עב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
49306-10-13
23/12/2014
|
בפני השופט:
אלכס קוגן
|
- נגד - |
תובע:
א. א עו"ד זוהיר ברבארה (סיוע משפטי)
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד הלשכה המשפטית חיפה
|
החלטה |
1.לאחר עיון בבקשה להפנות למומחה שאלות הבהרה ובתגובה שהוגשה לבקשה זו, מתבקשת ד"ר קרין ציקל שלום להשיב על שאלות ההבהרה הבאות:
א.בעמוד 4 לחוות הדעת ציינת כי מבין החומרים הוודאים כגורמים לסרטן שלפוחית השתן שהתובע נחשף אליהם הגורם היחיד הוא "פורמאלהיד", אשר לשיטתך נחשב כגורם המורה על ידי IARC כמסרטן לבני אדם. איך מתיישבת קביעה זו לרבות העובדה כי התובע אכן נחשף בעבודתו לחומר זה עם המסקנה הסופית לפיה אין קשר בין מחלתו של התובע לבין חשיפתוח לחומרים כימיים ול "פורמאלהיד" בפרט? נא לנמק.
ב.האם חשיפה לחומר זה מספיקה כדי לגרום לסרטן שלפוחית השתן או שמא עלולים להצטרף איה גורמים אחרים? נא למנות אותם.
ג.ככל ואכן קיימים גורמי סיכון אחרים אליהם נחשף התובע בהתאם לתשובה לשאלה 2 הנ"ל, אזי מה הוא חלקם בגרימת המחלה לעומת חלקו של חומר ה"פורמאלהיד"? נא לנקוב באחוזים.
ד.איך מתיישבת המסקנה אליה הגעת בעמוד 4 לפיה מקצועו של התובע בתור צלם אינו מוכר כמקצוע בסיכון יתר לפיתוח סרטן שלפוחית השתן וכי גיל האבחנה אצל התובע תואם את קבוצת הסיכון, עם האמור בעמוד 2 לחוות הדעת שם מנית מספר רב של גורמים הגורמים למחלה לרבות גורמים סביבתיים, גנטיים, תעסוקתיים ויאט רוגנים. במילים אחרות קבוצת הסיכון וגיל האבחנה הם רק חלק קטן מגורמי הסיכון וכי קיימים גורמי סיכון אחרים כגון עישון שבהתאם לספרות הרפואית הוא הגורם המכריע למחלה?
ה.איך משפיעה העבודה כי התובע לא עישן מעולם, על גורמי סיכון אלה? והאם עצם העובדה של העדר עישון אמור לחזק את המסקנה כי גורמים תעסוקתיים הם אלה שגרמו להתפתחות המחלה?
ו.האם נכון, כי לתובע אין כל רקע גנטי, העדר בעיה תזונתית, לא מעשן, ניתן לומר שאין לו כל גורמי סיכון לחלות במחלה או שגורמי הסיכון כאן נמוכים מאוד?
2.ד"ר קרין ציקל שלום מתבקשת להשיב על שאלות ההבהרה תוך 30 יום, ככל הניתן, ושכר טרחתה ישולם מקופת ביה"ד כמקובל.
3.דיון יתקיים ביום 20.4.15 בשעה 09:30.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת