשפעת גילה של המערערת על סיכוייה להשתלב בשוק העבודה. בכך טעתה הוועדה טעות משפטית המצדיקה את התערבותו של בית הדין.

פקידת השיקום קבעה כי המערערת סובלת מ"תפיסת נכות קשה", כי אינה יכולה לחזור לעבודתה הקודמת (כמזכירה בבית ספר), וכי "בתנאים הנוכחיים של גילה והשלכות הנכות יכולה להשתלב בעבודות מזדמנות בלבד", ולפיכך מומלץ לראותה כמי שאיבדה את כושרה התעסוקתי בהיקף חלקי של 65% אי כושר לצמיתות.

הוועדה ציינה אמנם בהחלטתה כי "ראתה את המלצת עובדת השיקום מ- 16.6.14 – ואינה מסכימה עם המלצותיה", אלא שהבסיס לדחיית אותה המלצה לא פורט בהחלטת הוועדה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ