ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
45402-11-13
29/03/2015
|
בפני השופטת:
אורנית אגסי
|
- נגד - |
התובע:
כ.ע. עו"ד שרון אסולין
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד יהודה אדרעי
|
החלטה |
1.הנני ממנה את ד"ר פעילן זק (יעקב) מנהל מחלקה של כירורגיה כף היד בבית-החולים בלינסון, מרח' עוזי נרקיס 5א' ת"א, 69086, כמומחה רפואי מטעם בית-הדין, כדי שיחווה דעתו בדבר פגיעתו של התובע.
2.ואלו הן העובדות הרלבנטיות לחוות הדעת:
א.משנת 99' עד שנת 07' עסק התובע בטבחות במסעדה משפחתית שלימים גם הפכה להיות שלו, במסגרת עבודה זו היה התובע מכין וחותך ירקות למילוי כשעתיים ביום ולאחר מכן במשך היום היה מניח בשר וחצילים על האש, מערב חומוס וטחינה לפי בקשת הלקוחות ומגיש מנות למזמינים. המסעדה הייתה פתוחה עד שעה 20.00.
ב.בשנת 07' היה התובע מנהל מלצרים באולם האירועים אוויניו וכמו כן היה אחראי על הכנת מנות גורמה קר ובכלל זה חיתוך דגים, הנחת רטבים וסידור המנות מסוף 07' עד סוף 08'. הכנת המנות ערכה כשלוש שעות.
ג.מ- 1.2.09 עד 1.8.09 עבד התובע במסעדת אווזי, תפקידו היה להכין סנדוויצים, בגטים, "לאפות" בדלפק הקדמי עבור הלקוחות. התובע עבד 8 שעות ביום.
ד.מ- 5/10 החל לעבוד ב"מקום של עזרא" שבו נדרש משך יום עבודה שלם להכין תערובת בשר טחון, חיתוך ירקות וחיתוך בשר ושיפודו. זאת מהשעה 12.00 עד השעה 20.00.
המומחה ד"ר פעילן מתבקש לחוות דעתו בשאלות הבאות:
א.מהו ליקויו של התובע ומתי החל ליקוי זה לבוא לידי ביטוי במסמכים הרפואיים?
ב.האם ניתן לקבוע בסבירות של מעל 50% קיומו של קשר סיבתי בין עבודת התובע לליקוי ממנו הוא סובל? גם החמרת מצב הליקוי עקב העבודה משמעה קיום קשר סיבתי בין השניים?
ג.ככל שהתשובה לשאלה הקודמת הינה בחיוב, וקיים לדעת המומחה קשר סיבתי בין העבודה לליקוי הוא מתבקש להשיב לשאלה הבאה בעניין אופן קרות הליקוי, דהיינו:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת