אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מ' נ' המוסד לביטוח לאומי

מ' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 22/08/2017 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
47261-01-16
27/12/2016
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם

- נגד -
התובע:
י.מ.
עו"ד שי קופרשטיין
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד מיכל כהן
החלטה

 

 

1.בפני תביעה להכיר בהפרעות השינה ודום הנשימה שמהם סובל התובע (להלן - "הפגיעות") כ"פגיעה בעבודה" על פי עילת ה"מיקרוטראומה".

 

2.הנני ממנה את פרופ' אשר טל, כמומחה- יועץ רפואי מטעם בית-הדין ליתן חוות דעתו בעניין הקשר הסיבתי שבין הפרעות הנשימה ודום הנשימה שמהם סובל התובע י.מ. לבין עבודתו כעובד במשמרות מתחלפות, בשים לב לעובדות המפורטות להלן:

 

א.התובע יליד 1952.

ב.התובע עובד למעלה מ-40 שנה במשמרות מתחלפות. משנת 1975 ועד לשנת 1986 עבד התובע בחברת חיפושי נפט במשמרות מתחלפות בנות 8 או 12 שעות כל אחת. המשמרות בנות 8 שעות, התחלפו מידי שבוע (בוקר, ערב ולילה) ונעשו ברצף. ואילו המשמרות בנות 12 שעות התחלפו מידי שבוע אך בין התחלופה ניתנו 3 ימי הפסקה שמתוכם נוצלו יומיים לנסיעות (הלוך וחזור לאתר הקידוח).

ג.החל משנת 1986 עובד התובע בחברת חשמל במשמרות מתחלפות בנות 8 שעות כל אחת (למעט השנה הראשונה שבה עבד התובע במשמרת בוקר בלבד). במרבית השנים האחרונות במסגרת עבודתו בחברת חשמל מדובר בסבב של משמרות הנפרש על פני 9 ימים כאשר כל יומיים-שלושה מתחלפת המשמרת (בוקר, צהריים או לילה) והסבב כולל יומיים חופשה. בשנים האחרונות בשל מצוקת כוח אדם לא תמיד ניתנו לתובע שני ימי ההפסקה ולעיתים קרובות ניתן יום הפסקה אחד בלבד.

ד.עבודת התובע מתבצעת בחדר בקרה אשר דולקים בה אורות נאון חזקים הצובעים את חדר הבקרה באור לבן קבוע כל העת.

ה.מצבו של התובע הוא כעולה מן המסמכים הרפואיים.

 

3.עת מדובר בהכרה בפגיעה בעבודה בעילת המיקרוטראומה, סדר בחינת הדברים הוא כמפורט להלן:

 

ראשית יש לבחון - האם קיים קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של התובע ובין הליקוי ממנו הוא סובל. על מנת לקבוע קיומו של קשר סיבתי, יש צורך בסבירות של מעל 50% כי תנאי העבודה השפיעו על הליקוי. דהיינו, יותר סביר לקבוע שתנאי העבודה השפיעו במידה זו או אחרת על הליקוי, לעומת המצב ההפוך שתנאי העבודה לא השפיעו. יובהר, כי בשלב זה לא נדרשת התייחסות למידת ההשפעה על מצבו הרפואי של התובע, ואין הכוונה כי תנאי העבודה תרמו ל-50% ממצבו הרפואי של התובע, אלא האם תנאי העבודה גרמו במידה כלשהי למצבו הרפואי של התובע או להחמרת מצבו הרפואי של התובע, בסבירות של 50% ומעלה.

 

בשלב השני, ככל שנקבע קשר סיבתי כאמור לעיל, יש לבחון את שאלת היחס בין השפעת תנאי העבודה על הליקוי אל מול גורמיו האחרים. לגבי שאלה זו די בהשפעה משמעותית של תנאי העבודה על קרות אותו הליקוי כדי שהוא יוכר כפגיעה בעבודה על פי תורת מיקרוטראומה. השפעה משמעותית הינה, על פי הפסיקה, השפעה בשיעור 20% לפחות.

4.על רקע ההבהרה כאמור, מתבקש המומחה היועץ הרפואי להשיב על השאלות הבאות: -

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ